Araştırma Alanları

Nükleer Bilimi Ve Teknolojisi

Nükleer Bilim ve Teknoloji nükleer enerji (fizyon ve füzyon süreçleri), nükleer enerji ve yakıt, nükleer güç ve nükleer elektrik üretimi üzerine kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda nükleer mühendislik (nükleer fizyon sürecini enerji üretimine uygulayan teknoloji dalı), nükleer güvenlik, radyasyon etkileri ve radyoaktif atık yönetimi ile ilgili kaynakları içermektedir. Not: Nükleer fiziğe ait kaynaklar (düşük enerji fiziği) PHYSICS, NUCLEAR kategorisinde yer almaktadır.

Optik

Optik, ışığın doğuşu ve yayılımı, geçirdiği ve ürettiği değişiklikler ve onunla yakından ilişkili diğer fenomenleri ele alan kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, lazerler ve lazer teknolojisi, kızılötesi fizik ve teknoloji, mikrodalga teknolojisi, kuantum optiği, lightwave teknolojisi, fiber optik, opto-elektronik ve fotonik gibi konu alanlarını kapsamaktadır. Bu kategoride fotometri ve lüminesans kaynakları da yer almaktadır.

Fizik Uygulamalı

Uygulamalı Fizik, yoğun madde, optik, vakum bilimi, lazerler, elektronik, kriyojenik, mıknatıs ve manyetizma, akustik fizik ve mekaniğin uygulamaları ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda diğer bilimlere, mühendislik ve endüstriye fizik uygulamaları da içerebilir.

Fizik Atomik Moleküler Ve Kimyasal

Fizik, Atomik, Moleküler ve Kimyasal, atomların ve moleküllerin fiziği ile ilgili kaynakları içerir. Bu kategoride ele alınan konular arasında atomların ve moleküllerin yapısı, radyasyon ile atomik ve moleküler etkileşimler, manyetik rezonanslar ve gevşeme, Mossbauer etkisi ve atomik ve moleküler çarpışma süreçleri ve etkileşimleri sayılabilir.

Fizik Multidisipliner

Fizik, Multidisipliner, fiziğe genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda teorik ve deneysel fiziğin yanı sıra birçok fizik alanıyla ilgisi olan özel konuları içermektedir.

Malzeme Bilimi Seramik

Malzeme Bilimi, Seramik, silikatlar ve alüminosilikatlar, refrakter metal oksitler ve metal nitritler ve boritler de dahil olmak üzere yüksek sıcaklıkta erime noktaları olan inorganik malzemelerle uğraşan kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca toprak, porselen, tuğla, cam ve camsı emayeler gibi ürünleri tartışan kaynakları içermektedir.

Metalurji Ve Metalurji Mühendisliği

Metalurji ve Metalurji Mühendisliği, metalik bir elementi doğal olarak meydana gelen durumundan izole etmek, inceltmek ve faydalı bir alaşım veya ürüne dönüştürmek için kullanılan çok sayıda kimyasal ve fiziksel süreci kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki konular arasında korozyon önleme ve kontrolü, hidrometalurji, pirometalurji, elektrometalurji, faz dengesi, demir üretimi, çelik yapımı, oksidasyon, kaplama ve kaplama, toz metalurjisi ve kaynak bulunmaktadır.

Fizik