Spor Bilimleri, insan performansının uygulamalı fizyolojisi, spor katılımı için fiziksel koşullandırma, spor performansı için optimal beslenme ve sporla ilişkili yaralanma ve hastalıkların önlenmesi ve tedavisine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda spor psikolojisi ve sosyolojisi kaynakları içerir.
Mühendislik, Biyomedikal, tıbbi sorunları çözmek için mühendislik teknolojisini kullanan kaynakları kapsar. Bu kategorideki kaynaklar, uygulanan biyomekanik, bioreoloji, tıbbi görüntüleme, tıbbi izleme ekipmanı, suni organlar ve implante edilmiş materyaller ve cihazlar dahil olmak üzere geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir.
Mühendislik, Mekanik, ısı ve mekanik gücün üretilmesi, iletimi ve kullanımı ile aletlerin, makinelerin ve bunların ürünlerinin üretimi ve işletilmesi ile ilgili kaynakları içermektedir. Bu kategorideki konular arasında ısı transferi ve termodinamik, yorulma ve kırılma, aşınma, triboloji, enerji dönüşümü, hidrolik, pnömatik, mikroelektronik, plastisite, gerinim analizi ve aerosol teknolojisi yer almaktadır.
Robotik, robotların tasarım, eğitim ve uygulamalarına, çeşitli manipülasyon ve lokomosyon görevlerini yerine getirebilen mekanik aygıtlara ayrılmış mühendislik dalını kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, mekanik ve elektrik mühendisliği, sibernetik, biyonik ve yapay zeka alanlarından oluşmaktadır.
Otomasyon ve Kontrol Sistemleri, insan müdahalesinin gerekliliğini en aza indiren süreçlerin ve sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar, kontrol teorisi, kontrol mühendisliği ve laboratuvar ve üretim otomasyonunu kapsamaktadır.