Araştırma grubumuzda, gıda
endüstrisi atıklarının çevre dostu, yenilikçi (mikrodalga, ultrases, yüksek
basınç CO2 ve bunların kombinasyonu vb.) ve sürdürülebilir yöntemlerle
ileri dönüşümü üzerine çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda araştırma grubumuz
meyve-sebze işleme atıkları, su ürünleri atıkları, yağ endüstrisi atıkları, lignoselülozik
biyokütle, vb gıda işleme atıklarından pektin, fitokimyasallar, doğal
pigmentler, oligosakkaritler vb değerli bileşenlerin geri kazanımı ve/veya üretimi
üzerine çalışmalar yürütmektedir. Ayrıca
laboratuvarımızda elde edilen bileşenlerin karekterizasyonu, özelliklerinin
iyileştirilmesi ile fonksiyonel gıda, kozmetik ve/veya farmasötik alanda kullanım
potansiyellerinin belirlenmesi üzerine altyapı mevcuttur.