Hakkımızda


Araştırma grubumuzda, gıda endüstrisi atıklarının çevre dostu, yenilikçi (mikrodalga, ultrases, yüksek basınç CO2 ve bunların kombinasyonu vb.) ve sürdürülebilir yöntemlerle ileri dönüşümü üzerine çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda araştırma grubumuz meyve-sebze işleme atıkları, su ürünleri atıkları, yağ endüstrisi atıkları, lignoselülozik biyokütle, vb gıda işleme atıklarından pektin, fitokimyasallar, doğal pigmentler, oligosakkaritler vb değerli bileşenlerin geri kazanımı ve/veya üretimi üzerine çalışmalar yürütmektedir.  Ayrıca laboratuvarımızda elde edilen bileşenlerin karekterizasyonu, özelliklerinin iyileştirilmesi ile fonksiyonel gıda, kozmetik ve/veya farmasötik alanda kullanım potansiyellerinin belirlenmesi üzerine altyapı mevcuttur.