Araştırma Alanları

Kimya Organik

Kimya, Organik, sentetik ve doğal organik bileşiklere, onların sentezine, yapısına, özelliklerine ve reaktivitesine odaklanan kaynakları içerir. Bu kategoride, büyük bir organik kimya alanı olan hidrokarbonlar üzerine araştırmalar yer almaktadır.

Polimer Bilimi

Polimer Bilimi, doğal veya sentetik polimerlerin çalışması, üretimi ve teknolojisi ile ilgili tüm kaynakları içerir. Polimer malzemeler üzerindeki kaynaklar da bu kategoride ele alınmaktadır.

Malzeme Bilimi Karakterizasyon Ve Test

Malzeme Bilimi, Karakterizasyon ve Test, malzemeleri değerlendirmek ve test etmek için kullanılan tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu teknikler tahribatsız muayene, kırınım analizi, elektron mikroskobu, elektron spektroskopisi, iyon ışın analizi, mekanik test, optik karakterizasyon ve taramalı tünelleme mikroskobunu içerir.

Malzeme Bilimi Kompozitler

Malzeme Bilimi, Kompozitler, bitmiş halde katı, çözünmez olan ve kimyasal nitelikte olan iki veya daha fazla malzemenin karışımlarına veya mekanik kombinasyonlarına odaklanan kaynakları kapsar. Önemli kompozit türleri şunlardır: 1) kağıt, kumaş veya ahşap laminatları ve bir ısıyla sertleşen malzeme; 2) güçlendirilmiş plastikler; 3) sermetler (seramik ve metal tozları); 4) doğal ve sentetik liflerin kumaşları; ve 5) bir dolgu malzemesinin dolgu maddesi ile doldurulduğu dolgu macunları veya küçük parçacıklar halinde doldurulmuş kompozitler.

Malzeme Bilimi Çokdisiplinli

Malzeme Bilimi, Multidisipliner, malzemelerin doğası, davranışı ve kullanımı ile ilgili genel ya da çok disiplinli bir yaklaşıma sahip olan kaynakları kapsar. İlgili konular arasında seramikler, kompozitler, alaşımlar, metaller ve metalurji, nanoteknoloji, nükleer malzemeler, yapışma ve yapıştırıcılar yer almaktadır.

Kimya
Malzeme Bilimi
Temel Bilimler (Sci)
Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)