Araştırma Alanları

Mühendislik Elektrik Ve Elektronik

Mühendislik, Elektrik ve Elektronik, elektrik uygulamalarıyla ilgilenen kaynakları, genellikle motorlar ve jeneratörlerdeki gibi iletkenler aracılığıyla akım akışını ilgilendiren kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca, gazların veya vakumun yanı sıra yarı iletken ve süper iletken malzemeler yoluyla elektriğin iletimini kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki diğer ilgili konular arasında görüntü ve sinyal işleme, elektromanyetik, elektronik bileşenler ve malzemeler, mikrodalga teknolojisi ve mikroelektronik bulunmaktadır.

Mühendislik İmalat

Mühendislik, İmalat, hammaddelerin son kullanım ürünleri veya işlenmiş materyallere dönüştürülmesi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki konular arasında bilgisayarla bütünleşik üretim (CIM), bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve bilgisayar destekli üretim (CAM); ürünlerin, araçların ve makinelerin tasarımı; kalite kontrol; zamanlama; üretim; ve envanter kontrolü.

Robotik

Robotik, robotların tasarım, eğitim ve uygulamalarına, çeşitli manipülasyon ve lokomosyon görevlerini yerine getirebilen mekanik aygıtlara ayrılmış mühendislik dalını kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, mekanik ve elektrik mühendisliği, sibernetik, biyonik ve yapay zeka alanlarından oluşmaktadır.

Telekomünikasyon

Telekomünikasyon, telefon, televizyon, kablo, fiber optik, radyo, bilgisayar ağları, telgraf, uydular vb. İle uzun mesafelerdeki haberleşmelerin teknik ve mühendislik yönünden kaynakları kapsamaktadır. Diğer ilgili konular arasında elektronik, opto-elektronik, radar ve sonar navigasyonu, iletişim sistemleri, mikrodalgalar, antenler ve dalga yayılımı bulunur.

Ulaşım Bilimi Ve Teknolojisi

Ulaştırma Bilimi ve Teknolojisi, mal ve halk hareketlerinin her yönüyle, aynı zamanda ulaşım sistemlerinin tasarım ve bakımında kaynakları kapsamaktadır. Bu kategoride ele alınan konular arasında lojistik, taşıt tasarımı ve teknolojisi ve ulaşım bilimi ve teknolojisi yer almaktadır. Not: Taşımacılık güvenliği, politikası, ekonomisi ve planlaması üzerine yoğunlaşan kaynaklar, SSCI'da ULAŞIM kategorisinde görünmektedir.

Otomasyon & Kontrol Sistemleri

Otomasyon ve Kontrol Sistemleri, insan müdahalesinin gerekliliğini en aza indiren süreçlerin ve sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar, kontrol teorisi, kontrol mühendisliği ve laboratuvar ve üretim otomasyonunu kapsamaktadır.

Bilgisayar Bilimi Sibernetik

Bilgisayar Bilimi, Sibernetik, yapay (makine) ve biyolojik sistemler içinde ve arasında kontrol ve bilgi akışlarına odaklanan kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar yapay zeka, otomatik kontrol ve robotik alanlarından oluşmaktadır.

Bilgisayar Bilimi Bilgi Sistemleri

Bilgisayar Bilimi, Bilgi Sistemleri, insanlar, makineler veya her ikisi tarafından okunabilen elektronik bilgilerin edinilmesi, işlenmesi, depolanması, yönetimi ve yayılmasına odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda telekomünikasyon sistemleri ve tıp bilişimi, kimyasal bilgi işlem sistemleri, coğrafi bilgi sistemleri ve bazı kütüphane bilimleri gibi disipline özgü konular için kaynakları içermektedir.

Bilgisayar Bilimi İnterdisipliner Uygulamalar

Bilgisayar Bilimleri, Disiplinlerarası Uygulamalar, bilgisayar teknolojisi ve bilgi yönetimi, mühendislik, biyoloji, tıp, çevre çalışmaları, jeoloji, sanat ve beşeri bilimler, tarım, kimya ve fizik gibi diğer disiplinlere metodoloji uygulanması ile ilgili kaynakları içerir.

Bilgisayar Bilimi Yazılım Mühendisliği

Bilgisayar Bilimi, Yazılım Mühendisliği, donanımın işleyişini kontrol eden ve çalışmasını yönlendiren programlar, rutinler ve sembolik dillerle ilgili kaynakları içerir. Ayrıca bu kategoride ele alınan bilgisayar grafikleri, dijital sinyal işleme ve programlama dilleridir.

Bilgisayar Bilimi Yapay Zeka

Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.