Araştırma Alanları

BİYOKİMYASAL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

Biyokimyasal Araştırma Yöntemleri, biyomoleküllerin saflaştırılması ve analizi için yöntemler, canlı organizmaların ve dokuların (mikroskopi hariç) yapısının veya fonksiyonunun gözlemlenmesi ve biyomoleküllerin biyoteküllerin değiştirilmesine yönelik yöntemler de dahil olmak üzere, biyolojik ve biyokimyasal araştırmalarda kullanılan spesifik teknikleri açıklayan kaynakları içerir. özel araştırma uygulamaları. Bu kategori klinik uygulamaları veya teşhis araçlarının geliştirilmesini ve tasarımını kapsamaz.

KİMYA, ORGANİK

Kimya, Organik, sentetik ve doğal organik bileşiklere, onların sentezine, yapısına, özelliklerine ve reaktivitesine odaklanan kaynakları içerir. Bu kategoride, büyük bir organik kimya alanı olan hidrokarbonlar üzerine araştırmalar yer almaktadır.

ELEKTROKİMYA

Elektrokimya, elektriğin ürettiği kimyasal değişikliklerle ve elektrik enerjisi ile kimyasal reaksiyonlarla ilgilenen kaynakları kapsar. Uygulamalar arasında kuru hücreler, kurşun levha, akümülatörler, elektroliz, elektrodepozisyon (elektroliz), bakırın saflaştırılması, alüminyum üretimi, yakıt hücreleri ve metallerin korozyonu bulunmaktadır.

POLİMER BİLİMİ

Polimer Bilimi, doğal veya sentetik polimerlerin çalışması, üretimi ve teknolojisi ile ilgili tüm kaynakları içerir. Polimer malzemeler üzerindeki kaynaklar da bu kategoride ele alınmaktadır.

KİMYA, İNORGANİK VE NÜKLEER

Kimya, İnorganik ve Nükleer hem inorganik hem de nükleer kimyada kaynakları içerir. Kimya, İnorganik, karbon olmayan elementler ve bunların bileşimlerinin hazırlanması, özellikleri ve reaksiyonları ile ilgili kaynakları kapsar. Ayrıca, oksitler, karbon disülfür, halojenürler, hidrojen siyanür ve siyanürler, siyanatlar, karbonatlar ve hidrojenkarbonatlar gibi tuzlar dahil olmak üzere bazı basit karbon bileşiklerinin çalışılmasına ilişkin kaynakları içerir. Bu kategoride, koordinasyon kimyası ve organo-metalik bileşikler (karbon-metal bağı içerenler) kaynakları da ele alınmaktadır. Kimya, Nükleer, fisyon ve füzyon reaksiyonları ve bunların ürünleri de dahil olmak üzere atom çekirdeğinin araştırılmasıyla ilgili kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda radyoaktif bileşiklerin hazırlanması, izotopların kimyasal reaksiyonlarla ayrılması, mekanizma çalışmalarında radyoaktif etiketlerin kullanılması ve kimyasal reaksiyonlar ve transuranik elementlerin bileşikleri üzerinde deneyler gibi konulara odaklanan radyokimya kaynaklarını da kapsamaktadır.

MALZEME BİLİMİ, BİYOMATERYAL

Materyal Bilimi, Biyomateryaller, onarımın veya fonksiyonların büyütülmesi için sentetik replasmanların geliştirilmesine yardımcı olmak için canlı dokunun fiziksel özelliklerini analiz eden kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, tasarlanmış biyomalzemelerin in vitro ve in vivo olarak tıbbi implantlar, cihazlar ve sensörler gibi amaçlarla geliştirilmesi, denenmesi, performansı ve biyouyumluluğunu kapsamaktadır.

ENERJİ VE YAKITLAR

Enerji ve Yakıtlar, yenilenemeyen (yanıcı) yakıtların (odun, kömür, petrol ve gaz gibi) ve yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş, rüzgar, biyokütle, jeotermal, vb.) Geliştirilmesi, üretimi, kullanımı, uygulanması, dönüştürülmesi ve yönetimine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. hidroelektrik). Not: Nükleer enerji ve nükleer teknoloji ile ilgili kaynaklar NUCLEAR BİLİM & TEKNOLOJİ kategorisinde yer almaktadır.

MÜHENDİSLİK, BİYOMEDİKAL

Mühendislik, Biyomedikal, tıbbi sorunları çözmek için mühendislik teknolojisini kullanan kaynakları kapsar. Bu kategorideki kaynaklar, uygulanan biyomekanik, bioreoloji, tıbbi görüntüleme, tıbbi izleme ekipmanı, suni organlar ve implante edilmiş materyaller ve cihazlar dahil olmak üzere geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir.

MÜHENDİSLİK, KİMYASAL

Mühendislik, Kimya, hammaddelerin çeşitli ürünlere kimyasal dönüşümünü tartışan kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori, çeşitli son ürünlerin üretimi için verimli ve uygun maliyetli tesis ve ekipmanların tasarımı ve işletilmesi ile ilgilenen kaynakları içermektedir.

MÜHENDİSLİK, ÇEVRE

Mühendislik, Çevre, insanın çevre üzerindeki etkilerini ve çevresel bozulmayı en aza indirecek kontrollerin geliştirilmesini tartışan kaynakları içermektedir. Bu kategoride yer alan konular arasında su ve hava kirliliği kontrolü, tehlikeli atık yönetimi, arazi ıslahı, kirlilik önleme, biyoremidasyon, yakma, çamur sorunlarının yönetimi, depolama sahası ve atık deposu tasarımı ve inşaatı, tesisin hizmet dışı bırakılması ve çevre politikası ve uyumu bulunmaktadır.

Malzeme Bilimi