Araştırma Alanları

UZAKTAN ALGILAMA

Uzaktan Algılama, uzaktan gözlem tekniği ve fiziksel nesneler ve çevre hakkında güvenilir bilgilerin elde edilmesini, fotoğraf görüntülerinin ve uzaydan elektromanyetik radyasyon kalıplarının kaydedilmesi, ölçülmesi ve yorumlanması süreci ile içerir. Bu kategori ayrıca çevresel, atmosferik, meteorolojik, coğrafi ve jeodezik gözlemlerdeki uzaktan algılama uygulamalarına ilişkin kaynakları da kapsamaktadır. Uzaktan algılama ile büyük ölçüde ilgilenen coğrafi bilgi sistemleri kaynakları da dahil edilmiştir.

TOPRAK BİLİMİ

Toprak Bilimi, toprak biyolojisi ve doğurganlık, toprak koruma ve toprak işleme araştırmaları, toprak kirlenmesi ve ıslahı, toprak biyokimyası ve toprak kimyası ve fiziği dahil olmak üzere toprakların oluşumu, doğası, dağıtımı ve kullanımının birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır.

YEŞİL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİLİM VE TEKNOLOJİ

ÇEVRE BİLİMLERİ

Çevre Bilimleri, çevre çalışmalarının çevre, kirlilik ve toksikoloji, çevre sağlığı, çevresel izleme, çevresel jeoloji ve çevre yönetimi gibi birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda toprak bilimi ve koruma, su kaynakları araştırması ve mühendislik ve iklim değişikliği içerir.

TARIM BİLİMİ

Agronomi, bitki koruma ve bilim, tohum bilimi, bitki beslenmesi, bitki ve toprak bilimi, toprak yönetimi ve toprak işleme, yabani ot, tarım, tarım ve tarımsal sular dahil olmak üzere bitkilerin seçimi, yetiştirilmesi, yönetimi ve hasat sonrası muamelesi ile ilgili kaynakları kapsar.

BİTKİ BİLİMLERİ

Bitki Bilimleri, sistematik, biyokimyasal, tarımsal ve farmasötik konular dahil bitkilerin çalışmasının birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori, daha yüksek ve daha düşük tesisler, karasal ve sucul bitkiler, bitki hücreleri, tüm bitkiler ve bitki toplulukları gibi materyalleri içerir.