-
2025 - Devam Ediyor Kimyasal ve biyoteknolojik koruyucular kullanılarak yüksek nem içeriğinde balyalanmış yonca bitkisinin kaba yem kalitesi ve kuzularda performans et kalitesi ve kan parametreleri ile et yağ asidi kompozisyonu üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKDAĞ A. (Yürütücü), OCAK N., KOYUNCU O., İLERİ O., KOP BOZBAY C., KETENOĞLU O., et al.
-
2025 - Devam Ediyor Yumurtadan Çıkış Sonrası Yeme Erişim Zamanının AnadoluT Etlik Piliçlerinde Sindirim Sistemi Gelişimi Et Kalitesi ve Büyüme Performansı Üzerine Etkisi
-
2024 - 2025 Etlik piliç yumurtalarında in ovo bal beslemesi
-
2024 - 2025 Etlik piliç yumurtalarında in ovo kolostrum beslemesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KOP BOZBAY C. (Yürütücü), OVALI K. S., AKARSU Y. B., KAYA B.
-
2024 - 2025 Geç Yumurtlama Döneminde Probiyotik Maya (Saccharomyces boulardii) ile Takviye Edilmiş Karmalarla Beslenen Tavukların Performansı, Yumurta Kalite Özellikleri, Serum Biyokimyası, İnce Bağırsak Histomorfolojisi ve Kemik Mineral İçeriği
-
2023 - 2024 Bazı Aromatik Bitki Posalarının Silaj Olarak Değerlendirilme Olanağının Belirlenmesi
-
2023 - 2024 Japon Bıldırcınları beslenmesinde altın otu esansiyel yağı kullanımı
-
2022 - 2023 Farklı Yem Bitkileri Ekili Meralara Serbest Erişimin Yavaş Gelişen Etlik Piliçlerde Performans ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi
-
2021 - 2023 Kaba Yem Hasadında Diskli Sıkmalı Çayır Biçme Makinasının Yem Kuruma Süresi Yem Verim ve Kalitesi ile Biçim Sayısına Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TUĞRUL K. M. (Yürütücü), KOÇAK Ş. F., KARA M., KOP BOZBAY C.
-
2021 - 2023 Serbest Gezintili Sistemde (Free-range) Yumurta Tavukları Rasyonlarında Karayemiş Meyvesi (Laurocerasus officinalis Roemer) Çekirdeğinin Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KOP BOZBAY C. (Yürütücü), BARASOĞLU E., AKDAĞ A.
-
2021 - 2022 Havuç Posası Silajının Gn-Vitro Gaz Üretim Metodu ile Sindirilebilirliğinin ve Metabolize Edilebilir Enerji Değerinin Belirlenmesi
-
2021 - 2022 Etlik Piliç Rasyonlarında Kurutulmuş Karayemiş Meyvesinin Laurocerasus officinalis Roemer Kullanımı
-
2019 - 2020 Etlik Piliçlerin Erken Dönem Beslenmesinde Lösin ve HMB Kullanımı
-
2018 - 2020 HİNDİBA, AK ÜÇGÜL VEYA KARIŞIMLARI EKİLİ OLAN MERALARDA OTLAYAN YUMURTA TAVUKLARININ YUMURTA ÜRETİMİ VE KALİTESİNİN BELİRLENMESİ
-
2017 - 2019 Etlik Piliç Beslemede L- Glutamin Kullanımı
-
2017 - 2019 Etlik Piliçlerde Beta Alanin’in İn Ovo veya Yem ile Verilmesinin Sindirim Sistemi, Kas gelişimi, EtKalitesi ve Performans Üzerine Etkileri
-
2017 - 2018 Etlik Piliçlerde Beta Alanin' in in Ovo veya Yem ile Verilmesinin Sindirim Sistemi, Kas gelişimi, Et Kalitesi ve Performans Üzerine Etkileri
-
2017 - 2018 Etlik Piliçlerin Erken Dönem Beslenmesinde Valin Oranı Değiştirilmiş Dallanmış Zincirli Amino Asitlerin Kullanımı
-
2017 - 2017 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Laboratuvarı Altyapı Projesi
-
2017 - 2017 Etlik Piliçlerin Erken Dönem Beslenmesinde Valin Oranı Değiştirilmiş Dallanmış Zincirli Amino Asitlerin Kullanımı. Proje Desteği
-
2013 - 2015 Dallanmış Zincirli Amino Asitlerin İn Ovo veya Kuluçka Sonrası Yem İle Verilmesinin Hindilerde Kas Gelişimi, Et Kalitesi ve Performans Üzerine Etkileri
-
2005 - 2006 Kesim Öncesi Aç Bırakma Süresince İçme Suyu ile Nişasta, Sakkaroz veya Glikoz Verilen Etlik Piliçlerin Bazı Et ve Karaciğer Kalite Özellikleri