Araştırma Alanları

Biyokimyasal Araştırma Yöntemleri

Biyokimyasal Araştırma Yöntemleri, biyomoleküllerin saflaştırılması ve analizi için yöntemler, canlı organizmaların ve dokuların (mikroskopi hariç) yapısının veya fonksiyonunun gözlemlenmesi ve biyomoleküllerin biyoteküllerin değiştirilmesine yönelik yöntemler de dahil olmak üzere, biyolojik ve biyokimyasal araştırmalarda kullanılan spesifik teknikleri açıklayan kaynakları içerir. özel araştırma uygulamaları. Bu kategori klinik uygulamaları veya teşhis araçlarının geliştirilmesini ve tasarımını kapsamaz.

Optik

Optik, ışığın doğuşu ve yayılımı, geçirdiği ve ürettiği değişiklikler ve onunla yakından ilişkili diğer fenomenleri ele alan kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, lazerler ve lazer teknolojisi, kızılötesi fizik ve teknoloji, mikrodalga teknolojisi, kuantum optiği, lightwave teknolojisi, fiber optik, opto-elektronik ve fotonik gibi konu alanlarını kapsamaktadır. Bu kategoride fotometri ve lüminesans kaynakları da yer almaktadır.

Fizik Uygulamalı

Uygulamalı Fizik, optik, vakum bilimi, lazerler, elektronik, mıknatıs ve manyetizma, akustik fizik ve mekaniğin uygulamaları ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda diğer bilimlere, mühendislik ve endüstriye fizik uygulamaları da içerebilir.

Nanobilim Ve Nanoteknoloji

Nanobilim ve Nanoteknoloji, kimya, biyoloji, biyomühendislik, fizik, elektronik, klinik ve tıp bilimi, kimya mühendisliği ve malzeme bilimi gibi çeşitli disiplinlerde mikro ve nano düzeyde temel ve uygulamalı araştırmaya odaklanan kaynakları içerir.

Spektroskopi

Spektroskopi, elektromanyetik spektrumların, çeşitli kaynaklardan yayılan ya da radyasyon enerjisinin emiliminden kaynaklanan üretim, ölçüm ve yorumlama ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori, parçacıkların ışınlarının spektrumlarını analiz etmek veya kütle spektrumlarını belirlemek için çeşitli tekniklerden herhangi birini rapor eden kaynakları içerir.

Malzeme Bilimi Çokdisiplinli

Malzeme Bilimi, Multidisipliner, malzemelerin doğası, davranışı ve kullanımı ile ilgili genel ya da çok disiplinli bir yaklaşıma sahip olan kaynakları kapsar. İlgili konular arasında seramikler, kompozitler, alaşımlar, metaller ve metalurji, nanoteknoloji, nükleer malzemeler, yapışma ve yapıştırıcılar yer almaktadır.

Mühendislik Biyomedikal

Mühendislik, Biyomedikal, tıbbi sorunları çözmek için mühendislik teknolojisini kullanan kaynakları kapsar. Bu kategorideki kaynaklar, uygulanan biyomekanik, bioreoloji, tıbbi görüntüleme, tıbbi izleme ekipmanı, suni organlar ve implante edilmiş materyaller ve cihazlar dahil olmak üzere geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir.

Mühendislik Elektrik Ve Elektronik

Mühendislik, Elektrik ve Elektronik, elektrik uygulamalarıyla ilgilenen kaynakları, genellikle motorlar ve jeneratörlerdeki gibi iletkenler aracılığıyla akım akışını ilgilendiren kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca, gazların veya vakumun yanı sıra yarı iletken ve süper iletken malzemeler yoluyla elektriğin iletimini kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki diğer ilgili konular arasında görüntü ve sinyal işleme, elektromanyetik, elektronik bileşenler ve malzemeler, mikrodalga teknolojisi ve mikroelektronik bulunmaktadır.

Mühendislik Çok Disiplinli

Mühendislik, multidisipliner mühendislik için genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular mühendislik, mühendislik eğitimi, güvenilirlik çalışmaları ve ses mühendisliği bilgisayar bilimi ve matematik içerir.