Biyokimya ve Moleküler Biyoloji, karbonhidratlar, lipidler, proteinler, nükleik asitler, genler, ilaçlar, toksik maddeler ve hücreler, mikroplar ve insanlar da dahil olmak üzere daha yüksek bitki ve hayvanların diğer kimyasal veya moleküler bileşenleri gibi genel biyokimya ve moleküler biyoloji konularını kapsar. . Hariç tutulan hücreler, dokular veya organlarda biyokimyaya odaklanan kaynaklar ve birincil odak noktası, çalışmanın organizması, örn. bitkiler, mikroplar vb. hariçtir. Ayrıca, biyokimya veya moleküler biyolojideki yöntemlere odaklanan kaynaklar da vardır.
Fizyoloji, canlı hücrelerin, dokuların ve organizmaların normal ve patolojik işlevleriyle ilgili kaynakları içerir. Konular arasında fizyolojik fizyoloji, hücre fonksiyonunun moleküler biyokimyası, uygulanan fizyoloji ve patofizyolojik süreçlerde farmakolojik müdahale yer alır.
Multidisipliner Bilimler, bilimlerde çok geniş veya genel bir karakter kaynağı içerir. Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji gibi büyük bilimsel disiplinlerin spektrumunu kapsar. Doğa ve Bilim bu kategorideki en önemli kaynaklardır ve tipik örnekler olarak hizmet ederler. Ulusal Bilim Vakfı'nın web sitesi, bu kategoride yer alan bir web kaynağının iyi bir örneğidir. Bilimler alanında geniş bir uygulama alanına sahip bazı özel kaynaklar da bu kategoriye girebilir. Doğa ve Toplumdaki Fraktallar --- Karmaşık Geometri Kalıpları ve Ölçekleme Dergisi böyle bir kaynağın örneği olabilir.
Tarım, Multidisipliner tarım bilimlerine genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. Bölgesel ve çok konudaki kaynaklar da kaplıdır.
Mikoloji, mantarların genel biyolojisinden insan, hayvan ve bitkilerin mantar hastalıklarına kadar değişen konularda kaynakları içerir.
Bitki Bilimleri, sistematik, biyokimyasal, tarımsal ve farmasötik konular dahil bitkilerin çalışmasının birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori, daha yüksek ve daha düşük tesisler, karasal ve sucul bitkiler, bitki hücreleri, tüm bitkiler ve bitki toplulukları gibi materyalleri içerir.