Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Gastronomi Ve Mut.San.Abd
Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

71
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

1985 tarihinde İstanbul Kadıköy’de doğmuştur.


İlköğrenimini 1991-1999 yılları arasında İstanbul-Pendik ilçesi ve Kocaeli-Değirmendere ilçesinde tamamlamıştır.


Balıkesir Edremit Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Bölümünden ise 2003 yılında mezun olmuştur.


Daha sonra Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan (Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi) lisans derecesini (2008),


yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilimdalından ise yüksek lisans derecesini (2011),


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilimdalından ise bilim doktoru unvanını (2018) almıştır.


Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı içerisinde yer alan Turizm Bilim Alanından Nisan 2023 tarihinde Doçent unvanını almıştır.


2012-2021 yılları arasında Sinop Üniversitesinde görev yapmıştır.


2021 yılından itibaren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.


Yazarın gastronomi ve mutfak sanatları, yiyecek ve içecek yönetimi, turizm pazarlaması ve alternatif turizm konuları kapsamında ulusal ve uluslararası akademik yayınları bulunmaktadır.

İletişim

E-posta
mehmetsedat.ipar@ogu.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.ogu.edu.tr/mehmetsedat.ipar
İş Telefonu
+90 0222 239 3750
Ofis
https://akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/view/viewAuthor.jsp