Yayınlar & Eserler

Makaleler 14
Tümü (14)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (4)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 27

1. Sürdürülebilir Gastronomide Yeni Bir Anlayış: Dikey Tarım Uygulamaları

21. Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2021, ss.1736-1742, (Tam Metin Bildiri)

2. Aşırı Turizmin Konaklama İşletmeleri Üzerindeki Etkileri: Sinop İlinde Bir Araştırma

International Travel and Tourism Dynamics: Overtourism, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2020, ss.425, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

4. Gaziantep Şehrini Ziyaret Eden Turistlerin Yöresel Mutfak Değerlerine İlişkin Algılarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.503-511, (Tam Metin Bildiri)

6. Kültürel Miras Değerlerinin Turizm Ürünü Olarak Kullanılması: Boyabat İlçesi Örneği

8th International Vocational Schools Symposium, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.482-489, (Tam Metin Bildiri)

12. Gastronomi Turizmi Açısından Gaziantep’in Sokak Lezzetleri Üzerine Bir İnceleme

6.Ulusal 2.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.597-610, (Tam Metin Bildiri)

13. Gastronomi Şehri Gaziantep’in İmaj Algısının Değerlendirilmesine Yönelik Bir Çalışma

6.Ulusal 2.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.763-778, (Tam Metin Bildiri)

15. Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Departmanı Çalışanlarının İş Tatminine Etki Eden Faktörler Üzerine Yazınsal Bir İnceleme

3rd International Congress on Social Sciences, China to Adriatic, Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2016, ss.389-398, (Tam Metin Bildiri)

16. Gastronomi Alanında Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı Üyeliğinin Gaziantep Şehrine Olası Avantajları Üzerine Bir Araştırma

3rd International Congress on Social Sciences, China to Adriatic, Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2016, ss.69-80, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

17. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinin Yerel Halk Üzerindeki Sosyo Kültürel EtkilerininKavramsal Olarak İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma

2. Uluslararası ÇiN’den ADRiYATiK’e Sosyal Bilimler Kongresi, Payas/HATAY, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2016, ss.371-386, (Tam Metin Bildiri)

18. Gastronomi Turizmi Kapsamında Gaziantep Mutfağı Üzerine Bir İnceleme

2. Uluslararası ÇiN’den ADRiYATiK’e Sosyal Bilimler Kongresi, Payas/HATAY, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2016, ss.51-67, (Tam Metin Bildiri)

20. KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE YEŞİL BİNA SERTİFİKALARINA YÖNELİK UYGULAMALAR İSTANBUL GOLDEN HORN HİLTON GARDEN INN HOTEL LEED SERTİFİKA UYGULAMASI

Doğu Karadeniz Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

21. TURİZM İŞLETMELERİNDE ETİK UYGULAMALARIN ÖNEMİ KAVRAMSAL BİR ARAŞTIRMA

14.Ulusal İşletmecilik Kongresi, Aksaray, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

22. Sinop İlinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Geliştirilmesine Yönelik Öneriler

3. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri)

23. The Evaluation Of Traditional Food And Beverage Culture in Terms Of Destination Marketing A Study in Sinop

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

24. Traditional Foods as a Touristic Production An Approach by the Context of Cultural Tourism

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

25. Ekolojik Köy Projesinin Yerel Değerlerin Pazarlanması Kapsamında Değerlendirilmesi Örnek Olay Çalışması

18.Ulusal Pazarlama Kongresi, KARS/Sarıkamış, Türkiye, 19 - 22 Haziran 2013, (Tam Metin Bildiri)

26. Yerli Turistlere Yönelik Yapılan Önem Memnuniyet Analizi Uygulaması Edremit Örneği

12.Ulusal Turizm Kongresi, DÜZCE/Akçakoca, Türkiye, 30 Kasım - 04 Aralık 2011, (Tam Metin Bildiri)

27. Turizmde Destinasyon Markalaşması ve İstanbul Üzerine Bir Uygulama

1. Uluslararası Turizm Sempozyumu, KONYA/Beyşehir, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2011, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 29

1. Meta Evren (Metaverse): Fiziksel Dünyanın Sanala Taşınması

Nobel Tüketici Davranışlarında Makro Trendler, Şahin Fatih, Bahar Reyhan, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.371-394, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2. Ghost Kitchen

Digitalization and Smart Technologies in Gastronomy, Canbolat Cihan, Çekiç İbrahim, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.117-136, 2022

3. Sinop: Gerze

Yavaş Turizm ve Türkiye'deki Yavaş Turizm Destinasyonları, Öter Zafer, Yumuk Yurdanur, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.487-510, 2022

4. Menü Planlama

Temel Mutfak Bilimleri, Seçim Yılmaz, Bayrakcı Selman, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.291-324, 2021

5. Gastronomi ve Siyaset

DİSİPLİNLERARASI BAKIŞ AÇISIYLA GASTRONOMİ Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Güler Ozan, Akdağ Gürkan, Kale Anıl, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.205-228, 2021

6. Tur Organizasyonlarında Fiyatlama

Örneklerle Tur Planlaması ve Yönetimi, Değirmencioğlu, A. Özdal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.137-160, 2021

7. Van

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.236-244, 2021

8. Hakkâri

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.181-188, 2021

9. Karadeniz Bölgesi

Kültürel Miras Anadolu'nun Yöresel Mutfakları, Sezgin Emrah Köksal, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.155-217, 2021

10. Gastronomi Turizminde Güncel Eğilimler

GASTRONOMİDE GÜNCEL EĞİLİMLER, Akcan Tolga, Güçlütürk Baran Günseli, Özoğul Gamze, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.81-106, 2021

11. Korunan Alanlar ve Turizm

Alternatif Turizm (Turizmin 41 Türü), Temizkan Rahman, Cankül Duran, Gökçe Fikret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.230-240, 2020

12. Gelişmiş Servis Teknikleri

Yiyecek ve İçecek Servisi: Klasik ve Modern Yaklaşım, Şengül Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.199-230, 2020

13. Turizmde Erişilebilir Bilgi ve Yardımcı Teknolojiler

Erişilebilir Turizm ve Yardımcı Teknolojiler, Ercan Fatih, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.179-204, 2020

14. Konaklama İşletmelerinde İnovasyon

Turizm Endüstrisinde İnovasyon, Vatan Ahmet, Suna Belma, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.109-140, 2020

15. Turizm İşletmelerinde Kibir

Turizm İşletmelerinde Negatif Örgütsel Davranışlar II (Örnek Olaylarla), ERCAN İŞTİN AYSEN, ÇELİK SEDAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-20, 2020

16. Karadeniz Bölgesi

Turist Rehberliğine Yönelik 7 Bölge Müzeler, Kurnaz Akyurt Hande, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.147-185, 2020

17. Kastamonu Ilgaz 1 ve Ilgaz 2 Kayak Merkezleri

Türkiye’nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Sağlık Erkan, Tuna Muharrem, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.337-358, 2020

18. Edebiyat Sanatı ve Turizm

Turizm ve Sanat, Vatan Ahmet, Editör, Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara, ss.167-236, 2020

19. Destinasyon Pazarlamasında Turistik Hizmet Kalitesi

Destinasyon Pazarlaması, Ünal Aydın, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.135-162, 2020

20. Gaziantep’in Gastronomi Alanında Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına Katılmasına İlişkin Yerel Halkın Bakış Açısı Üzerine Bir Araştırma

Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar, Aydın Şule, Çoban Ömer, Karakuş Yusuf, Çalışkan Nurgül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.279-296, 2020

21. Akıllı Turizm ve Teknolojileri

Akıllı Kent, Akıllı Turizm, Ilgaz Burcu, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.43-93, 2020

22. Turist Rehberlerinin Turizm İşletmeleri ve Tur Personeli ile İlişkileri

TURİST REHBERLİĞİ MESLEĞİ Dünü Bugünü Yarını, Zengin Burhanettin, Bayram Erkol Gül, Batman Orhan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.219-239, 2019

23. Sinop: Sinop Nokulu

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat Yıldırım Saçılık, Samet Çevik, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.376-383, 2019

24. Otel İşletmeciliğine Giriş

Temel Kavramları ve Örneklerle Modern OTEL İŞLETMECİLİĞİ, Bozkurt, Mesut, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.13-50, 2019

25. Destinasyonlarda Ürün Geliştirme ve Dağıtım

Destinasyon Yönetimi ve Pazarlaması, Belma Suna, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.163-188, 2019

26. Yönetsel ve Örgütsel Yapı

Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Karamustafa Kurtuluş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.297-338, 2018

27. Kadın Rehberlerin Toplumsal Rolleri ve Çalışma Yaşamında Karşılaştıkları Cinsiyet Temelli Sorunlar

Turizm Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar Necdet Hacıoğlu, Cevdet Avcıkurt, Arzu Kılıç, Hasret Ulusoy Yıldırım, Hacıoğlu Necdet, Avcıkurt Cevdet, Kılıç Arzu, Yıldırım Ulusoy Hasret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.456-467, 2018

28. Turizm İşletmelerinde Yeşil Sertifikasyon Kavramı ve Uygulamaları

Turizm İşletmelerinde Yeşil Uygulamalar, Atay Lütfi, Korkmaz Halil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.23-63, 2018

29. Turizm ve Ekonomik Çevre

Genel Turizm, Hacıoğlu Necdet, Bozkurt Mesut, Şahin Bayram, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.119-143, 2016
Ansiklopedide Bölümler 2
Metrikler

Yayın

72

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

4

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

10
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları