Araştırma grubumuzda, gıdaların geleneksel ve yenilikçi yöntemlerle (yüksek basınç, ultrasound) işlenip laboratuvar ölçekli üretimlerle birlikte işlenen gıdaların fizikokimyasal, mikrobiyal, tekstürel ve reolojik özellikleri bakımından karakterizasyon analizleri yapılmaktadır. Gıdaların fenolik içeriği gibi spektroskopik ölçümlerin yanı sıra in vitro biyoerişebilirlik analizleri üzerine de çalışmalarımız mevcuttur.
Çalışmalarımız ağırlıklı olarak çikolata, şekerleme ve süt teknolojisine yöneliktir. Ayrıca bitkisel kaynaklı proteinlerin modifikasyonu ve karakterizasyonu ile birlikte toz gıdalar üzerine püskürtmeli ve dondurarak kurutma sistemlerimiz mevcut olup temel toz analizleri laboratuvar alt yapımızda yapılabilmektedir.