Eğitim Bilgileri
2006 - 2010
2006 - 2010Doktora
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Dr), Türkiye
2003 - 2005
2003 - 2005Yüksek Lisans
Mustafa Kemal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm Ve Otel İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1997 - 2001
1997 - 2001Lisans
Erciyes Üniversitesi, Nevşehir Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Rehberlik Pr., Türkiye
Yaptığı Tezler
2010
2010Doktora
Profesyonel turist rehberlerinin turizm pazarlamasındaki rolüne etkisi açısından hizmetiçi eğitim seminerleri
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Dr)
2005
2005Yüksek Lisans
Turistlerin alışveriş davranışı: Kapadokya örneği
Mustafa Kemal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm Ve Otel İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2011 - 2011
2011 - 2011Araştırma Görevlisi
Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Seyahat İşletmeciliği Bölümü
2006 - 2010
2006 - 2010Araştırma Görevlisi
Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi
2004 - 2006
2004 - 2006Araştırma Görevlisi
Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Seyahat İşletmeciliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2016 - 2018
2016 - 2018Dekan Yardımcısı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ
2012 - 2014
2012 - 2014Farabi Programı Kurum Koordinatörü
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, TURİZM FAKÜLTESİ, Turizm İşletmeciliği Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2002 - 2004
2002 - 2004Vekil İngilizce Öğretmenliği
İskenderun İnçnü İlköğretim Okulu, Vekil İngilizce Öğretmenliği
2001 - 2002
2001 - 2002Vekil İngilizce Öğretmenliği
İnegöl Kız Meslek Lisesi, Vekil İngilizce Öğretmenliği
1998 - 1998
1998 - 1998Transfer Elemnı ve Operasyon görevlisi
Tantur Seyahat Acentası (TUI), Transfer Elemnı ve Operasyon görevlisi
Makaleler
Tümü (26)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (2)
TRDizin (15)
Diğer Yayınlar (9)
2025
20251. A GOLDEN TOUCH TO ESKİŞEHİR GASTRONOMY: MIDAS
Temizkan S. P., Temizkan R., duran c., Abiş A. D.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.8, sa.2, ss.846-857, 2025 (TRDizin)
2024
20242. Factors influencing third wave coffee customers' satisfaction and revisit intentions
Aydin A., TEMİZKAN S. P.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE
, cilt.38, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. THE EFFECT OF PERCEPTION TOWARDS CHOCOLATE BRANDS ON PURCHASE BEHAVIOUR
TEMİZKAN S. P., ABİŞ A. D., OĞUZ Y. E.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.7, sa.2, ss.585-597, 2024 (TRDizin)
2023
20234. TÜRKİYE VE YUNANİSTAN’DAKİ MİCHELİN YILDIZLI RESTORANLARIN İNTERNET SİTELERİNİN İNCELENMESİ
TEMİZKAN S. P., Aktepe B.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.2, ss.787-800, 2023 (TRDizin)
2023
20235. Safranbolu’daki Yenilebilir Otlar ve Yemeklerde Kullanımı
TEMİZKAN S. P., USLU A. N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.1, ss.434-452, 2023 (TRDizin)
2023
20236. Destination aesthetics: An empirical study of aesthetic judgment and aesthetic distance among tourists in Turkey
Gulertekin Genc S., TEMİZKAN S. P.
European Journal of Tourism Research
, cilt.33, 2023 (ESCI, Scopus)
2021
20217. Coğrafi İşarete Aday Gastronomik Bir Değer: Eskişehir Simidi
Temizkan S. P., Cankül D., Kaya S.
Turizm Akademik Dergisi , cilt.8, sa.2, ss.229-241, 2021 (TRDizin)
2021
20218. GASTRONOMİ EĞİTİM MUTFAKLARININ TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI KAPSAMINDA PLANLANMASI: NİCELİKLENDİRME
Sever Y., Temizkan S. P.
Social Sciences Studies Journal
, cilt.7, sa.91, ss.5285-5302, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20219. Gastronomi Eğitim Mutfaklarının Temel Mutfak Uygulamaları Kapsamında Planlanması: Gerekçelendirme
Temizkan S. P., Sever Y.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.5, sa.2, ss.388-419, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
202010. DÜNYADA VE TÜRKİYE DE MEDİKAL TURİZM KAPSAMINDA PLASTİK VE ESTETİK CERRAHİ UYGULAMALARIN HİZMET PAZARLAMASI KARMASI PERSPEKTİFİNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (THE EVALUATİON OF PLASTİC AND AESTHETİC SURGERY APPLİCATİONS İN THE WORLD AND TURKEY FROM THE SCOPE OF SERVİCE MARKETİNG MİX)
TEMİZKAN S. P., TEMİZKAN R.
Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (JOGHAT) , cilt.3, sa.2, ss.284-298, 2020 (TRDizin)
2020
202011. Eskişehir’deki Seyahat Acentalarının Web Sitelerinin İçerik Analizi
TEMİZKAN S. P., ÖZHASAR Y.
Uluslararası Batı Karadeniz Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi , cilt.4, sa.2, ss.116-129, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202012. Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Uygulama Oteli Memnuniyet Düzeyleri: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Örneği
KILIÇ Ö., TEMİZKAN S. P.
Turizm Akademik Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.241-256, 2020 (TRDizin)
2020
202013. MUTFAK DONATIMINDA GEREKÇELİ EKİPMAN ANALİZİ: HAZIRLIK EKİPMANLARI ÖRNEĞİ
Temizkan S. P., Sever Y.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.3, sa.1, ss.122-133, 2020 (TRDizin)
2019
201914. Marinalarda Hizmet Kalitesi: Marmaris Marinaları Üzerine Bir Araştırma
Temizkan S. P., Timur B.
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.2, sa.3, ss.508-524, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201915. Turizm Eğitimi Lisans Mezunları ve İstihdam Durumları
TEMİZKAN S. P., Ceviz C., CANKÜL D.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.3, sa.3, ss.437-461, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201916. TURİST REHBERİ ADAYLARININ ÖZELLİKLERİNİN MESLEĞİN GEREKLERİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
TEMİZKAN S. P., ARI Ö.
JOURNAL OF GASTRONOMY HOSPITALITY AND TRAVEL , cilt.2, sa.1, ss.65-79, 2019 (TRDizin)
2019
201917. Bolu’nun Termal Turizm Potansiyeli ve Termal Turist Profili
NERGİS D., TEMİZKAN R.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.20, ss.321-347, 2019 (TRDizin)
2018
201818. Medikal Turizmde Medikal Seyahat Planlayıcılarının Web Siteleri Üzerine Bir Analiz
TEMİZKAN S. P., KONAK S.
Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel , cilt.1, sa.2, ss.26-36, 2018 (TRDizin)
2018
201819. Investigation of the Needs of Higher Education Tourism Students for English
UYSAL D., TEMİZKAN S. P., TASLACI N.
Journal of Gastronomy, Hospitality, and Travel , cilt.1, sa.1, ss.18-28, 2018 (TRDizin)
2017
201720. Development of Green Kitchen Quality (G-KITCHQUAL) Scale
Temizkan R., Temizkan S. P., Sever Y.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.5, sa.4, ss.3-16, 2017 (TRDizin)
2017
201721. Yiyecek İçecek İşletmelerinde İşte Varolamama (Presenteeism) (Absence at Work (Presenteeism) in Food and Beverage Business)
CANKÜL D., TEMİZKAN S. P., cankül ı.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.5, sa.4, ss.326-346, 2017 (TRDizin)
2016
201622. The effects of perceptions about Turkish baths on future intentions in context of thermal tourism p Termal turizm kapsamında hamamlarla ilgili algıların gelecek niyeti üzerine etkileri
TEMİZKAN S. P., EKİCİ A., DEMİRCİ B.
Journal of Human Sciences
, cilt.13, sa.1, ss.2232-2246, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201523. Sağlık turizmi konusunda yayınlanan makalelerin bibliyometrik profili
TEMİZKAN S. P., ÇİÇEK D., ÖZDEMİR C.
International Journal of Human Sciences , 2015 (Hakemli Dergi)
2014
201424. Otel İternet Sitelerinde Engelli Bireylerin İhtiyaçlarına Yönelik Bilgilerin Varlığı Üzerine Bir Araştırma
YILMAZDOĞAN O. C., TEMİZKAN S. P.
Gazi üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi , sa.2, ss.159-172, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
201425. Otel internet sitelerinde engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik bilgilerin varlığı üzerine bir araştırma
YILMAZDOĞAN O. C., TEMİZKAN S. P.
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi , sa.2, ss.159-172, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Üçüncü Dalga Kahve İşletmesi Müşterilerinin Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi: Eskişehir Örneği
TEMİZKAN S. P., OĞUZ Y. E., AYDIN A.
VII. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2018
20182. Medikal Seyahat Planlayıcılarının Web Siteleri Üzerine Bir Analiz: Map2heal Örneği
KONAK S., TEMİZKAN S. P.
19. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, afyon, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20183. Akademisyenlerin Sağlıklı Beslenme Bilinci Algılarının ve Organik Gıdalara Yönelik Tutumlarının Değerlendirilmesi
Temizkan S. P., Sarıkaya G. S., Timur B., Oğuz Y. E.
International Gastronomy Tourism Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.1-16, (Tam Metin Bildiri)
2018
20184. Evaluation Of Dietary Habits in University Students
TEMİZKAN S. P., SARIKAYA G. S.
International Association of Social Science Research, Prizren, Sırbistan, 10 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
20185. Tatların Algılanma Mekanizması ve Acı Tat
TEMİZKAN S. P., SARIKAYA G. S.
VII. DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
20176. Kadın Akademisyenlerin Beslenme Alışkanlıkları ve Günlük Sıvı Tüketim DüzeylerininBelirlenmesi
TEMİZKAN S. P., SARIKAYA G. S.
I. Uluslararası Kadın Araştırmaları SempozyumuEskişehir, 13-14 Ekim 2017, Eskişehir, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20177. Presenteeism (absence at work) in Food and Beverage Business: The case of Female Employees
CANKÜL D., CANKÜL I., TEMİZKAN S. P.
1st International Women Research Symposium, Eskişehir, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017, ss.142-143, (Özet Bildiri)
2017
20178. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Presenteeism (İşte Varolamama): Kadın Çalışanlar Örneği
CANKÜL D., CANKÜL I., TEMİZKAN S. P.
I. Uluslararası Kadın Araştırmaları SempozyumuEskişehir, 13-14 Ekim 2017, Eskişehir, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20179. Helal Turizm Kapsamında Helal Konseptli Otel Websitelerinin Değerlendirilmesi: Antalya Örneği
TEMİZKAN S. P., DOĞANTEKİN A., KILIÇ İ., GÜVEN G.
1. Helal Turizm Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
201610. Online Marketing and Hotel's Spa Website Designs
TEMİZKAN S. P., TİMUR B.
International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, miami, florida, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 13 Mayıs 2016, ss.25-34, (Tam Metin Bildiri)
2015
201511. ESKİŞEHİR DE TERMAL SU KULLANAN HAMAMLARIN TURİZM AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
Temizkan S. P., Aykut E., Demirci B.
I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.2, ss.534-541, (Tam Metin Bildiri)
2015
201512. Eskişehirde Termal Su Kullanılan Hamamların Turizm Açısından Değerlendirilmesi
TEMİZKAN S. P., aykut e., DEMİRCİ B.
EITOC-2015 1. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators, 28 - 30 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
2014
201413. Üniversitelerin Gastronomi Eğitimindeki Fiziksel Sorunları Üerine Genel Bir Bakış
TEMİZKAN S. P., GÜLERTEKİN GENÇ S.
4. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Türkiye, 17 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2014
201414. Otel SPA Websiteleri Üzerine Bir İnceleme
Temizkan S. P., Timur B.
9th International Conference: New Perspectives in Tourism and Hospitality, Balıkesir, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.176-184, (Tam Metin Bildiri)
2014
201415. Yüksek Öğretim Düzeyinde Verilen Turizm Eğitiminde Staj Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Modeli
Temizkan S. P., Timur B.
VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, cilt.1, ss.640-648, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. İÇ TURİZME YÖNELİK STRATEJİLER: SOSYAL SINIFLAR VE DEZAVANTAJLI GRUPLARIN TURİZME KATILIMI
TEMİZKAN S. P., KONAK S.
Makro Perspektiften Turizm Stratejileri, AZİZ GÖKHAN ÖZKOÇ, HAKAN KENDİR, EMİN ARSLAN, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.59-70, 2021
2019
20192. Beslenme ve Menü
TEMİZKAN S. P.
Menü Yönetimi, Doç.Dr. Saadet Pınar Temizkan, Doç.Dr. Duran Cankül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.43-62, 2019
2019
20193. Toplumsal Dönüşüm İçerisinde Gastronomi
DOĞDUBAY M., TEMİZKAN S. P.
Gastronomi Olgusuna Sosyolojik BAkış, Cevdet Avcıkurt, Mehmet Sarıoğlan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.17-33, 2019
2018
20184. Turist rehberi adaylarının turist rehberi kavramına ilişkin ileri sürdükleri metaforlar
TEMİZKAN S. P., TEMİZKAN R., ERGÜN B.
Turist rehberliği üzerine güncel araştırmalar, Necdet Hacıoğlu, cevdet avcıkurt, arzu kılıç, hasret ulusoy yıldırım, Editör, Detay, Ankara, ss.49-57, 2018
2015
20155. SPA Turizmi Kavramı ve Türkiye'de SPA Turizmi
TEMİZKAN S. P.
Sağlık Turizmi, Yrd.Doç.Dr. Saadet Pınar Temizkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.141-168, 2015
2015
20156. Sağlık Turizmi Kavramı ve Özellikleri
TEMİZKAN S. P., ÇİÇEK D.
Sağlık Turizmi, Yrd.Doç.Dr. Saadet Pınar Temizkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.11-36, 2015
Desteklenen Projeler
2022 - 2023
2022 - 2023ÜÇÜNCÜ DALGA KAHVE İŞLETMELERİNDE PERSONEL BİLGİSİ, MENÜ İÇERİĞİ VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE TEKRAR ZİYARET NİYETİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
TEMİZKAN S. P. (Yürütücü), AYDIN A.
2018 - 2019
2018 - 2019Bolu'nun Termal Turizm Potansiyelinin ve Termal Turist Profilinin Analizi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TEMİZKAN S. P. (Yürütücü), Dereli N.
2015 - 2017
2015 - 2017
Turizm Lisans Mezunlarının İstihdam ve Kariyer Durumlarının İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
TEMİZKAN S. P. (Yürütücü)