Metrikler
Eğitim Bilgileri
2018 - 2023
2018 - 2023Doktora
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Dr), Türkiye
2015 - 2017
2015 - 2017Yüksek Lisans
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1998 - 2004
1998 - 2004Lisans
Adnan Menderes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2023
2023Doktora
Gastronomi 4.0 uygulamalarının tüketicilerin yiyecek - içecek satın alma eğilimlerine etkisi: Teknoloji kabul modeli ile incelenmesi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
2017
2017Yüksek Lisans
Otel işletmelerinde yeşil mutfak kalitesinin değerlendirilmesi: Nevşehir örneği
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Uygulamalı Sosyoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2020 - 2023
2020 - 2023Öğretim Görevlisi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2013 - 2020
2013 - 2020Öğretim Görevlisi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Ürgüp Sebahat Ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2014 - 2017
2014 - 2017MYO Müdür Yardımcısı
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, ÜRGÜP SEBAHAT VE EROL TOKSÖZ MESLEK YÜKSEKOKULU
Akademi Dışı Deneyim
2012 - 2013
2012 - 2013Aşçı [Dünya Mutfağı]
Midpoint Restoranları (Trump Towers), Aşçı [Dünya Mutfağı]
2012 - 2013
2012 - 2013Aşçı
Point Hotel (Barbaros), Aşçı
2010 - 2011
2010 - 2011Aşçı
BTA Catering, Aşçı
2009 - 2010
2009 - 2010Aşçı [Pizza Ustası]
Shah restoran (Avustralya), Aşçı [Pizza Ustası]
2008 - 2009
2008 - 2009(Borusan) İşletme Yöneticiliği
Sardunya Catering, (Borusan) İşletme Yöneticiliği
Verdiği Dersler
Makaleler
Tümü (6)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (1)
2025
20251. Gastronomik Bir Değer Olarak Silivri Yoğurdu
Ercan M. O., Kaya S., ERDOĞAN T.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.13, sa.2, ss.1875-1892, 2025 (TRDizin)
2024
20242. Füzyon Mutfak Üzerine Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi
KAYA S., ERCAN M. O., ERDOĞAN T.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.25, sa.3, ss.540-560, 2024 (TRDizin)
2024
20243. TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDE YER ALAN YÖRESEL YOĞURTLAR İLE İLGİLİ GASTRONOMİ ROTASI ÖNERİSİ (GASTRONOMY ROUTE PROPOSAL FOR LOCAL YOGURTS IN TURKISH CULINARY CULTURE)
Erdoğan T.
Annals of Gastronomy and Tourism Studies , cilt.2024, sa.1, ss.23-37, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20244. PLATE DESIGN AND PRESENTATION IN MICHELIN-STARRED RESTAURANTS: THE CASE OF ISTANBUL
Ercan M. O., Kaya S., ERDOĞAN T.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.7, sa.1, ss.336-346, 2024 (TRDizin)
2023
20235. YÖRESEL RESTORAN VE YİYECEKLER AÇISINDAN TÜKETİCİLERİN MEMNUNİYET DÜZEYLERİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
SÖZBİLEN G., ERDOĞAN T., KARAKAYA K., AYDEMİR D. A.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.4, ss.1491-1503, 2023 (TRDizin)
2023
20236. ŞANLIURFA MUTFAK KÜLTÜRÜNDE YER ALAN YÖRESEL YEMEKLERİN YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİ MENÜLERİNDE YER ALMA DÜZEYİ
ERCAN M. O., ERDOĞAN T., Makale Y. L. A. K. Ü.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.2, ss.866-878, 2023 (TRDizin)
Kitaplar
2024
20241. Mutfak Uygulamaları I (Temel Uygulamalar) Makarna ve Erişte Hazırlama Teknikleri
Erdoğan T.
Paradigma Yayınları, Çanakkale, 2024
2024
20242. Mutfak Uygulamaları I (Temel Uygulamalar)
Erdoğan T. (Editör)
Paradigma Yayınları, Çanakkale, 2024
2024
20243. Mutfak Uygulamaları I (Temel Uygulamalar) Stoklar ve Soslar
Erdoğan T.
Paradigma Yayınları, Çanakkale, 2024
2024
20244. Turizm ve Gastronomide Sosyolojik Yansımalar
Erdoğan T. (Editör)
Turizm ve Gastronomide Sosyolojik Yansımalar, ERDOĞAN TANER, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-184, 2024
2024
20245. TURİZM VE KÜRESELLEŞME
Erdoğan T.
Turizm ve Gastronomide Sosyolojik Yansımalar, ERDOĞAN TANER, Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.1-14, 2024
2020
20206. Türk mutfağında yer alan köfteler
Erdoğan T.
Uygulamalı Türk Mutfağı, ŞAHİN PERÇİN Nilüfer,UÇUK Ceyhun, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.158-171, 2020
2020
20207. Çekilmiş ekmek içi, Doldurmak, Sarmak, Marinad, Öğütmek, Övelemek / ufalamak
Erdoğan T.
A’dan Z’ye Gastronomi Sözlüğü, Mehmet Sarıışık,Gülçin Özbay,Veli Ceylan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.10-16, 2020
2020
20208. İngiliz Mutfağı
Erdoğan T.
Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer ŞAHİN PERÇİN, Editör, BETA BASIM YAYIM, Ankara, ss.165-178, 2020
Desteklenen Projeler
2022 - 2024
2022 - 2024Young Chefs - My Future My Kitchen (Genç Aşçılar – Geleceğim, Mutfağım)
Erasmus Projesi , Erasmus Projesi, Avrupa Düzeyi
Sarı Y. (Yürütücü), Polat Ş., Erdoğan T., Seçilmiş C., Kaman G. S., Erol E., et al.