Dr. Öğr. Üyesi TANER ERDOĞAN


TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Uygulamalı Sosyoloji

Metrikler

Yayın

14

Proje

2

Açık Erişim

3

Eğitim Bilgileri

2018 - 2023

2018 - 2023

Doktora

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Dr), Türkiye

2015 - 2017

2015 - 2017

Yüksek Lisans

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1998 - 2004

1998 - 2004

Lisans

Adnan Menderes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2023

2023

Doktora

Gastronomi 4.0 uygulamalarının tüketicilerin yiyecek - içecek satın alma eğilimlerine etkisi: Teknoloji kabul modeli ile incelenmesi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

2017

2017

Yüksek Lisans

Otel işletmelerinde yeşil mutfak kalitesinin değerlendirilmesi: Nevşehir örneği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Uygulamalı Sosyoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - 2023

2020 - 2023

Öğretim Görevlisi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2013 - 2020

2013 - 2020

Öğretim Görevlisi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Ürgüp Sebahat Ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Yönetimsel Görevler

2014 - 2017

2014 - 2017

MYO Müdür Yardımcısı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, ÜRGÜP SEBAHAT VE EROL TOKSÖZ MESLEK YÜKSEKOKULU

Akademi Dışı Deneyim

2012 - 2013

2012 - 2013

Aşçı [Dünya Mutfağı]

Midpoint Restoranları (Trump Towers), Aşçı [Dünya Mutfağı]

2012 - 2013

2012 - 2013

Aşçı

Point Hotel (Barbaros), Aşçı

2010 - 2011

2010 - 2011

Aşçı

BTA Catering, Aşçı

2009 - 2010

2009 - 2010

Aşçı [Pizza Ustası]

Shah restoran (Avustralya), Aşçı [Pizza Ustası]

2008 - 2009

2008 - 2009

(Borusan) İşletme Yöneticiliği

Sardunya Catering, (Borusan) İşletme Yöneticiliği

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Dünya Mutfakları – II

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm Ve Çevre

Mutfak Uygulamalarına Giriş

Alternatif Turizm

Müşteri ilişkileri Yönetimi

Ziyafet Organizasyonu Ve Yönetimi

Uygulamalı İngilizce - I

Pişirme Yöntemleri - II

Dünya Mutfakları

Pişirme Yöntemleri I

Yabancı Dil-II

Yöresel Mutfaklar

Makaleler

Tümü (6)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (1)

Kitaplar

2024

2024

2. Mutfak Uygulamaları I (Temel Uygulamalar)

Erdoğan T. (Editör)

Paradigma Yayınları, Çanakkale, 2024

2024

2024

4. Turizm ve Gastronomide Sosyolojik Yansımalar

Erdoğan T. (Editör)

Turizm ve Gastronomide Sosyolojik Yansımalar, ERDOĞAN TANER, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-184, 2024

2024

2024

5. TURİZM VE KÜRESELLEŞME

Erdoğan T.

Turizm ve Gastronomide Sosyolojik Yansımalar, ERDOĞAN TANER, Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.1-14, 2024

2020

2020

6. Türk mutfağında yer alan köfteler

Erdoğan T.

Uygulamalı Türk Mutfağı, ŞAHİN PERÇİN Nilüfer,UÇUK Ceyhun, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.158-171, 2020

2020

2020

7. Çekilmiş ekmek içi, Doldurmak, Sarmak, Marinad, Öğütmek, Övelemek / ufalamak

Erdoğan T.

A’dan Z’ye Gastronomi Sözlüğü, Mehmet Sarıışık,Gülçin Özbay,Veli Ceylan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.10-16, 2020 Creative Commons License

2020

2020

8. İngiliz Mutfağı

Erdoğan T.

Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer ŞAHİN PERÇİN, Editör, BETA BASIM YAYIM, Ankara, ss.165-178, 2020

Desteklenen Projeler

2022 - 2024

2022 - 2024

Young Chefs - My Future My Kitchen (Genç Aşçılar – Geleceğim, Mutfağım)

Erasmus Projesi , Erasmus Projesi, Avrupa Düzeyi

Creative Commons License
Sarı Y. (Yürütücü), Polat Ş., Erdoğan T., Seçilmiş C., Kaman G. S., Erol E., et al.

2022 - 2024

2022 - 2024

Young Chefs My Future My Kitchen

AB Destekli Diğer Projeler

Erdoğan T.