Eğitim Bilgileri
2010 - 2018
2010 - 2018Doktora
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ, Türkiye
2008 - 2010
2008 - 2010Yüksek Lisans
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ, Türkiye
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
ESKİŞEHİR KOŞULLARINDA FARKLI AZOT DOZLARINDA BUĞDAYIN VERİM VE KALİTE ÖZELLİKLERİ İLE AZOT ALIM VE KULLANIM ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
2010
2010Yüksek Lisans
Üç ekmeklik buğday çeşit adayının kuru koşullarda tarımsal özellikleri
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
Araştırma Alanları
Yemeklik Tane Baklagil Yetiştiriciliği ve Islahı
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü
2009 - 2023
2009 - 2023Araştırma Görevlisi Dr.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü
Makaleler
Tümü (65)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
ESCI (1)
Scopus (7)
TRDizin (32)
Diğer Yayınlar (27)
2024
20241. Characterization of whole seeds lipids, extracted lipids composition in bread wheat (T.aestivum L.) genotypes grown in Eskisehir province in Türkiye
OLGUN M., KÖSE A., BELEN S., KARADUMAN Y., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER ARPACIOĞLU N. G., et al.
BIOLOGICAL DIVERSITY AND CONSERVATION
, cilt.17, sa.2, ss.175-189, 2024 (TRDizin)
2023
20232. FORECASTING OF TURKEY'S GRAIN YIELD AN ANNUAL BASIS BY USING MULTI-LAYER PERCEPTRON NEURAL NETWORK: WHEAT, BARLEY, RYE AND OAT
Budak Başçiftçi Z., Ayter Arpacıoğlu N. G., Gülbandılar E., Olgun M.
International Journal of Applied Biology and Environmental Sciences
, cilt.5, sa.1, ss.30-41, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20233. Statistical Examination of Yield and Quality Components in Wheat (T.aestivum L.)
BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., OLGUN M., AYTER ARPACIOĞLU N. G., ATALAR A., TURAN M.
International Journal of Applied Biology and Environmental Sciences , cilt.5, sa.1, ss.1-17, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20234. Characterization of Seed Lipid Composition in Some Crops Grown in Eskisehir Province in Turkiye
OLGUN M., KÖSE A., belen s., KARADUMAN Y., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER ARPACIOĞLU N. G., et al.
International Journal of Applied Biology and Environmental Sciences , cilt.5, sa.2, ss.42-52, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20235. Statistical Analysis of Wheat Production in Türkiye by Years
BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., OLGUN M., AYTER ARPACIOĞLU N. G.
Research Journal of Biology Sciences , cilt.16, sa.1, ss.38-46, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20226. BAZI BUĞDAY ÇEŞİTLERİNDE VERİM, VERİM UNSURLARI VE KALİTE PARAMETRELERİNİN İNCELENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
OLGUN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., belen s., KATAR D., KATAR N., et al.
Research Journal of Biology Sciences
, cilt.15, sa.2, ss.124-142, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20227. INVESTIGATION OF YIELD, PHYSICAL QUALITY AND PHYSIOLOGICAL CHARACTERISTICS OF SOME TWO-LINE AND SIX-LINE BARLEY GENOTYPES IN ESKISEHIR CONDITIONS
AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z.
Usak University Journal of Engineering Sciences , cilt.5, sa.1, ss.28-39, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20218. Examining Bread/Biscuit Quality Features in Wheat (Triticum aestivum L.) Genotypes by Raman Spectroscopy
OLGUN M., KARADUMAN Y., BELEN S., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., SEZER O., et al.
International Journal of Nature and Life Sciences , cilt.5, sa.2, ss.70-81, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20219. Determination of grain yield and some yield components of some two and six row barley (Hordeum vulgare L.) genotypes in Eskisehir ecological terms
BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G.
International Journal of Agriculture, Forestry and Life Sciences , cilt.5, sa.2, ss.211-216, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202110. Determination of precipitation-quality relationship by different statistical methods in bread wheat (Triticum aestivum L.)
OLGUN M., BELEN S., KARADUMAN Y., TURAN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G.
International Journal of Agriculture, Forestry and Life Sciences , cilt.5, sa.2, ss.171-183, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202111. LONG-TERMANALYSISONCLIMATE-DROUGHT-YIELDRELATIONSHIP;ESKISEHIRCASESTUDY
KOYUNCU O., SEZER O., OLGUN M., POTOĞLU ERKARA İ., ARDIÇ M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., et al.
JournalofAppliedBiologicalSciences
, cilt.15, sa.1, ss.20-36, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202112. Determination of genetic divergence in some bread wheat varieties by IRAP and ISSR analyses
BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., OLGUN M., SUNAR S., YILDIRIM DOĞAN N., AYTER N. G., AĞAR G.
Biological Diversity and Conservation
, cilt.14, 2021 (TRDizin)
2021
202113. DETERMINATION OF YIELD, YIELD COMPONENTS AND STABILITY CAPABILITIES OF SOME BREAD WHEAT VARIETIES IN CENTRAL ANATOLIA
AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z.
International Journal of Natural and Engineering Sciences , cilt.15, sa.2, ss.22-35, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
202014. The effect of different nitrogen doses on the nitrogen uptake and use efficiency in bread wheat in Eskişehir conditions
AYTER N. G., OLGUN M.
International Journal ofAgriculture, Forestry and Life Sciences , cilt.4, sa.2, ss.281-288, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202015. NMR SPEKTROSKOPİSİ İLE EKMEKLİK BUĞDAYDA KİMYASAL İÇERİK ANALİZİ
KOYUNCU O., DİKMEN G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., OLGUN M., AYTER N. G., ARDIÇ M., et al.
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ DERGİSİC- YAŞAM BİLİMLERİ VE BİYOTEKNOLOJİ
, cilt.9, sa.2, ss.190-197, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202016. Comparisons Nitrogen Use Efficiency in Chickpea under Different Tillage Systems and Soil Residual Nitrogen
Kayan N., Kutlu İ., Ayter N. G., Adak M. S.
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.8, sa.1, ss.243-250, 2020 (TRDizin)
2020
202017. Effects of Different Tillage, Rotation Systems and Nitrogen Levels on Wheat Yield and Nitrogen Use Efficiency
KAYAN N., AYTER N. G., KUTLU İ., ADAK M. S.
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi , 2020 (TRDizin)
2020
202018. BUĞDAYDA İKLİM-VERİM İLİŞKİSİ
OLGUN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., aydın d., ARDIÇ M., SEZER O.
Research Journal of Biology Sciences , cilt.13, sa.1, ss.33-37, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
201919. Ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşitlerinde kalite özelliklerinin belirlenmesi
OLGUN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., KATAR D., AYDIN D.
International Journal of Applied Biology and Environmental Science , cilt.1, sa.2, ss.5-11, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201820. Ekmeklik Buğday Çeşitlerindeki RGB, HSV ve Lab Renk Değerleri ile Nitrojen Dozları ve Kalite Parametreleri Arasındaki İlişki
OLGUN M., KARADUMAN Y., AYTER N. G., ARDIÇ M., KOYUNCU O., SEZER O., et al.
Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi , cilt.11, sa.2, ss.46-51, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201821. Ekmeklik Buğday Çeşitlerindeki RGB, HSV ve Lab Renk Değerleri ile Nitrojen Dozları ve KaliteParametreleri Arasındaki İlişki
OLGUN M., KARADUMAN Y., AYTER N. G., ARDIÇ M., KOYUNCU O., SEZER O., et al.
Research Journal of Biology Sciences , cilt.11, sa.2, ss.46-51, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201822. Ekmekllik Buğday Çeşitlerindeki RGB, HSV ve Lab Renk Değerleri ile Nitrojen Dozları ve Kalite Parametreleri Arasındaki İlişki
OLGUN M., karaduman Y., AYTER N. G., ARDIÇ M., KOYUNCU O., SEZER O., et al.
Research Journal of Biology Sciences , cilt.11, sa.2, ss.46-51, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201823. Effects of Different Tillage and Soil Residual Nitrogen on Chickpea Yield under Wheat-Chickpea Rotation System in Central Anatolia Condition
Kayan N., Kutlu İ., Ayter Arpacıoğlu N. G.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi , sa.28, ss.91-95, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201824. Türkiye’de Hububat Üretiminin Uzun Yıllara Bağlı Değişiminin Analizi
OLGUN M., ARDIÇ M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., KATAR D., AYTER N. G., AYDIN D., et al.
Research Journal of Biology Sciences , cilt.11, sa.1, ss.23-28, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201825. THE INFLUENCE OF DIFFERENT TILLAGE, CROP ROTATIONS AND NITROGEN LEVELS ON PLANT HEIGHT, BIOLOGICAL AND GRAIN YIELD IN WHEAT
KAYAN N., KUTLU İ., AYTER ARPACIOĞLU N. G.
AGROLIFE SCIENTIFIC JOURNAL
, cilt.7, sa.1, ss.82-91, 2018 (ESCI)
2018
201826. Ekmeklik buğday çeşitlerindeki RGB, HSV ve Lab renk değerleri ile nitrojen dozları ve kalite parametreleri arasındaki ilişki
OLGUN M., karaduman Y., AYTER N. G., KOYUNCU O., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., tunca z. ş., et al.
Research Journal of Biology Sciences , cilt.11, sa.2, ss.46-51, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201827. Determination of the Effects of Mineral on Seed Yield by Different Statistic Methodsin Bread Wheat (Triticum aestivum L.) under Drought Conditions
OLGUN M., SEZER O., TURAN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., ARDIÇ M., et al.
Sakarya University Journal of Science
, cilt.22, sa.6, ss.1711-1719, 2018 (TRDizin)
2018
201828. Türkiye’deki Hububat Üretimin Uzun Yıllara BAğlı Değişiminin Analizi
OLGUN M., ARDIÇ M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., KATAR D., AYTER N. G., aydın d., et al.
Research Journal of Biology Sciences , cilt.11, sa.1, ss.23-28, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201829. ESKİŞEHİR SULU KOŞULLARINDA FARKLI AZOT DOZLARININ BUĞDAYIN BAZI FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
AYTER N. G., OLGUN M.
Research Journal of Biological Sciences , 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201730. Determination of organic acids on the development periods in bread wheat genotypes
OLGUN M., TURAN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., ARDIÇ M., KOYUNCU O.
Biological Diversity and Conservation , cilt.10, sa.3, ss.136-143, 2017 (TRDizin)
2017
201731. Determination of Relationship Between Minerals and Yield Components by Different Statistic Methods in Bread Wheat (Triticum aestivum L.) under Irrigated Conditions
OLGUN M., SEZER O., TURAN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., aydın d., et al.
Journal of AppliedBiological Sciences , cilt.11, sa.1, ss.21-28, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201732. farklı özellikteki ekmeklik çeşitlerin duyusal analizler yönünden değerlendirilmesi
OLGUN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., aydın d.
süleyman demirel üniversitesi ziraat fakültesi dergisi , cilt.12, sa.2, ss.47-54, 2017 (TRDizin)
2017
201733. Effects of Different Tillage Systems and Soil Residual Nitrogen on Chickpea Yield and Yield Components in Rotation with Wheat under Dry Farming Areas
KAYAN N., KUTLU İ., AYTER ARPACIOĞLU N. G., ADAK M. S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF AGRICULTURE AND BIOLOGY
, cilt.19, sa.3, ss.517-522, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201734. The Effects of Some Heavy Metal Pollutants on Faculty of Agriculture of ESOGUPlanting Wheat Fields in Eskişehir-Turkey
ARDIÇ M., OLGUN M., SEZER O., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., ÇİÇEK A., et al.
BIBAD - Research Journal of Biological Sciences
, cilt.10, sa.1, ss.21-25, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201735. EFFECTS OF DIFFERENT TILLAGE, ROTATION SYSTEMS AND NITROGEN LEVELS ON WHEAT YIELD IN DRY FARMING AREAS OF CENTRAL ANATOLIA (TURKEY)
KAYAN N., KUTLU İ., AYTER ARPACIOĞLU N. G., ADAK M. S.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.26, sa.11, ss.6346-6355, 2017 (SCI-Expanded)
2016
201636. changes in the mineral contents of bread wheat genotypes during the development periods of wheath
OLGUN M., ARDIÇ M., TURAN M., SEZER O., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., et al.
selçuk journal of agriculture and food sciences , 2016 (TRDizin)
2016
201637. Potasyum Iyodür Uygulamasının Ekmeklik Buğday Çeşiterinin Biyokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi
OLGUN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., TURAN M., aydın d., şaban z., et al.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.11, sa.2, ss.46-60, 2016 (TRDizin)
2016
201638. Changes in the Mineral Contents of Bread Wheat Genotypes during the Development Periods of Wheat
OLGUN M., ARDIÇ M., TURAN M., SEZER O., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., et al.
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences , cilt.30, sa.2, ss.79-87, 2016 (TRDizin)
2016
201639. Wheat grain classification by using dense SIFT features with SVM classifier
OLGUN M., Onarcan A. O., Ozkan K., Isik Ş., SEZER O., ÖZGİŞİ K., et al.
COMPUTERS AND ELECTRONICS IN AGRICULTURE
, ss.185-190, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201640. Ekmeklik Buğday Çeşit hatlarında Tartılı DerecelendirmeYönteminin Kullanılabilirliği
OLGUN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., Aydın D.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.11, sa.2, ss.91-98, 2016 (TRDizin)
2015
201541. IDENTIFICATION of GENETIC DIVERGENCE in SOME BREAD WHEAT VARIETIESBY RAPD and ISSR ANALYSES
OLGUN M., AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., TURAN M., KOYUNCU O., ARDIÇ M., et al.
SULEYMAN DEMİREL UNIVERSTY Journal of The aGRİCULTURE , cilt.10, sa.2, ss.94-101, 2015 (TRDizin)
2015
201542. Comparison of some quality characteristics in Kinoa Chenopodium quinoa), Buckwheat (Fagopyrum esculentum), Siyez Wheat (Triticum monococcum) and Bread Wheat (Triticum aestivum) by Principle Component Analysis.
OLGUN M., KARADUMAN Y., TUNCA Z. Ş., AKIN A., YORGANCILAR Ö., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., et al.
Biological Diversity and Conservation , cilt.8, sa.3, ss.153-158, 2015 (TRDizin)
2015
201543. Genetic Divergence in Some Barley Hordeum vulgare L Genotypesby RAPD and ISSR Analyses
OLGUN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., TURAN M., KOYUNCU O., ARDIÇ M., et al.
SULEYMAN DEMİREL UNIVERSITY Journal Of The Faculty of Agriculture , cilt.10, sa.2, ss.102-109, 2015 (TRDizin)
2015
201544. COMPARISON OF FOLIAR ANATOMY OF TEN BREAD WHEAT (TRITICUM, POACEAE) AND TEN BARLEY (HORDEUM, POACEAE) CULTIVARS
ARDIÇ M., OLGUN M., SEZER O., ÖZGİŞİ K., Yaylaci O. K., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., et al.
PAKISTAN JOURNAL OF BOTANY
, cilt.47, sa.5, ss.1989-1997, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201545. Impact of waterlogging stress on yield components and chemical characteristics of Barley Hordeum vulgare
OLGUN M., TAŞCI S., TURAN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., TAŞCI S., et al.
Biological Diversity and Conservation , cilt.8, sa.1, ss.104-113, 2015 (TRDizin)
2015
201546. Determining differences between physiologic and, quality characters, gliadin and glutenin electrophoretic bands in bread wheat
OLGUN M., Yorgancilar O., Uzun P., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER ARPACIOĞLU N. G., KOYUNCU O., et al.
CUSTOS E AGRONEGOCIO ON LINE
, cilt.11, sa.2, ss.155-170, 2015 (SCI-Expanded, SSCI, Scopus)
2015
201547. dentification of Genetic Divergence in Some Bread Wheat VarietiesBy Rapd and Issr Analyses
OLGUN M., AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., TURAN M., KOYUNCU O., ARDIÇ M., et al.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.10, sa.2, ss.94-101, 2015 (TRDizin)
2015
201548. Comparison of some quality characteristics in Kinoa Chenopodium quinoa Buckwheat Fagopyrumesculentum Siyez Wheat Triticum monococcum and Bread Wheat Triticum aestivum by principle componentanalysis
OLGUN M., Karaduman Y., Tunca Z. Ş., Akın A., Yorgancılar Ö., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., et al.
Biological Diversity and Conservation , cilt.8, sa.3, ss.153-158, 2015 (TRDizin)
2014
201449. Assessing stabiliy performance of wheat genotypes for yield and some yield components under irigated and non-irragated conditions
OLGUN M., KUTLU İ., AYTER ARPACIOĞLU N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z.
CUSTOS E AGRONEGOCIO ON LINE
, cilt.10, sa.3, ss.2-23, 2014 (SCI-Expanded, SSCI, Scopus)
2014
201450. Determination Growth Progress of Chickpea (Cicer arietinum L.) Under Irrigation and Noirrigation Conditions
KAYAN N., OLGUN M., KUTLU İ., AYTER ARPACIOĞLU N. G., GÜLMEZOĞLU N.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.20, sa.4, ss.387-398, 2014 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2013
201351. Ekmeklik Bugday Triticum aestivum L Çesitlerinde ProteinOranının Üç Farklı Analiz Yöntemine Göre KarsılastırılmasıÜzerine Bir Arastırma
Olgun M., Budak Başçiftçi Z., Ayter N. G., Kutlu İ., Akın A., Karaduman Y.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.8, sa.2, ss.80-87, 2013 (TRDizin)
2013
201352. EVALUATION ACREAGE PRODUCTION AND YIELD ON BARLEY BY KRIGGING METHOD IN TURKEY
OLGUN M., ERDOĞAN S., Kutlu İ., AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z.
ANADOLU JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES , cilt.28, sa.3, ss.141-149, 2013 (TRDizin)
2013
201353. Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Çeşitlerinde Protein Oranının Üç Farklı Analiz Yöntemine Göre Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma
Olgun M., Budak Başçiftçi Z., Ayter N. G., Kutlu İ., Akın A., Karaduman Y.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.8, sa.2, ss.80-87, 2013 (TRDizin)
2013
201354. Determination of Genetic Diversity in Bread Wheat T aestivum L by Agronomic and Quality Traits and SDS PAGE Method
OLGUN M., YORGANCILAR Ö., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., KUTLU İ., AYTER N. G.
Global Journal of Science Frontier Research Agriculture and Veterinary , cilt.13, sa.8, ss.1-10, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201355. Evaluaiton Acreage Production and Yield on Barley by Krigging Method in Turkey
OLGUN M., ERDOĞAN S., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., KUTLU İ., AYTER N. G.
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi , 2013 (TRDizin)
2013
201356. Evaluation Acreage Production and Yield of Wheat T aestivum L by Krigging Method in Turkey
OLGUN M., ERDOĞAN S., KUTLU İ., AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z.
Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi , 2013 (TRDizin)
2012
201257. Buğday Triticum aestivum L ve Arpanın Hordeum vulgare L Orta Anadolu Bölgesi ndeki Üretim Potansiyeli
OLGUN M., ERDOĞAN S., KUTLU İ., AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.81-92, 2012 (TRDizin)
2012
201258. Farklı Gamma Işını Dozlarının Ekmeklik Buğdayda Fide Gelişimi Üzerine Etkisi
OLGUN M., AYTER N. G., KUTLU İ., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.73-80, 2012 (TRDizin)
2012
201259. Enterpolasyon Analiz Yöntemi ile Ekmeklik Buğdayda Türkiye nin Kalite Analizi II Beyaz Sert Ekmeklik Buğdaylar
SANAL T., OLGUN M., ERDOĞAN S., PEHLİVAN A., YAZAR S., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., et al.
Biological Diversity and Conservation , cilt.5, sa.3, ss.134-139, 2012 (TRDizin)
2012
201260. Interpolasyon Analiz Yöntemi ile Ekmeklik Buğdayda Türkiye nin Kalite Analizi I Kırmızı Ekmeklik Buğdaylar
SANAL T., OLGUN M., ERDOĞAN S., PEHLİVAN A., YAZAR S., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., et al.
Biological Diversity and Conservation , cilt.5, sa.3, ss.69-75, 2012 (TRDizin)
2012
201261. Farklı Silajlık Mısır Genotiplerinin Eskişehir Koşullarında Adaptasyon Yeteneklerinin Belirlenmesi
OLGUN M., KUTLU İ., AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., KAYAN N.
Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi , 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201262. Quality Analysis Of Turkey in Bread Wheat By Interpolation TechniqueII White Hard Bread Wheat
Şanal T., OLGUN M., ERDOĞAN S., Pehlivan A., Yazar S., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., et al.
Biological Diversity and Conservation , cilt.5, sa.3, ss.134-139, 2012 (TRDizin)
2012
201263. Quality Analysis of Turkey in Bread Wheat by Interpolation Technique I Red Bread Wheat
OLGUN M., ŞANAL T., ERDOĞAN S., PEHLİVAN A., YAZAR S., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., et al.
Biological Diversity and Conservation , cilt.5, sa.3, ss.69-75, 2012 (TRDizin)
2011
201164. Eskişehir Ekolojik Koşullarında Ekim Zamanının Şeker Mısırın Zea mays saccharata Sturt Verim ve Tarımsal Özellikleri Üzerine Etkisi
ALAN Ö., SÖNMEZ K., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., KUTLU İ., AYTER N. G.
Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi , cilt.25, sa.4, ss.33-40, 2011 (TRDizin)
2009
200965. Genetic Variations of Triticale Genotypes in Different NaCl Concentrations
KUTLU İ., AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z.
Journal of Applied Biological Sciences
, cilt.3, sa.3, ss.21-27, 2009 (Scopus, TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. Eskişehir Kuru Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday (Triticum durum L.) Çeşitlerinin Verim ve Verim Unsurlarının Karşılaştırılması
BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G.
2ndInternational Congress of Engineering and Natural Sciences, Ankara, Türkiye, 07 Mayıs 2022, ss.395-402, (Tam Metin Bildiri)
2022
20222. Eskişehir Kuru Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday (Triticum durum L.) Çeşitlerinin Verim ve Verim Unsurlarının Karşılaştırılması
BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G.
2 ndInternational Congress of Engineering and Natural Sciences, 07 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20223. ESKİŞEHİR KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN ALTI SIRALI ARPA (HORDEUM VULGARE L.) ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE VERİME ETKİ EDEN BAZI ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., OLGUN M.
2. INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH, 21 Mart 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. ESKİŞEHİR KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN İKİ SIRALI ARPA (HORDEUM VULGARE L.) ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE VERİME ETKİ EDEN BAZI ÖZELLİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., OLGUN M.
ISPEC 9th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, 19 Mart 2022, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Eskişehir Koşullarında Yetiştirilen Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Verim,Verim Unsurları ve Stabilite Kabiliyetleri Yönünden Değerlendirilmesi
BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., OLGUN M.
Türkiye 13. Ulusal 1. Ulusal Tarla Bitkileri Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2019, ss.39-47, (Tam Metin Bildiri)
2018
20186. The influence of different tillage, crop rotations and nitrogen levels on plant height, biological and grain yield in wheat.
KAYAN N., KUTLU İ., AYTER N. G.
Ü NJVHlSITYOF AGRONOMJC SC!ENCES AND V ETEIUNARY M EOICINE Of BllCHARE STTHE I NTERNATIONALCONFERE NCEAGRICULTURE FOR LiFE, LiFE FOR AGRICULTURE, 7 - 09 Haziran 2018, cilt.7, ss.82-91, (Tam Metin Bildiri)
2018
20187. The influence of different tillage, crop rotations and nitrpgen levels on plant height, biological and grain yield in wheat
KAYAN N., KUTLU İ., AYTER N. G.
International Conference “Agricultural for Life, Life for Agriculture, 7 - 09 Haziran 2018
2018
20188. Effects of Different Tillage and Soil Residual Nitrogen on ChickpeaYield under Wheat-Chickpea Rotation System in Central AnatoliaCondition
KAYAN N., KUTLU İ., AYTER N. G.
International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
20189. Efects of different tillage and soil residual nitrogen on chickpea yield under wheat-chickpea rotation system in Central Anatolia condition
KAYAN N., KUTLU İ., AYTER N. G.
I. İnternational Agricultural Science Congress, 09 Mayıs 2018
2017
201710. The Effects of Some Heavy Metal Pollutants on Faculty of Agriculture of ESOGU Planting Wheat Fields in Eskişehir-Turkey
ARDIÇ M., OLGUN M., SEZER O., ÇİÇEK A., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., et al.
3 rd International Congress on Applied BiologicalSciences, Afyonkarahisar, Türkiye, 9 - 12 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
2017
201711. The Effects of Some Heavy Metal Pollutants on Faculty of Agriculture of ESOGU PlantingWheat Fields in Eskişehir-TurkeyMurat ARDIÇ, Murat OLGUN, Arzu CICEK, Okan SEZER,
ARDIÇ M., OLGUN M., ÇİÇEK A., SEZER O., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., et al.
applied biological science, 8 - 12 Haziran 2017, (Özet Bildiri)
2014
201412. Bitki Islahında Prolinin Kuraklığa Tolerans Bakımından Önemi
OLGUN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., ARDIÇ M.
22. Ulusal Biyoloji Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 23 - 27 Haziran 2014, ss.563
2014
201413. Bazı Buğday Triticum aestivum L Çeşitlerinde PEG Polyethylene Glycol Stresine Karşı Büyüme ve Klorofil Flüoresans Parametrelerinde Meydana Gelen Değişimler
ARDIÇ M., OLGUN M., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G.
22. Ulusal Biyoloji Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 23 - 27 Haziran 2014, ss.808
2013
201314. Farklı Hasat Zamanlarının Fasulye Phaseolus vulgaris L Çeşitlerinde Tohum Özelliklerine Etkisi
KAYAN N., OLGUN M., AYTER N. G., KUTLU İ.
X. Tarla Bitkileri Kongresi, Türkiye, 10 - 13 Eylül 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
201315. Yağmurlama ve Damlama Sulama Yöntemlerinin Buğdayda Verim ve Verim Öğelerine Etkilerinin Karşılaştırılması
BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., KUTLU İ., AYTER N. G., KINACI G., KINACI E.
X. Tarla Bitkileri Kongresi, Türkiye, 10 - 13 Eylül 2013, (Tam Metin Bildiri)
2011
201116. Süne Zararının Ekmeklik Buğdayın Verim ve Kalitesine Etkisi
AYTER N. G., KUTLU İ., OLGUN M.
I. Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, (Özet Bildiri)
2011
201117. Buğday Islahında Diallel Analizlerin Önemi
KUTLU İ., AYTER N. G., OLGUN M.
I. Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, (Özet Bildiri)
2011
201118. Eskişehir Ekolojik Koşullarında Bazı Şeker Mısırı Çeşitlerinin Zea mays L var saccharata Tarımsal Özelliklerinin ve Yetiştirme Olanaklarının Belirlenmesi
SÖNMEZ K., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., ALAN Ö., KUTLU İ., EVRENOSOĞLU Y., AYTER N. G.
I. Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, (Özet Bildiri)
2010
201019. Kuru ve sulu koşullarda yapılan çinkolu gübrelemenin aspirin tarımsal özelliklerine etkisi
KUTLU İ., AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z.
I. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresi, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2010, (Özet Bildiri)
2009
200920. Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar GDO Ürünlerinin Tarım ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
AK Ö., DALGIÇOĞLU C., BALABANLAR M., UZUN N., AYTER N. G., BAYKUL A.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası V. Öğrenci Kurultayı, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200921. Makarnalık Buğday Çeşitlerinde Kuraklığa Dayanıklılık Parametrelerinin Belirlenmesi
KUTLU İ., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER N. G., ER C., KINACI G., KINACI E.
Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, Türkiye, 4 - 09 Ekim 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200922. Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Eskişehir Koşullarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Stabilitesi
AYTER N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., KUTLU İ., KINACI G., KINACI E.
Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, Türkiye, 4 - 09 Ekim 2009, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorBazı Buğday Çeşitlerinde Verim, Verim Unsurları ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi ÜzerineBir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., AYTER ARPACIOĞLU N. G., KATAR D., OLGUN M. (Yürütücü)
2020 - 2022
2020 - 2022Eskişehir'de Geniş Alanlarda Üretilmekte Olan Bazı Mısır Çeşitlerinin Körpe Tüketime Uygunluğunun Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z. (Yürütücü), AYTER ARPACIOĞLU N. G.
2016 - 2018
2016 - 2018Ekmeklik Buğday ve Karabuğday Çeşitlerinde Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
AYTER ARPACIOĞLU N. G., BUDAK BAŞÇİFTÇİ Z., OLGUN M. (Yürütücü), KATAR D.
2011 - 2013
2011 - 2013
Eskişehir Koşullarında Farklı Toprak İşleme, Ekim Nöbeti Sistemleri ve Azotlu Gübrelemenin Verim ve Azot Alımı Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KAYAN N. (Yürütücü), AYTER ARPACIOĞLU N. G.
2009 - 2012
2009 - 2012Kuru ve Sulu Koşullar İçin Geliştirilen Tahıl Çeşit Adaylarının Agronomik ve Kalite Özellikleri İle Bunlar Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Kutlu İ., Ayter Arpacıoğlu N. G., Budak Başçiftçi Z., Olgun M. (Yürütücü)