Biography
1985 tarihinde İstanbul Kadıköy’de doğmuştur.
İlköğrenimini 1991-1999 yılları arasında İstanbul-Pendik ilçesi ve Kocaeli-Değirmendere ilçesinde tamamlamıştır.
Balıkesir Edremit Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Bölümünden ise 2003 yılında mezun olmuştur.
Daha sonra Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan (Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi) lisans derecesini (2008),
yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilimdalından ise yüksek lisans derecesini (2011),
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilimdalından ise bilim doktoru unvanını (2018) almıştır.
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı içerisinde yer alan Turizm Bilim Alanından Nisan 2023 tarihinde Doçent unvanını almıştır.
2012-2021 yılları arasında Sinop Üniversitesinde görev yapmıştır.
2021 yılından itibaren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.
Yazarın gastronomi ve mutfak sanatları, yiyecek ve içecek yönetimi, turizm pazarlaması ve alternatif
turizm konuları kapsamında ulusal ve uluslararası akademik yayınları
bulunmaktadır.
Education
2020 - 2024
2020 - 2024Undergraduate
Ataturk University, Spor Bilimleri Fakültesi, Egzersiz ve Spor Bilimleri, Turkey
2011 - 2018
2011 - 2018Doctorate
Canakkale Onsekiz Mart University, Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşlt. ABD., Turkey
2008 - 2011
2008 - 2011Postgraduate
Balikesir University, Instıtute Of Socıal Scıences, Turkey
2003 - 2008
2003 - 2008Undergraduate
Balikesir University, Tourısm And Hotel Management Academy, Department Of Hospıtalıty Management, Turkey
Dissertations
2018
2018Doctorate
Turistlerin Yeşil Otel Tercihlerine Yönelik Algıları, Çevreci Davranış Eğilimleri ve Davranışsal Niyetlerle İlişkisi
Canakkale Onsekiz Mart University
2011
2011Postgraduate
Turizmde Destinasyon Markalaşması ve İstanbul Üzerine Bir Uygulama
Balikesir University, Instıtute Of Socıal Scıences
Research Areas
Social Sciences and Humanities
Academic Positions
2023 - Continues
2023 - ContinuesAssociate Professor
Eskisehir Osmangazi University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2021 - 2023
2021 - 2023Assistant Professor
Eskisehir Osmangazi University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2019 - 2021
2019 - 2021Assistant Professor
Sinop University, Gerze Vocatıonal School, Department Of Hotel, Restaurant And Caterıng Servıces
2017 - 2019
2017 - 2019Lecturer
Sinop University, Gerze Vocatıonal School, Department Of Hotel, Restaurant And Caterıng Servıces
2012 - 2017
2012 - 2017Lecturer
Sinop University, Vocatıonal School, Department Of Hotel, Restaurant And Caterıng Servıces
2011 - 2012
2011 - 2012Visiting Lecturer
Canakkale Onsekiz Mart University, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Y.O., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
Managerial Experience
2021 - Continues
2021 - ContinuesDeputy Head of Department
Eskisehir Osmangazi University, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
2019 - 2021
2019 - 2021Head of Department
Sinop University, Gerze Vocatıonal School, Department Of Hotel, Restaurant And Caterıng Servıces
2017 - 2021
2017 - 2021Director of Vocational School
Sinop University, Gerze Vocatıonal School
2015 - 2019
2015 - 2019Deputy Director of Continuing Education Center
Sinop University, Contınuıng Educatıon Applıcatıon And Research Center
2017 - 2017
2017 - 2017Şube Müdürü
Sinop University, Rectorate, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü
2012 - 2017
2012 - 2017Program Coordinator
Sinop University, Vocatıonal School, Department Of Hotel, Restaurant And Caterıng Servıces
2012 - 2017
2012 - 2017Farabi Program Institutional Coordinator
Sinop University, Vocatıonal School, Department Of Hotel, Restaurant And Caterıng Servıces
Courses
Undergraduate
ZİYAFET ORGANİZASYONU VE YÖNETİMİ
Food Technologies
Yiyecek İçecek Yönetimi
Türk Mutfak Kültürü
Professional Ethics
BESLENME İLKELERİ
Yiyecek İçecek Endüstrisi Üzerine Tartışmalar
Food Law
GENEL İŞLETME
PROTOCOL AND ETHICS
FOOD AND BEVERAGE COST CONTROL
İLETİŞİM BİLGİSİ
MARKETING IN FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES
Articles
2024
20241. Vineyard Routes as a Destination Attraction Element: Evaluation of Online Comments about the Wine Houses on the Urla Vineyard Road Route
UYSAL D., İPAR M. S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.12, no.2, pp.1442-1466, 2024 (TRDizin)
2023
20232. The Effect of Microbial Transglutaminase (MTGase) Enzyme on Physical, Sensorial and Nutritional Properties of Atlantic Salmon (Salmo salar Linnaeus, 1758) Meatballs
ALTAN C. O., KOCATEPE D., İPAR M. S., ÇORAPCI B., KÖSTEKLİ B., TURAN H.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, vol.40, no.1, pp.41-49, 2023 (TRDizin)
2022
20223. The sensory characteristics, nutritional profile and physical changes of the Atlantic bonito (Sarda sarda Bloch, 1793) gravlax: Effect of dill (Anethum graveolens) and garden cress (Lepidium sativum)
Altan C. O., Köstekli̇ B., Çorapcı B., İPAR M. S., Kocatepe D., Turan H.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, vol.28, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20224. TURİSTLERİN YEŞİL OTEL TERCİHLERİNE YÖNELİK ALGILARI, ÇEVRECİ DAVRANIŞ EĞİLİMLERİ VE DAVRANIŞSAL NİYETLERLE İLİŞKİSİ
İPAR M. S., AKSU M.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.5, no.1, pp.440-463, 2022 (TRDizin)
2021
20215. Turizm Sektöründe Çalışan Kadınların İş-Aile Çatışması ve Tükenmişlik Düzeylerinin, Örgütsel Bağlılıklarına Olan Etkisinin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
İPAR M. S.
Journal of Tourism and Management
, vol.2, no.1, pp.16-41, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
20216. Turistlerin Destinasyon Tercihlerinde Sosyal Medyanın Etkisinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma: Sakin Şehir Destinasyonu Vize Örneği
ÜNAL A., İPAR M. S.
Uluslararası Avrasya Sosyal Bilimler Dergisi
, vol.12, no.45, pp.510-527, 2021 (TRDizin)
2021
20217. Hastane çalışanlarının genetiği değiştirilmiş organizma (GDO), farkındalık düzeylerinin belirlenmesi: Sinop örneği
Söyler N., İPAR M. S., KOCATEPE D.
Food and Health
, vol.7, no.1, pp.1-14, 2021 (TRDizin)
2020
20208. Yeşil Nesil Restoranlara Yönelik Müşteri Yorumlarının İçerik Analizi İle Değerlendirilmesi (Evaluation Of Customer Reviews For Green Generation Restaurants By Content Analysis)
İPAR M. S., BABAÇ E., KÖK A.
JOURNAL OF GASTRONOMY, HOSPITALITY AND TRAVEL , vol.3, no.2, pp.260-269, 2020 (TRDizin)
2020
20209. Destinasyon Pazarlamasının Bir Bileşeni Olarak Sokak Lezzetlerinin Değerlendirilmesi: İzmir Örneği
ÜNAL A., İPAR M. S.
Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , no.26, pp.843-863, 2020 (TRDizin)
2020
202010. Yavaş Şehir Akyaka’da Aşırı Turizm Olgusunun Esnafın Bakış Açısıyla Değerlendirilmesi
AKYURT KURNAZ H., İPAR M. S.
Journal of Hospitality and Tourism Issues
, vol.2, no.1, pp.39-55, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2017
201711. Gastronomy Tourism Potential of Sinop (Turkey) Destination
TIRIL A., KOCATEPE D., İPAR M. S.
Ukranian Journal Of Food Science , vol.5, no.1, pp.143-153, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2015
201512. Relaitonship Between Tourism and Regional Development a Study on TRC1 Region
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S., Canan A.
INTERNATIONAL REFEREED JOURNAL OF HUMANITIES AND ACADEMIC SCIENCES , vol.4, no.14, pp.216-237, 2015 (TRDizin)
2014
201413. Sinop İlinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Geliştirilmesine Yönelik Öneriler
İPAR M. S., TIRIL A.
Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi , vol.7, no.2, pp.45-54, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
2013
201314. Destinasyonun Turist Açısından Önem Memnuniyet Modeli İle Değerlendirilmesi Edremit Üzerine Bir Uygulama
İPAR M. S., DOĞAN M.
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , vol.6, no.13, pp.67-88, 2013 (TRDizin)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
2021
20211. Sürdürülebilir Gastronomide Yeni Bir Anlayış: Dikey Tarım Uygulamaları
İPAR M. S., BABAÇ E.
21. Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Turkey, 15 - 17 October 2021, pp.1736-1742, (Full Text)
2020
20202. Aşırı Turizmin Konaklama İşletmeleri Üzerindeki Etkileri: Sinop İlinde Bir Araştırma
İPAR M. S., AKYURT KURNAZ H.
International Travel and Tourism Dynamics: Overtourism, Ankara, Turkey, 8 - 10 October 2020, pp.425, (Summary Text)
2019
20193. Konaklama İşletmeleri Çalışanlarının İş ve Meslek Hastalıklarının Belirlenmesi: Gaziantep’te 4 ve 5 Yıldızlı Otellerde Bir Araştırma
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S., DELİKANLI H. H.
20. Ulusal - 4. Uluslararası Turizm Kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, pp.1112-1119, (Full Text)
2019
20194. Gaziantep Şehrini Ziyaret Eden Turistlerin Yöresel Mutfak Değerlerine İlişkin Algılarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
İPAR M. S., AKYILMAZ B., ŞENOL T., GİRİTLİOĞLU İ.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.503-511, (Full Text)
2019
20195. Kahramanmaraş İlinde Yaşayan Yerel Halkın Kentlilik Bilinci ve Kentsel Aidiyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S., GÜVEN M. Ü.
8th International Vocational Schools Symposium, Sinop, Turkey, 11 - 13 June 2019, pp.707-717, (Full Text)
2019
20196. Kültürel Miras Değerlerinin Turizm Ürünü Olarak Kullanılması: Boyabat İlçesi Örneği
İPAR M. S.
8th International Vocational Schools Symposium, Sinop, Turkey, 11 - 13 June 2019, pp.482-489, (Full Text)
2018
20187. Kadın Rehberlerin Toplumsal Rolleri ve Çalışma Yaşamında Karşılaştıkları Cinsiyet Temelli Sorunlar
ERKOL BAYRAM G., İPAR M. S., KESKİN M., AK S.
1.Turizm Rehberliği Kongresi, Balıkesir, Turkey, 27 - 28 April 2018, (Summary Text)
2018
20188. Derste Teknoloji Kullanımı ve Öğrencilerin Üniversitelerine Olan Bağlılıkları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Turizm Rehberliği Bölümü Öğrencileri Örneği
İPAR M. S., KESKİN M., BAYRAM A. T., ERKOL BAYRAM G.
VII. ULUSAL III. ULUSLARARASI DOĞUAKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Hatay, Turkey, 20 - 21 April 2018, (Full Text)
2017
20179. Türkiye’de Helâl Konsept Uygulayan Otel İşletmelerinin Yenilikçilik Kapasitelerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S., YILDIRIM E.
1.Uluslararası Helal Turizm Kongresi, Alanya, Turkey, 7 - 09 April 2017, pp.378-393, (Full Text)
2017
201710. Gaziantep Destinasyonuna Yönelik Şikayetlerin Sınıflandırılması Üzerine Bir Araştırma
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S., KIZILCIK O.
FUTOURISM 2017, Mersin, Turkey, 28 - 30 September 2017, pp.1443-1453, (Full Text)
2017
201711. Gaziantep İlini Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Özelliklerine Yönelik Bir Araştırma
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S., ÖKSÜZ E. N.
FUTOURISM 2017, Mersin, Turkey, 28 - 30 September 2017, pp.1408-1419, (Full Text)
2017
201712. Gastronomi Turizmi Açısından Gaziantep’in Sokak Lezzetleri Üzerine Bir İnceleme
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S., DEMİR H.
6.Ulusal 2.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Turkey, 14 - 15 April 2017, pp.597-610, (Full Text)
2017
201713. Gastronomi Şehri Gaziantep’in İmaj Algısının Değerlendirilmesine Yönelik Bir Çalışma
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S., MERVE O.
6.Ulusal 2.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Turkey, 14 - 15 April 2017, pp.763-778, (Full Text)
2016
201614. Osmanlı ve Türk Mutfağına Yönelik Faaliyet Gösteren Yiyecek İçecek İşletmelerinde Müşteri Şikâyetlerinin İncelenmesi Antalya Bölgesi Kapsamında Bir Araştırma
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S., SEVİNÇ R.
3rd International Congress on Social Sciences, China to Adriatic, Antalya, Turkey, 27 - 30 October 2016, pp.204-217, (Full Text)
2016
201615. Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Departmanı Çalışanlarının İş Tatminine Etki Eden Faktörler Üzerine Yazınsal Bir İnceleme
GİRİTLİOĞLU İ., KARAKAN H. İ., İPAR M. S.
3rd International Congress on Social Sciences, China to Adriatic, Antalya, Turkey, 27 - 30 October 2016, pp.389-398, (Full Text)
2016
201616. Gastronomi Alanında Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı Üyeliğinin Gaziantep Şehrine Olası Avantajları Üzerine Bir Araştırma
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S., KARAKAN H. İ.
3rd International Congress on Social Sciences, China to Adriatic, Antalya, Turkey, 27 - 30 October 2016, pp.69-80, (Full Text)
2016
201617. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinin Yerel Halk Üzerindeki Sosyo Kültürel EtkilerininKavramsal Olarak İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S.
2. Uluslararası ÇiN’den ADRiYATiK’e Sosyal Bilimler Kongresi, Payas/HATAY, Turkey, 5 - 07 May 2016, pp.371-386, (Full Text)
2016
201618. Gastronomi Turizmi Kapsamında Gaziantep Mutfağı Üzerine Bir İnceleme
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S.
2. Uluslararası ÇiN’den ADRiYATiK’e Sosyal Bilimler Kongresi, Payas/HATAY, Turkey, 5 - 07 May 2016, pp.51-67, (Full Text)
2015
201519. Türkiye de Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Kurumların Yiyecek İçecek Ders İçeriklerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S., CANAN A.
I.AVRASYA ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ, 28 - 30 May 2015, (Full Text)
2015
201520. KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE YEŞİL BİNA SERTİFİKALARINA YÖNELİK UYGULAMALAR İSTANBUL GOLDEN HORN HİLTON GARDEN INN HOTEL LEED SERTİFİKA UYGULAMASI
İPAR M. S., ATAY L.
Doğu Karadeniz Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Turkey, 14 - 16 May 2015, (Full Text)
2015
201521. TURİZM İŞLETMELERİNDE ETİK UYGULAMALARIN ÖNEMİ KAVRAMSAL BİR ARAŞTIRMA
İPAR M. S., ESMER Y.
14.Ulusal İşletmecilik Kongresi, Aksaray, Turkey, 7 - 09 May 2015, (Full Text)
2014
201422. Sinop İlinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Geliştirilmesine Yönelik Öneriler
İPAR M. S., TIRIL A.
3. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Antalya, Turkey, 10 - 12 October 2014, (Full Text)
2013
201323. The Evaluation Of Traditional Food And Beverage Culture in Terms Of Destination Marketing A Study in Sinop
İPAR M. S., ÖZKUL E.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Macedonia, 24 - 26 October 2013
2013
201324. Traditional Foods as a Touristic Production An Approach by the Context of Cultural Tourism
TIRIL A., KOCATEPE D., İPAR M. S.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Macedonia, 24 - 26 October 2013
2013
201325. Ekolojik Köy Projesinin Yerel Değerlerin Pazarlanması Kapsamında Değerlendirilmesi Örnek Olay Çalışması
ÖZKUL E., ALBAYRAK A., İPAR M. S.
18.Ulusal Pazarlama Kongresi, KARS/Sarıkamış, Turkey, 19 - 22 June 2013, (Full Text)
2011
201126. Yerli Turistlere Yönelik Yapılan Önem Memnuniyet Analizi Uygulaması Edremit Örneği
İPAR M. S., DOĞAN M.
12.Ulusal Turizm Kongresi, DÜZCE/Akçakoca, Turkey, 30 November - 04 December 2011, (Full Text)
2011
201127. Turizmde Destinasyon Markalaşması ve İstanbul Üzerine Bir Uygulama
AYMANKUY Y., İPAR M. S.
1. Uluslararası Turizm Sempozyumu, KONYA/Beyşehir, Turkey, 29 September - 01 October 2011, (Full Text)
Books
2022
20221. Meta Evren (Metaverse): Fiziksel Dünyanın Sanala Taşınması
İPAR M. S., Toprak Y.
in: Nobel Tüketici Davranışlarında Makro Trendler, Şahin Fatih, Bahar Reyhan, Editor, Nobel Akademi, Ankara, pp.371-394, 2022
2022
20222. Ghost Kitchen
İPAR M. S., Toprak Y.
in: Digitalization and Smart Technologies in Gastronomy, Canbolat Cihan, Çekiç İbrahim, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.117-136, 2022
2022
20223. Sinop: Gerze
İPAR M. S., KAYA O.
in: Yavaş Turizm ve Türkiye'deki Yavaş Turizm Destinasyonları, Öter Zafer, Yumuk Yurdanur, Editor, Nobel Akademi, Ankara, pp.487-510, 2022
2021
20214. Menü Planlama
İPAR M. S.
in: Temel Mutfak Bilimleri, Seçim Yılmaz, Bayrakcı Selman, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.291-324, 2021
2021
20215. Gastronomi ve Siyaset
İPAR M. S.
in: DİSİPLİNLERARASI BAKIŞ AÇISIYLA GASTRONOMİ Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Güler Ozan, Akdağ Gürkan, Kale Anıl, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.205-228, 2021
2021
20216. Tur Organizasyonlarında Fiyatlama
İPAR M. S.
in: Örneklerle Tur Planlaması ve Yönetimi, Değirmencioğlu, A. Özdal, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.137-160, 2021
2021
20217. Van
İPAR M. S., SAMAV U.
in: Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.236-244, 2021
2021
20218. Hakkâri
İPAR M. S., SAMAV U.
in: Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.181-188, 2021
2021
20219. Karadeniz Bölgesi
KESKİN E., İPAR M. S.
in: Kültürel Miras Anadolu'nun Yöresel Mutfakları, Sezgin Emrah Köksal, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.155-217, 2021
2021
202110. Gastronomi Turizminde Güncel Eğilimler
İPAR M. S.
in: GASTRONOMİDE GÜNCEL EĞİLİMLER, Akcan Tolga, Güçlütürk Baran Günseli, Özoğul Gamze, Editor, Akademisyen Yayınevi, Ankara, pp.81-106, 2021
2020
202011. Korunan Alanlar ve Turizm
İPAR M. S.
in: Alternatif Turizm (Turizmin 41 Türü), Temizkan Rahman, Cankül Duran, Gökçe Fikret, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.230-240, 2020
2020
202012. Gelişmiş Servis Teknikleri
İPAR M. S.
in: Yiyecek ve İçecek Servisi: Klasik ve Modern Yaklaşım, Şengül Serkan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.199-230, 2020
2020
202013. Turizmde Erişilebilir Bilgi ve Yardımcı Teknolojiler
KURNAZ A., İPAR M. S.
in: Erişilebilir Turizm ve Yardımcı Teknolojiler, Ercan Fatih, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.179-204, 2020
2020
202014. Konaklama İşletmelerinde İnovasyon
İPAR M. S.
in: Turizm Endüstrisinde İnovasyon, Vatan Ahmet, Suna Belma, Editor, Nobel Akademi, Ankara, pp.109-140, 2020
2020
202015. Turizm İşletmelerinde Kibir
İPAR M. S.
in: Turizm İşletmelerinde Negatif Örgütsel Davranışlar II (Örnek Olaylarla), ERCAN İŞTİN AYSEN, ÇELİK SEDAT, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.1-20, 2020
2020
202016. Karadeniz Bölgesi
İPAR M. S.
in: Turist Rehberliğine Yönelik 7 Bölge Müzeler, Kurnaz Akyurt Hande, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.147-185, 2020
2020
202017. Kastamonu Ilgaz 1 ve Ilgaz 2 Kayak Merkezleri
İPAR M. S.
in: Türkiye’nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Sağlık Erkan, Tuna Muharrem, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.337-358, 2020
2020
202018. Edebiyat Sanatı ve Turizm
İPAR M. S.
in: Turizm ve Sanat, Vatan Ahmet, Editor, Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara, pp.167-236, 2020
2020
202019. Destinasyon Pazarlamasında Turistik Hizmet Kalitesi
İPAR M. S.
in: Destinasyon Pazarlaması, Ünal Aydın, Editor, Nobel Akademi, Ankara, pp.135-162, 2020
2020
202020. Gaziantep’in Gastronomi Alanında Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına Katılmasına İlişkin Yerel Halkın Bakış Açısı Üzerine Bir Araştırma
İPAR M. S., Akyılmaz B., Yaldız E., GİRİTLİOĞLU İ.
in: Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar, Aydın Şule, Çoban Ömer, Karakuş Yusuf, Çalışkan Nurgül, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.279-296, 2020
2020
202021. Akıllı Turizm ve Teknolojileri
İPAR M. S.
in: Akıllı Kent, Akıllı Turizm, Ilgaz Burcu, Editor, Gazi Kitabevi, Ankara, pp.43-93, 2020
2019
201922. Turist Rehberlerinin Turizm İşletmeleri ve Tur Personeli ile İlişkileri
İPAR M. S., TEKİN Ö.
in: TURİST REHBERLİĞİ MESLEĞİ Dünü Bugünü Yarını, Zengin Burhanettin, Bayram Erkol Gül, Batman Orhan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.219-239, 2019
2019
201923. Sinop: Sinop Nokulu
İPAR M. S.
in: Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat Yıldırım Saçılık, Samet Çevik, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.376-383, 2019
2019
201924. Otel İşletmeciliğine Giriş
İPAR M. S., VATAN A.
in: Temel Kavramları ve Örneklerle Modern OTEL İŞLETMECİLİĞİ, Bozkurt, Mesut, Editor, Paradigma Akademi, Çanakkale, pp.13-50, 2019
2019
201925. Destinasyonlarda Ürün Geliştirme ve Dağıtım
İPAR M. S.
in: Destinasyon Yönetimi ve Pazarlaması, Belma Suna, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.163-188, 2019
2018
201826. Yönetsel ve Örgütsel Yapı
GİRİTLİOĞLU İ., İPAR M. S., OKUMUŞ B.
in: Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Karamustafa Kurtuluş, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.297-338, 2018
2018
201827. Kadın Rehberlerin Toplumsal Rolleri ve Çalışma Yaşamında Karşılaştıkları Cinsiyet Temelli Sorunlar
ERKOL BAYRAM G., İPAR M. S., KESKİN M., AK S.
in: Turizm Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar Necdet Hacıoğlu, Cevdet Avcıkurt, Arzu Kılıç, Hasret Ulusoy Yıldırım, Hacıoğlu Necdet, Avcıkurt Cevdet, Kılıç Arzu, Yıldırım Ulusoy Hasret, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.456-467, 2018
2018
201828. Turizm İşletmelerinde Yeşil Sertifikasyon Kavramı ve Uygulamaları
AKSU M., İPAR M. S.
in: Turizm İşletmelerinde Yeşil Uygulamalar, Atay Lütfi, Korkmaz Halil, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.23-63, 2018
2016
2016