Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Çikolata Teknolojisi İçin Alternatif Temperleme Tekniği Olarak Sonokristalizasyon Prosesi Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATALAR İ. (Yürütücü), KONAR N., TOKER Ö. S., POLAT D. G., AKSU M. İ.
-
2023 - 2024 TR41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
-
2022 - 2024 Sakaroz İkamesi Olarak Otolize ve Kurutulmuş Saccharomyces cerevisiae Kullanımı ile Fonksiyonel Şekerlemeler Geliştirilmesi In vitro Biyoerişilebilirlik ve Biyoyararlılık Yaklaşımı
-
2022 - 2023 TR-41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
-
2022 - 2023 Yenilikçi Tekniklerle Yüksek Basınç ve Ultrason Soğuk Pres Atıklarından İzole Edilen Fındık Proteinlerinin Modifiye Edilerek Probiyotik Bakterilerin Enkapsülasyonunda Kullanılması ve Fonksiyonel Ürün Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Atalar İ. (Yürütücü), Konar N., Aksu M. İ., Sarıcaoğlu F. T., Gül O.
-
2021 - 2022 Marshmallow Ürünlerinde Poliol ve Çözünür Lifler Kullanimi ile Mono ve Disakkaritlerin İkamesi Sonucu Düşük Kalorili ve Ketojenik Ürün Geliştirilmesi
-
2020 - 2022 Farklı pH ve Ahududu Ekstrakt Seviyelerinin Pastırma Çemeni Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
-
2020 - 2022 Ultrasound Destekli Kristalizasyon ile Çiğnenebilir Şekerleme Prosesi Geliştirilmes
-
2020 - 2022 Yumuşak Şekerlemeler için Enkapsüle Mikroalgal Biyomaslardan Doğal Renklendirici Geliştirilmesi
-
2019 - 2022 Çikolata Pre-Kristalizasyon Kinetiğinin ve Oluşan Polimorf Çeşitlerinin Belirlenmesine Yönelik Reometre Temelli Yeni Metot Geliştirilmesi
-
2020 - 2020 Jelly Tipi Şekerleme Kalori Düzeyinin Bitkisel ÇözünürLif ve Poliol Kullanımı ile Azaltılması
-
2019 - 2020 Model JellerdeTekstürel ÖzelliklereBağlı Olarak Şeker Salınımın Belirlenmesi ve Nümerik Olarak Modellenmesi
-
2018 - 2020 Endüstriyel Gıda Atıklarının Çikolata Türevi Ürünlerde Maliyet Optimizasyonu Amacı ile Kullanımı
-
2015 - 2018 Pistacia terebinthus spp. terebenthus (Menengiç) Yağının Spray Dryer Tekniği ile Mikro-Enkapsülasyonu Yönteminin Geliştirilmesi ve Farklı Gıda Modellerinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2016 - 2017 EPA ve DHA İlaveli Fonksiyonel Çikolata Çeşitlerinin Geliştirilmesi
-
2015 - 2017 Farklı yağ çeşitlerinin kaplamalık çikolatanın reolojisine etkisinin incelenmesi ve kaplamalık çikolata kalitesinin geliştirilmesi
-
2015 - 2017 Kırgızistan Ballarının Bileşimi Üzerine Araştırma
-
2015 - 2016 Beta-V Tohum Kristalleri Kullanımı ile Non Karyojenik Çikolata Üretimi
-
2012 - 2013 Sokak Sütü Tüketim Düzey ve Nedenlerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Konar N., Artık N.(Yürütücü), Poyrazoğlu E. S., Haspolat Kaya I.