-
2023 - Devam Ediyor Çikolata Teknolojisi İçin Alternatif Temperleme Tekniği Olarak Sonokristalizasyon Prosesi Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ATALAR İ. (Yürütücü), KONAR N., TOKER Ö. S., POLAT D. G., AKSU M. İ.
-
2022 - 2025 Yenilikçi Tekniklerle Yüksek Basınç ve Ultrason Soğuk Pres Atıklarından İzole Edilen Fındık Proteinlerinin Modifiye Edilerek Probiyotik Bakterilerin Enkapsülasyonunda Kullanılması ve Fonksiyonel Ürün Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ATALAR İ. (Yürütücü), GÜL O., AKSU M. İ., KONAR N., SARİCAOĞLU F. T.
-
2023 - 2024 TR41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KARADUMAN Y. (Yürütücü), AKSU M. İ., KONAR N., ATALAR İ.
-
2022 - 2024 TR-41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
-
2022 - 2024 Sakaroz İkamesi Olarak Otolize ve Kurutulmuş Saccharomyces cerevisiae Kullanımı ile Fonksiyonel Şekerlemeler Geliştirilmesi In vitro Biyoerişilebilirlik ve Biyoyararlılık Yaklaşımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ATALAR İ. (Yürütücü), TOKER Ö. S., AKSU M. İ., KONAR N.
-
2021 - 2022 Marshmallow Ürünlerinde Poliol ve Çözünür Lifler Kullanimi ile Mono ve Disakkaritlerin İkamesi Sonucu Düşük Kalorili ve Ketojenik Ürün Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
-
2020 - 2022 Farklı pH ve Ahududu Ekstrakt Seviyelerinin Pastırma Çemeni Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Aksu M. İ. (Yürütücü), Konar N., Tamtürk F., Serpen A.
-
2020 - 2022 Ultrasound Destekli Kristalizasyon ile Çiğnenebilir Şekerleme Prosesi Geliştirilmes
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Konar N. (Yürütücü), Toker Ö. S., Güneş R., Genç Polat D.
-
2020 - 2022 Yumuşak Şekerlemeler için Enkapsüle Mikroalgal Biyomaslardan Doğal Renklendirici Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Konar N. (Yürütücü), Mert B., Durmaz Y., Genç Polat D.
-
2019 - 2022 Çikolata Pre-Kristalizasyon Kinetiğinin ve Oluşan Polimorf Çeşitlerinin Belirlenmesine Yönelik Reometre Temelli Yeni Metot Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
-
2020 - 2020 Jelly Tipi Şekerleme Kalori Düzeyinin Bitkisel ÇözünürLif ve Poliol Kullanımı ile Azaltılması
-
2019 - 2020 Model JellerdeTekstürel ÖzelliklereBağlı Olarak Şeker Salınımın Belirlenmesi ve Nümerik Olarak Modellenmesi
-
2018 - 2020 Endüstriyel Gıda Atıklarının Çikolata Türevi Ürünlerde Maliyet Optimizasyonu Amacı ile Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
-
2015 - 2018 Pistacia terebinthus spp. terebenthus (Menengiç) Yağının Spray Dryer Tekniği ile Mikro-Enkapsülasyonu Yönteminin Geliştirilmesi ve Farklı Gıda Modellerinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2016 - 2017 EPA ve DHA İlaveli Fonksiyonel Çikolata Çeşitlerinin Geliştirilmesi
-
2015 - 2017 Farklı yağ çeşitlerinin kaplamalık çikolatanın reolojisine etkisinin incelenmesi ve kaplamalık çikolata kalitesinin geliştirilmesi
-
2015 - 2017 Kırgızistan Ballarının Bileşimi Üzerine Araştırma
-
2015 - 2016 Beta-V Tohum Kristalleri Kullanımı ile Non Karyojenik Çikolata Üretimi
-
2012 - 2013 Sokak Sütü Tüketim Düzey ve Nedenlerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Konar N., Artık N.(Yürütücü), Poyrazoğlu E. S., Haspolat Kaya I.