Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Sürdürülebilir Gastronomide Yeni Bir Anlayış: Dikey Tarım Uygulamaları

21. Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2021, ss.1736-1742

Aşırı Turizmin Konaklama İşletmeleri Üzerindeki Etkileri: Sinop İlinde Bir Araştırma

International Travel and Tourism Dynamics: Overtourism, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2020, ss.425 Sürdürülebilir Kalkınma

Kültürel Miras Değerlerinin Turizm Ürünü Olarak Kullanılması: Boyabat İlçesi Örneği

8th International Vocational Schools Symposium, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.482-489

Gastronomi Turizmi Açısından Gaziantep’in Sokak Lezzetleri Üzerine Bir İnceleme

6.Ulusal 2.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.597-610

Gastronomi Şehri Gaziantep’in İmaj Algısının Değerlendirilmesine Yönelik Bir Çalışma

6.Ulusal 2.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.763-778

Gastronomi Turizmi Kapsamında Gaziantep Mutfağı Üzerine Bir İnceleme

2. Uluslararası ÇiN’den ADRiYATiK’e Sosyal Bilimler Kongresi, Payas/HATAY, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2016, ss.51-67

TURİZM İŞLETMELERİNDE ETİK UYGULAMALARIN ÖNEMİ KAVRAMSAL BİR ARAŞTIRMA

14.Ulusal İşletmecilik Kongresi, Aksaray, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015

Sinop İlinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Geliştirilmesine Yönelik Öneriler

3. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2014

The Evaluation Of Traditional Food And Beverage Culture in Terms Of Destination Marketing A Study in Sinop

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

Traditional Foods as a Touristic Production An Approach by the Context of Cultural Tourism

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

Yerli Turistlere Yönelik Yapılan Önem Memnuniyet Analizi Uygulaması Edremit Örneği

12.Ulusal Turizm Kongresi, DÜZCE/Akçakoca, Türkiye, 30 Kasım - 04 Aralık 2011

Turizmde Destinasyon Markalaşması ve İstanbul Üzerine Bir Uygulama

1. Uluslararası Turizm Sempozyumu, KONYA/Beyşehir, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2011

Kitap & Kitap Bölümleri

Meta Evren (Metaverse): Fiziksel Dünyanın Sanala Taşınması

Nobel Tüketici Davranışlarında Makro Trendler, Şahin Fatih, Bahar Reyhan, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.371-394, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Ghost Kitchen

Digitalization and Smart Technologies in Gastronomy, Canbolat Cihan, Çekiç İbrahim, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.117-136, 2022

Sinop: Gerze

Yavaş Turizm ve Türkiye'deki Yavaş Turizm Destinasyonları, Öter Zafer, Yumuk Yurdanur, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.487-510, 2022

Menü Planlama

Temel Mutfak Bilimleri, Seçim Yılmaz, Bayrakcı Selman, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.291-324, 2021

Gastronomi ve Siyaset

DİSİPLİNLERARASI BAKIŞ AÇISIYLA GASTRONOMİ Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Güler Ozan, Akdağ Gürkan, Kale Anıl, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.205-228, 2021

Tur Organizasyonlarında Fiyatlama

Örneklerle Tur Planlaması ve Yönetimi, Değirmencioğlu, A. Özdal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.137-160, 2021

Van

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.236-244, 2021

Hakkâri

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.181-188, 2021

Karadeniz Bölgesi

Kültürel Miras Anadolu'nun Yöresel Mutfakları, Sezgin Emrah Köksal, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.155-217, 2021

Gastronomi Turizminde Güncel Eğilimler

GASTRONOMİDE GÜNCEL EĞİLİMLER, Akcan Tolga, Güçlütürk Baran Günseli, Özoğul Gamze, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.81-106, 2021

Korunan Alanlar ve Turizm

Alternatif Turizm (Turizmin 41 Türü), Temizkan Rahman, Cankül Duran, Gökçe Fikret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.230-240, 2020

Gelişmiş Servis Teknikleri

Yiyecek ve İçecek Servisi: Klasik ve Modern Yaklaşım, Şengül Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.199-230, 2020

Turizmde Erişilebilir Bilgi ve Yardımcı Teknolojiler

Erişilebilir Turizm ve Yardımcı Teknolojiler, Ercan Fatih, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.179-204, 2020

Konaklama İşletmelerinde İnovasyon

Turizm Endüstrisinde İnovasyon, Vatan Ahmet, Suna Belma, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.109-140, 2020

Turizm İşletmelerinde Kibir

Turizm İşletmelerinde Negatif Örgütsel Davranışlar II (Örnek Olaylarla), ERCAN İŞTİN AYSEN, ÇELİK SEDAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-20, 2020

Karadeniz Bölgesi

Turist Rehberliğine Yönelik 7 Bölge Müzeler, Kurnaz Akyurt Hande, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.147-185, 2020

Kastamonu Ilgaz 1 ve Ilgaz 2 Kayak Merkezleri

Türkiye’nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Sağlık Erkan, Tuna Muharrem, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.337-358, 2020

Edebiyat Sanatı ve Turizm

Turizm ve Sanat, Vatan Ahmet, Editör, Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara, ss.167-236, 2020

Destinasyon Pazarlamasında Turistik Hizmet Kalitesi

Destinasyon Pazarlaması, Ünal Aydın, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.135-162, 2020

Gaziantep’in Gastronomi Alanında Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına Katılmasına İlişkin Yerel Halkın Bakış Açısı Üzerine Bir Araştırma

Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar, Aydın Şule, Çoban Ömer, Karakuş Yusuf, Çalışkan Nurgül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.279-296, 2020

Akıllı Turizm ve Teknolojileri

Akıllı Kent, Akıllı Turizm, Ilgaz Burcu, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.43-93, 2020

Turist Rehberlerinin Turizm İşletmeleri ve Tur Personeli ile İlişkileri

TURİST REHBERLİĞİ MESLEĞİ Dünü Bugünü Yarını, Zengin Burhanettin, Bayram Erkol Gül, Batman Orhan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.219-239, 2019

Sinop: Sinop Nokulu

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat Yıldırım Saçılık, Samet Çevik, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.376-383, 2019

Otel İşletmeciliğine Giriş

Temel Kavramları ve Örneklerle Modern OTEL İŞLETMECİLİĞİ, Bozkurt, Mesut, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.13-50, 2019

Destinasyonlarda Ürün Geliştirme ve Dağıtım

Destinasyon Yönetimi ve Pazarlaması, Belma Suna, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.163-188, 2019

Yönetsel ve Örgütsel Yapı

Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Karamustafa Kurtuluş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.297-338, 2018

Kadın Rehberlerin Toplumsal Rolleri ve Çalışma Yaşamında Karşılaştıkları Cinsiyet Temelli Sorunlar

Turizm Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar Necdet Hacıoğlu, Cevdet Avcıkurt, Arzu Kılıç, Hasret Ulusoy Yıldırım, Hacıoğlu Necdet, Avcıkurt Cevdet, Kılıç Arzu, Yıldırım Ulusoy Hasret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.456-467, 2018

Turizm İşletmelerinde Yeşil Sertifikasyon Kavramı ve Uygulamaları

Turizm İşletmelerinde Yeşil Uygulamalar, Atay Lütfi, Korkmaz Halil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.23-63, 2018

Turizm ve Ekonomik Çevre

Genel Turizm, Hacıoğlu Necdet, Bozkurt Mesut, Şahin Bayram, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.119-143, 2016

Ansiklopedide Bölümler

Metrikler

Yayın

71
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları