SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
TURİSTLERİN YEŞİL OTEL TERCİHLERİNE YÖNELİK ALGILARI, ÇEVRECİ DAVRANIŞ EĞİLİMLERİ VE DAVRANIŞSAL NİYETLERLE İLİŞKİSİ
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.1, ss.440-463, 2022 (Hakemli Dergi)
Yavaş Şehir Akyaka’da Aşırı Turizm Olgusunun Esnafın Bakış Açısıyla Değerlendirilmesi
Journal of Hospitality and Tourism Issues
, cilt.2, sa.1, ss.39-55, 2020 (Hakemli Dergi)
Gastronomy Tourism Potential of Sinop (Turkey) Destination
Ukranian Journal Of Food Science
, cilt.5, sa.1, ss.143-153, 2017 (Hakemli Dergi)
Relaitonship Between Tourism and Regional Development a Study on TRC1 Region
INTERNATIONAL REFEREED JOURNAL OF HUMANITIES AND ACADEMIC SCIENCES
, cilt.4, sa.14, ss.216-237, 2015 (Hakemli Dergi)
Sinop İlinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Geliştirilmesine Yönelik Öneriler
Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi
, cilt.7, sa.2, ss.45-54, 2014 (Hakemli Dergi)
Destinasyonun Turist Açısından Önem Memnuniyet Modeli İle Değerlendirilmesi Edremit Üzerine Bir Uygulama
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.6, sa.13, ss.67-88, 2013 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Derste Teknoloji Kullanımı ve Öğrencilerin Üniversitelerine Olan Bağlılıkları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Turizm Rehberliği Bölümü Öğrencileri Örneği
VII. ULUSAL III. ULUSLARARASI DOĞUAKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018
Türkiye de Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Kurumların Yiyecek İçecek Ders İçeriklerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma
I.AVRASYA ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ, 28 - 30 Mayıs 2015
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE YEŞİL BİNA SERTİFİKALARINA YÖNELİK UYGULAMALAR İSTANBUL GOLDEN HORN HİLTON GARDEN INN HOTEL LEED SERTİFİKA UYGULAMASI
Doğu Karadeniz Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015
TURİZM İŞLETMELERİNDE ETİK UYGULAMALARIN ÖNEMİ KAVRAMSAL BİR ARAŞTIRMA
14.Ulusal İşletmecilik Kongresi, Aksaray, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015
Sinop İlinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Geliştirilmesine Yönelik Öneriler
3. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2014
The Evaluation Of Traditional Food And Beverage Culture in Terms Of Destination Marketing A Study in Sinop
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
Traditional Foods as a Touristic Production An Approach by the Context of Cultural Tourism
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
Yerli Turistlere Yönelik Yapılan Önem Memnuniyet Analizi Uygulaması Edremit Örneği
12.Ulusal Turizm Kongresi, DÜZCE/Akçakoca, Türkiye, 30 Kasım - 04 Aralık 2011
Turizmde Destinasyon Markalaşması ve İstanbul Üzerine Bir Uygulama
1. Uluslararası Turizm Sempozyumu, KONYA/Beyşehir, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2011
Kitap & Kitap Bölümleri
Meta Evren (Metaverse): Fiziksel Dünyanın Sanala Taşınması
Nobel Tüketici Davranışlarında Makro Trendler, Şahin Fatih, Bahar Reyhan, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.371-394, 2022
Ghost Kitchen
Digitalization and Smart Technologies in Gastronomy, Canbolat Cihan, Çekiç İbrahim, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.117-136, 2022
Sinop: Gerze
Yavaş Turizm ve Türkiye'deki Yavaş Turizm Destinasyonları, Öter Zafer, Yumuk Yurdanur, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.487-510, 2022
Menü Planlama
Temel Mutfak Bilimleri, Seçim Yılmaz, Bayrakcı Selman, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.291-324, 2021
Gastronomi ve Siyaset
DİSİPLİNLERARASI BAKIŞ AÇISIYLA GASTRONOMİ
Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Güler Ozan, Akdağ Gürkan, Kale Anıl, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.205-228, 2021
Tur Organizasyonlarında Fiyatlama
Örneklerle Tur Planlaması ve Yönetimi, Değirmencioğlu, A. Özdal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.137-160, 2021
Van
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.236-244, 2021
Hakkâri
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.181-188, 2021
Karadeniz Bölgesi
Kültürel Miras Anadolu'nun Yöresel Mutfakları, Sezgin Emrah Köksal, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.155-217, 2021
Gastronomi Turizminde Güncel Eğilimler
GASTRONOMİDE GÜNCEL EĞİLİMLER, Akcan Tolga, Güçlütürk Baran Günseli, Özoğul Gamze, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.81-106, 2021
Korunan Alanlar ve Turizm
Alternatif Turizm (Turizmin 41 Türü), Temizkan Rahman, Cankül Duran, Gökçe Fikret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.230-240, 2020
Gelişmiş Servis Teknikleri
Yiyecek ve İçecek Servisi: Klasik ve Modern Yaklaşım, Şengül Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.199-230, 2020
Turizmde Erişilebilir Bilgi ve Yardımcı Teknolojiler
Erişilebilir Turizm ve Yardımcı Teknolojiler, Ercan Fatih, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.179-204, 2020
Konaklama İşletmelerinde İnovasyon
Turizm Endüstrisinde İnovasyon, Vatan Ahmet, Suna Belma, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.109-140, 2020
Turizm İşletmelerinde Kibir
Turizm İşletmelerinde Negatif Örgütsel Davranışlar II (Örnek Olaylarla), ERCAN İŞTİN AYSEN, ÇELİK SEDAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-20, 2020
Karadeniz Bölgesi
Turist Rehberliğine Yönelik 7 Bölge Müzeler, Kurnaz Akyurt Hande, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.147-185, 2020
Kastamonu Ilgaz 1 ve Ilgaz 2 Kayak Merkezleri
Türkiye’nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Sağlık Erkan, Tuna Muharrem, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.337-358, 2020
Edebiyat Sanatı ve Turizm
Turizm ve Sanat, Vatan Ahmet, Editör, Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara, ss.167-236, 2020
Destinasyon Pazarlamasında Turistik Hizmet Kalitesi
Destinasyon Pazarlaması, Ünal Aydın, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.135-162, 2020
Gaziantep’in Gastronomi Alanında Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına Katılmasına İlişkin Yerel Halkın Bakış Açısı Üzerine Bir Araştırma
Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar, Aydın Şule, Çoban Ömer, Karakuş Yusuf, Çalışkan Nurgül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.279-296, 2020
Akıllı Turizm ve Teknolojileri
Akıllı Kent, Akıllı Turizm, Ilgaz Burcu, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.43-93, 2020
Turist Rehberlerinin Turizm İşletmeleri ve Tur Personeli ile İlişkileri
TURİST REHBERLİĞİ MESLEĞİ Dünü Bugünü Yarını, Zengin Burhanettin, Bayram Erkol Gül, Batman Orhan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.219-239, 2019
Sinop: Sinop Nokulu
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat Yıldırım Saçılık, Samet Çevik, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.376-383, 2019
Otel İşletmeciliğine Giriş
Temel Kavramları ve Örneklerle Modern OTEL İŞLETMECİLİĞİ, Bozkurt, Mesut, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.13-50, 2019
Destinasyonlarda Ürün Geliştirme ve Dağıtım
Destinasyon Yönetimi ve Pazarlaması, Belma Suna, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.163-188, 2019
Yönetsel ve Örgütsel Yapı
Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Karamustafa Kurtuluş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.297-338, 2018
Kadın Rehberlerin Toplumsal Rolleri ve Çalışma Yaşamında Karşılaştıkları Cinsiyet Temelli Sorunlar
Turizm Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar Necdet Hacıoğlu, Cevdet Avcıkurt, Arzu Kılıç, Hasret Ulusoy Yıldırım, Hacıoğlu Necdet, Avcıkurt Cevdet, Kılıç Arzu, Yıldırım Ulusoy Hasret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.456-467, 2018
Turizm İşletmelerinde Yeşil Sertifikasyon Kavramı ve Uygulamaları
Turizm İşletmelerinde Yeşil Uygulamalar, Atay Lütfi, Korkmaz Halil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.23-63, 2018
Turizm ve Ekonomik Çevre
Genel Turizm, Hacıoğlu Necdet, Bozkurt Mesut, Şahin Bayram, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.119-143, 2016
Ansiklopedide Bölümler
Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)
Detay Yayıncılık, ss., 2020
Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)
Detay Yayıncılık, ss., 2020