-
2023 - Devam Ediyor Kurutulmuş Saccharomyces cerevisiae Hücrelerinin Probiyotik Enkapsülasyonunda Kullanımı ve Fonksiyonel Jelly Tipi Ürün Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ATALAR İ. (Yürütücü), KONAR N., OBA İLTER Ş., TOKER Ö. S., GENÇ POLAT D., AKSU M. İ.
-
2025 - 2027 Kakao (Çekirdek, Nib Ve Kitle) Kavurma Alternatifi Soğuk Plazma Temelli Yenilikçi Proses Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Atalar İ., Konar N.(Yürütücü), Altınay C., Toker Ö. S., Palabıyık İ., Görgülü A.
-
2025 - 2027 Soğuk Plazma Tekniği Ile Modifiye Edilen Bitkisel Proteinler Ile Hibrit Ve Analog Fermente Süt Ürünleri Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Atalar İ., Şanlı T.(Yürütücü), Altınay C., Bölük E., Palabıyık İ.
-
2024 - 2026 Modification Of Microalgae Proteins As A Sustainable Source: Using Smart Pbr Cultivation Methods And Simulated Doha Sea Water Conditions
TÜBİTAK Projesi , 1071-Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı
Atalar İ. (Yürütücü), Konar N. (Yürütücü), Palabıyık İ.(Yürütücü), Toker Ö. S.(Yürütücü)
-
2025 - 2025 Farklı stabilizatörler katılarak üretilen fermente inek sütü- fındık içeceği hibrit ürünlerin yapısal fizikokimyasal ve duyusal özelliklerinin incelenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2025 - 2025 Spirulina Platensis İlaveli Süt Bazlı Fonksiyonel İçecek Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2025 - 2025 Keten tohumu tozu ile dondurma üretimi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2024 - 2025 Kırmızı Pancar Ekstraksiyonundan Elde Edilen Renklendiricilerin Kefir Üretiminde Kullanılması
-
2024 - 2025 Siyah Havuç Ekstraksiyonundan Elde Edilen Renklendiricilerin Kefir Üretiminde Kullanılması ve Depolama Boyunca Stabilizasyonlarının İncelenmesi
-
2023 - 2025 Fındık Proteininin Gam Arabik Ve Maltodekstrin Ile Konjugasyon Koşullarının Optimizasyonu, Enkapsülasyon Kaplama Materyali Ve Yüzey Aktif Madde Olarak Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Atalar İ. (Yürütücü), Kurt A., Maraşlı S., Konar N.
-
2023 - 2025 Farklı Oranlarda İnek Sütü ve Fındık İçeceğinden Hazırlanmış Kefir Benzeri Fermente İçecek Karakterizasyonu
-
2023 - 2025 Fındık Sütünün Transglutaminaz Enzimi Kullanarak Farklı Oranlarda İnek Sütüyle Karışım Özelliklerinin İncelenmesi
-
2022 - 2025 Yenilikçi Tekniklerle Yüksek Basınç ve Ultrason Soğuk Pres Atıklarından İzole Edilen Fındık Proteinlerinin Modifiye Edilerek Probiyotik Bakterilerin Enkapsülasyonunda Kullanılması ve Fonksiyonel Ürün Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ATALAR İ. (Yürütücü), GÜL O., AKSU M. İ., KONAR N., SARİCAOĞLU F. T.
-
2023 - 2024 Doğal Renklendirici Prosesi Sıvı Atıklarından Glukoz Şurubu Alternatifi Deiyonize Şeker Elde Edilmesi Ve Model Gıdalarda Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Konar N. (Yürütücü), Atalar İ., Palabıyık İ., Toker Ö. S.
-
2023 - 2024 TR41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KARADUMAN Y. (Yürütücü), AKSU M. İ., KONAR N., ATALAR İ.
-
2022 - 2024 TR-41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
-
2022 - 2024 Sakaroz İkamesi Olarak Otolize ve Kurutulmuş Saccharomyces cerevisiae Kullanımı ile Fonksiyonel Şekerlemeler Geliştirilmesi In vitro Biyoerişilebilirlik ve Biyoyararlılık Yaklaşımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ATALAR İ. (Yürütücü), TOKER Ö. S., AKSU M. İ., KONAR N.
-
2021 - 2023 Standardize instant boza tozu üretimi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
-
2021 - 2023 Tahinin Faz Ayrımı Ve Depolama Stabilitesi Üzerine Farklı Yöntemlerle ModifiyeEdilen Susam Posası Proteinlerinin Etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
-
2017 - 2018 YENİ BİR KATKI MADDESİ OLARAK MANTAR TOZUNUN ET EMÜLSİYONLARININ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ VE SALAM ÜRETİMİNDE KULLANIMI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2016 - 2017 Fındık Sütü Üretimi için Proses Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2014 - 2017 Standardize Fındık Sütü Üretimi ve Yoğurt Üretiminde Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
-
2012 - 2016 Bazı Probiyotik Mikroorganizmaların Mikroenkapsülasyon Tekniği ile Yararlı Etkilerinin Arttırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2010 - 2012 Kurutulmuş Kefir Üretimi