Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Çikolata Teknolojisi İçin Alternatif Temperleme Tekniği Olarak Sonokristalizasyon Prosesi Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATALAR İ. (Yürütücü), KONAR N., TOKER Ö. S., POLAT D. G., AKSU M. İ.
-
2023 - Devam Ediyor TR41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
-
2023 - 2025 Fındık Proteininin Gam Arabik Ve Maltodekstrin Ile Konjugasyon Koşullarının Optimizasyonu, Enkapsülasyon Kaplama Materyali Ve Yüzey Aktif Madde Olarak Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
-
2023 - 2025 Fındık Sütünün Transglutaminaz Enzimi Kullanarak Farklı Oranlarda İnek Sütüyle Karışım Özelliklerinin İncelenmesi
-
2023 - 2024 Doğal Renklendirici Prosesi Sıvı Atıklarından Glukoz Şurubu Alternatifi Deiyonize Şeker Elde Edilmesi Ve Model Gıdalarda Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi
-
2023 - 2024 Kurutulmuş Saccharomyces cerevisiae Hücrelerinin Probiyotik Enkapsülasyonunda Kullanımı ve Fonksiyonel Jelly Tipi Ürün Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Atalar İ. (Yürütücü), Konar N., Aksu M. İ., Toker Ö. S., Oba Ş., Genç Polat D.
-
2023 - 2024 Propolis Ekstraktının Püskürtmeli Kurutma Yöntemiyle Enkapsülasyonu ve Model Gıda Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması
-
2022 - 2023 TR-41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
-
2022 - 2023 Yenilikçi Tekniklerle Yüksek Basınç ve Ultrason Soğuk Pres Atıklarından İzole Edilen Fındık Proteinlerinin Modifiye Edilerek Probiyotik Bakterilerin Enkapsülasyonunda Kullanılması ve Fonksiyonel Ürün Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Atalar İ. (Yürütücü), Konar N., Aksu M. İ., Sarıcaoğlu F. T., Gül O.
-
2022 - 2023 Sakaroz İkamesi Olarak Otolize ve Kurutulmuş Saccharomyces cerevisiae Kullanımı ile Fonksiyonel Şekerlemeler Geliştirilmesi In vitro Biyoerişilebilirlik ve Biyoyararlılık Yaklaşımı
-
2021 - 2023 Standardize instant boza tozu üretimi
-
2021 - 2023 Tahinin Faz Ayrımı Ve Depolama Stabilitesi Üzerine Farklı Yöntemlerle ModifiyeEdilen Susam Posası Proteinlerinin Etkisi
-
2017 - 2018 YENİ BİR KATKI MADDESİ OLARAK MANTAR TOZUNUN ET EMÜLSİYONLARININ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ VE SALAM ÜRETİMİNDE KULLANIMI
-
2016 - 2017 Fındık Sütü Üretimi için Proses Optimizasyonu
-
2014 - 2017 Standardize Fındık Sütü Üretimi ve Yoğurt Üretiminde Kullanımı
-
2012 - 2016 Bazı Probiyotik Mikroorganizmaların Mikroenkapsülasyon Tekniği ile Yararlı Etkilerinin Arttırılması
-
2010 - 2012 Kurutulmuş Kefir Üretimi