Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Çikolata Teknolojisi İçin Alternatif Temperleme Tekniği Olarak Sonokristalizasyon Prosesi Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATALAR İ. (Yürütücü), KONAR N., TOKER Ö. S., POLAT D. G., AKSU M. İ.
-
2023 - Devam Ediyor TR41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
-
2022 - 2023 TR-41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
-
2022 - 2023 Yenilikçi Tekniklerle Yüksek Basınç ve Ultrason Soğuk Pres Atıklarından İzole Edilen Fındık Proteinlerinin Modifiye Edilerek Probiyotik Bakterilerin Enkapsülasyonunda Kullanılması ve Fonksiyonel Ürün Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Atalar İ. (Yürütücü), Konar N., Aksu M. İ., Sarıcaoğlu F. T., Gül O.
-
2022 - 2023 Sakaroz İkamesi Olarak Otolize ve Kurutulmuş Saccharomyces cerevisiae Kullanımı ile Fonksiyonel Şekerlemeler Geliştirilmesi In vitro Biyoerişilebilirlik ve Biyoyararlılık Yaklaşımı
-
2020 - 2022 Sığır Kıymasının Çeşitli Kalite Özellikleri ve Raf Ömrü Üzerine Ahududu Ekstraktının Etkisi
-
2020 - 2022 Farklı pH ve Ahududu Ekstrakt Seviyelerinin Pastırma Çemeni Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
-
2015 - 2016 SIĞIR KIYMASININ ÇEŞİTLİ KALİTE ÖZELLİKLERİ VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE MOR HAVUÇ LİYOFİLİZE SU EKSTRAKTININ ETKİSİ
-
2015 - 2016 Pastırma çemeni üretiminde kırmızı lahana su ekstraktı kullanım imkânlarının araştırılması
-
2014 - 2016 Farklı meyve ve sebze su ekstraktları ile üretilen çemenlerin pastırma kalitesi üzerine etkisi
-
2014 - 2016 Farklı oranlarda potasyum laktat ve sodyum klorür ile kürlenen etlerden üretilen pastırmaların kalite özelliklerinin belirlenmesi
-
2014 - 2015 Sığır Etlerinin Fosfolipid Kompozisyonu Üzerine Farklı Pişirme Yöntemlerinin Etkisi
-
2013 - 2015 Düşük sodyum içerikli tuz karışımlarının pastırmanın fiziksel kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkileri
-
2014 - 2014 Peynir Altı Suyu Protein İzolatlı Nanokompozit Film ile Kaplanmış Alabalığın Kalite Kriterlerinin ve Raf Ömrünün Belirlenmesi
-
2013 - 2014 Pastırma üretim aşamalarında fosfolipid ve fosfolipidlerin yağ asidi kompozisyonundaki değişimlerin belirlenmesi (2013/111)
-
2013 - 2013 Çeşitli Gıdalarda Organoklorlu ve Organofosforlu Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi
-
2013 - 2013 Sığır bifteklerinin raf ömrü üzerine Urtica dioica L su ekstraktının etkisi
-
2012 - 2012 Pastırma Üretiminde Laktat Kullanımının Ürün Kalite Özellikleri ve Raf Ömrüne Etkisi
-
2011 - 2012 Tasarım ve Planlama AR GE Sürekli Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Projesi
-
2011 - 2011 Sırt Bohça Şekerpare ve Kuşgömü Pastırma Çeşitlerinin Kalite Özellikleri
-
2011 - 2011 Pastırma Üretiminde Nitrit Kullanımının Amino Asit Kompozisyonu Üzerine Etkisi
-
2009 - 2010 Sığır Kıymasının Kalite Özellikleri ve Raf Ömrüne Trochystemon Orientalis L Ekstraktının Etkisi
-
2009 - 2009 Pastırma çeşitlerinin (Sırt, Eğrice, Şekerpare) Amino Asit Kompozisyonunun Belirlenmesi
-
2008 - 2009 Isırgan Otu Ekstraktı ve Sodyumtripolifosfatın Modifiye Atmosferde Ambalajlanmış Kıymaların Kalite Özellikleri ve Raf Ömrüne Etkileri
-
2007 - 2008 Sarımsak Ekstraktı ve Bakırın Yumurtacı Tavuklarda Performans Kan parametreleri ve Yumurta Sarısı Yağ Asidi Kompozisyonuna Etkileri
-
2004 - 2005 Farklı Yağ Karışımlarının ve Antioksidan İlavesinin Kavurma Kalitesine Etkileri
-
2003 - 2004 Kavurma Üretiminde Antioksidan ( BHA ve Tokoferol ) Kullanım İmkanları
-
2003 - 2004 Değişik Firmalardan Temin Edilen Sucuklarda Biyojen Aminlerin Belirlenmesi
-
2002 - 2003 Modifiye Atmosfer Uygulanarak Ambalajlanmış Sucuk ve Pastırmaların Raf Ömürlerinin Belirlenmesi
-
2000 - 2001 Sucuk Üretiminde E. coli O157:H7’nin Gelişimi Üzerine Farklı Starter Kültürler ve Nitrat nitritin Etkisi
-
1999 - 1999 Pastırma Üretiminde Starter Kültür Kullanım İmkanlarının Araştırılması
-
1997 - 1997 Erzurum Piyasasından Tüketime Sunulan Pastırmaların Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi