-
2023 - Devam Ediyor Çikolata Teknolojisi İçin Alternatif Temperleme Tekniği Olarak Sonokristalizasyon Prosesi Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ATALAR İ. (Yürütücü), KONAR N., TOKER Ö. S., POLAT D. G., AKSU M. İ.
-
2022 - 2025 Yenilikçi Tekniklerle Yüksek Basınç ve Ultrason Soğuk Pres Atıklarından İzole Edilen Fındık Proteinlerinin Modifiye Edilerek Probiyotik Bakterilerin Enkapsülasyonunda Kullanılması ve Fonksiyonel Ürün Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ATALAR İ. (Yürütücü), GÜL O., AKSU M. İ., KONAR N., SARİCAOĞLU F. T.
-
2023 - 2024 ENKAPSÜLE BİTKİSEL EKSTRAKTLARIN NUGGET KALİTESİ VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE ETKİLERİ
-
2023 - 2024 TR41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KARADUMAN Y. (Yürütücü), AKSU M. İ., KONAR N., ATALAR İ.
-
2022 - 2024 TR-41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
-
2022 - 2024 Sakaroz İkamesi Olarak Otolize ve Kurutulmuş Saccharomyces cerevisiae Kullanımı ile Fonksiyonel Şekerlemeler Geliştirilmesi In vitro Biyoerişilebilirlik ve Biyoyararlılık Yaklaşımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ATALAR İ. (Yürütücü), TOKER Ö. S., AKSU M. İ., KONAR N.
-
2020 - 2022 Sığır Kıymasının Çeşitli Kalite Özellikleri ve Raf Ömrü Üzerine Ahududu Ekstraktının Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
AKSU M. İ. (Yürütücü), GÜLBANDILAR A., TURAN E., TAMTÜRK F.
-
2020 - 2022 Farklı pH ve Ahududu Ekstrakt Seviyelerinin Pastırma Çemeni Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Aksu M. İ. (Yürütücü), Konar N., Tamtürk F., Serpen A.
-
2015 - 2016 SIĞIR KIYMASININ ÇEŞİTLİ KALİTE ÖZELLİKLERİ VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE MOR HAVUÇ LİYOFİLİZE SU EKSTRAKTININ ETKİSİ
-
2015 - 2016 Pastırma çemeni üretiminde kırmızı lahana su ekstraktı kullanım imkânlarının araştırılması
-
2014 - 2016 Farklı meyve ve sebze su ekstraktları ile üretilen çemenlerin pastırma kalitesi üzerine etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Aksu M. İ. (Yürütücü)
-
2014 - 2016 Farklı oranlarda potasyum laktat ve sodyum klorür ile kürlenen etlerden üretilen pastırmaların kalite özelliklerinin belirlenmesi
-
2014 - 2015 Sığır Etlerinin Fosfolipid Kompozisyonu Üzerine Farklı Pişirme Yöntemlerinin Etkisi
-
2013 - 2015 Düşük sodyum içerikli tuz karışımlarının pastırmanın fiziksel kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkileri
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
-
2014 - 2014 Peynir Altı Suyu Protein İzolatlı Nanokompozit Film ile Kaplanmış Alabalığın Kalite Kriterlerinin ve Raf Ömrünün Belirlenmesi
-
2013 - 2014 Pastırma üretim aşamalarında fosfolipid ve fosfolipidlerin yağ asidi kompozisyonundaki değişimlerin belirlenmesi (2013/111)
-
2013 - 2013 Çeşitli Gıdalarda Organoklorlu ve Organofosforlu Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi
-
2013 - 2013 Sığır bifteklerinin raf ömrü üzerine Urtica dioica L su ekstraktının etkisi
-
2012 - 2012 Pastırma Üretiminde Laktat Kullanımının Ürün Kalite Özellikleri ve Raf Ömrüne Etkisi
-
2011 - 2012 Tasarım ve Planlama AR GE Sürekli Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
Aksu M. İ. (Yürütücü), Keskin A., Karahan F., Çiltaş A.
-
2011 - 2011 Sırt Bohça Şekerpare ve Kuşgömü Pastırma Çeşitlerinin Kalite Özellikleri
-
2011 - 2011 Pastırma Üretiminde Nitrit Kullanımının Amino Asit Kompozisyonu Üzerine Etkisi
-
2009 - 2010 Sığır Kıymasının Kalite Özellikleri ve Raf Ömrüne Trochystemon Orientalis L Ekstraktının Etkisi
-
2009 - 2009 Pastırma çeşitlerinin (Sırt, Eğrice, Şekerpare) Amino Asit Kompozisyonunun Belirlenmesi
-
2008 - 2009 Isırgan Otu Ekstraktı ve Sodyumtripolifosfatın Modifiye Atmosferde Ambalajlanmış Kıymaların Kalite Özellikleri ve Raf Ömrüne Etkileri
-
2007 - 2008 Sarımsak Ekstraktı ve Bakırın Yumurtacı Tavuklarda Performans Kan parametreleri ve Yumurta Sarısı Yağ Asidi Kompozisyonuna Etkileri
-
2004 - 2005 Farklı Yağ Karışımlarının ve Antioksidan İlavesinin Kavurma Kalitesine Etkileri
-
2003 - 2004 Kavurma Üretiminde Antioksidan ( BHA ve Tokoferol ) Kullanım İmkanları
-
2003 - 2004 Değişik Firmalardan Temin Edilen Sucuklarda Biyojen Aminlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Aksu M. İ. (Yürütücü), Kaya M., Gençcelep H., Kaban G.
-
2002 - 2003 Modifiye Atmosfer Uygulanarak Ambalajlanmış Sucuk ve Pastırmaların Raf Ömürlerinin Belirlenmesi
-
2000 - 2001 Sucuk Üretiminde E. coli O157:H7’nin Gelişimi Üzerine Farklı Starter Kültürler ve Nitrat nitritin Etkisi
-
1999 - 1999 Pastırma Üretiminde Starter Kültür Kullanım İmkanlarının Araştırılması
-
1997 - 1997 Erzurum Piyasasından Tüketime Sunulan Pastırmaların Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi