Kaynak: avesis.ogu.edu.tr

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Kitap & Kitap Bölümleri

SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.823-848, 2024
Humanities and Social Sciences Modern Analysis and Researches, Sevilay Özer, Editör, Livre De Lyon, Lyon, ss.115-136, 2023 Creative Commons License
Turizm ve Sürdürülebilirlik, Yazıcıoğlu,İrfan; Aksoy,Mustafa; Kaman,Gizem Sultan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.15-52, 2023 Creative Commons License
Higher Education in a Digital Era through Project-based E-learning: Contributes of the RESTART4EDU Project, Dias, Paulo C.; Azevedo, Ângela Sá; Oliveira, Íris; Kara, Elif; Ergünay, Onur; Dönmez, Haci Mustafa; Girtu, Mihai; Caprioara, Daniela, Editör, Aletheia – Associação Científica e Cultural, Braga, ss.253-264, 2023
GASTRO-COĞRAFYA, Oğuz Diker, Nuray Türker, Faruk Alaeddinoğlu, Duran Cankül, Rahman Temizkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.282-302, 2023
Green Inspiration -Yeşil İlham, YAZICIOĞLU İRFAN,KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY,ŞİMŞEK ERDEM, Editör, DETAY ANATOLIA AKADEMİK YAYINCILIK, Ankara, ss.809-816, 2023
Handbook of Research on Sustainable Tourism and Hotel Operations in Global Hypercompetition, Sezerel Hakan, Bryan Christiansen, Editör, IGI Global, ss.220-234, 2023
KIRSAL TURİZM TEMELLİ KALKINMA, PROF.DR.YAŞAR SARI, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.79-98, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma
GREEN INSPIRATION (YEŞİL İLHAM), İRFAN YAZICIOĞLU, FULDEN NURAY KÜÇÜKERGİN, ERDEM ŞİMŞEK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.577-597, 2023
KIRSAL TURİZM TEMELLİ KALKINMA, PROF.DR.YAŞAR SARI, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.79-97, 2023
DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM SAYI 2, Levent Altınay, Osman. M. Karatepe, Muharrem Tuna, Editör, University of South Florida (USF) M3 Publishing, Florida, ss.1-13, 2022
Gastronomi Eğilimleri, Erol, Ersan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.24-38, 2022
Yavaş Turizm ve Türkiye'deki Yavaş Turizm Destinasyonları, Öter Zafer, Yumuk Yurdanur, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.487-510, 2022
Gastronomide Yeni Akımlar, Hakan Yılmaz, Editör, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, ss.3-33, 2022
Beslenme ve Diyetetikte Biyopsikososyal Konulara Multidisipliner Yaklaşım, Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim, Konya, ss.417-424, 2022
Nobel Tüketici Davranışlarında Makro Trendler, Şahin Fatih, Bahar Reyhan, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.371-394, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma
Gastronomi ve Teknoloji, Yazıcıoğlu İrfan, Alphan Eda, Bölükbaş Rabia, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.89-103, 2022
Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras II, Nuray Türker, Derman Küçükaltan, Tülay Cengiz Taşlı, Oğuz Diker, Ayşe Kurtlu, Ayşe Nur Uslu, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-14, 2022
DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM SAYI 2, Levent Altınay, Osman. M. Karatepe, Muharrem Tuna, Editör, University of South Florida (USF) M3 Publishing, Florida, ss.1-10, 2022
Digitalization and Smart Technologies in Gastronomy, Canbolat Cihan, Çekiç İbrahim, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.117-136, 2022
Örneklerle Tur Planlaması ve Yönetimi, Değirmencioğlu, A. Özdal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.137-160, 2021
DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM, Cihan Cobanoglu, Ebru Gunlu Kucukaltan, Muharrem Tuna, Alaattin Basoda, Seden Dogan, Editör, University of South Florida M3 Center Publishing, Florida, ss.335-353, 2021
HALKBİLİMİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’DE YEME- İÇME KÜLTÜRÜ, Kılıç, Samet, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.7-25, 2021
TURİZMDE MİMARLIK VE KÜLTÜREL MİRAS, Yurdanur Yumuk, Oğuz Diker, Nuray Türker, Derman Küçükaltan, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.61-80, 2021
Turizm, Konaklama ve Etkinlik Araştırmacıları İçin Bir SPSS Rehberi, Rahul Pratap Singh Kaurav,Dogan Gursoy,Nimit Chowdary, Editör, Routledge, New York, ss.265-283, 2021
DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM, Cihan Cobanoglu, Ebru Gunlu Kucukaltan, Muharrem Tuna, Alaattin Basoda, Seden Dogan, Editör, University of South Florida M3 Center Publishing, Florida, ss.143-155, 2021
DİSİPLİNLERARASI BAKIŞ AÇISIYLA GASTRONOMİ Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Güler Ozan, Akdağ Gürkan, Kale Anıl, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.205-228, 2021
Kalite Yönetimi, Muharrem Tuna, Oğuz Diker, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.105-132, 2021
Turizmde Araştırma Temaları, DEMİRCİ, Barış, SOLUNOĞLU, Ali, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları (e-kitap), İstanbul, ss.142-151, 2021
Temel Mutfak Bilimleri, Seçim Yılmaz,Bayrakçı Selman, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.139-170, 2021
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.236-244, 2021
Turizm Alanında Güncel Konular ve Yaklaşımlar, Ercan Karaçar,Ersan Erol, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.25-43, 2021 Creative Commons License
Temel Mutfak Bilimleri, Seçim Yılmaz, Bayrakcı Selman, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.291-324, 2021
GASTRONOMİDE GÜNCEL EĞİLİMLER, Akcan Tolga, Güçlütürk Baran Günseli, Özoğul Gamze, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.81-106, 2021
MULTİDİSİPLİNER TURİZM ÇALIŞMALARI, Ergün, Gözde Seval, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.84-93, 2021
TURİZM ALANINDA GÜNCEL KONULAR VE YAKLAŞIMLAR, Karaçar Ercan, Erol Ersan, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.105-126, 2021
TURİZMDE ARAŞTIRMA TEMALARI, DEMİRCİ, Barış, SOLUNOĞLU, Ali, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları (e-kitap), İstanbul, ss.122-127, 2021
TURİZM VE KÜLTÜREL MİRAS EĞİTİMİ DİSİPLİNLERARASI YAKLAŞIMLAR, Hakan SEZEREL, Zülfikar BAYRAKTAR, Editör, Sonçağ akademi, Ankara, ss.213-232, 2021
Turizm İşletmelerinde Liderlik, Eren Erkılıç, Fazıl Kaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.79-88, 2021
Gastronomi Araştırmaları, Oğan, Yener, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.43-54, 2021
Dünyada En Çok Ziyaret Edilen Destinasyonlar, Mustafa Işkın, Editör, Ekin, Bursa, ss.187-216, 2021
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.181-188, 2021
Sivas Turizmi, IŞKIN Mustafa, Editör, Ekin Basım Yayın Dağıtım, ss.39-53, 2021
Makro Perspektiften Turizm Stratejileri, AZİZ GÖKHAN ÖZKOÇ, HAKAN KENDİR, EMİN ARSLAN, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.59-70, 2021
Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu, İrfan; Yayla, Özgür; Işın, Alper, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.201-214, 2021
Kültürel Miras Anadolu'nun Yöresel Mutfakları, Sezgin Emrah Köksal, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.155-217, 2021
Tourism and Hospitality Studies, İrfan Yazıoğlu, Özgür Yayla, Alper Işın, Turhan Çetin, Editör, Peterlang, Berlin, ss.229-237, 2020
EKONOMİ EKSENİNDE TÜRKİYE’DE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE TURİZM POLİTİKALARI, PAKDEMİRLİ BEKİR,BAYRAKTAR ZÜLFİKAR,ÜNALMIŞ AHMET NAZİF,SARI YAŞAR,TAKMAZ SEFA,EMİR OKTAY, Editör, Akçağ Yayınları, Ankara, ss.110-125, 2020 Creative Commons License
Gastronomi Olgusuna Sosyolojik BAkış, Cevdet Avcıkurt, Mehmet Sarıoğlan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.17-33, 2019
Menü Yönetimi, Doç.Dr. Saadet Pınar Temizkan, Doç.Dr. Duran Cankül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.43-62, 2019
Turist rehberliği üzerine güncel araştırmalar, Necdet Hacıoğlu, cevdet avcıkurt, arzu kılıç, hasret ulusoy yıldırım, Editör, Detay, Ankara, ss.49-57, 2018

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

4th Congress on Architecture and Cultural Heritage in Tourism, Karabük, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2023, ss.92-93
12. ULUSAL KIRSAL TURİZM KONGRESİ / 7th INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS, Kütahya, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2023, ss.125-131
INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH-VIII, Roma, İtalya, 13 - 15 Temmuz 2023, ss.1015-1023
VII. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023
4th Congress on Architecture and Cultural Heritage in Tourism, Karabük, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2023, ss.93-94
MTCON’22, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Mart 2022, ss.282
3rd Architecture and Cultural Heritage on Tourism, 06 Haziran 2022, ss.5-6
21. Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2021, ss.1736-1742
21. Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 Ekim 2021
III. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Bingöl, Türkiye, 12 Kasım 2021, ss.195-202
III. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Ordu, Türkiye, 12 Kasım 2021, ss.526-534
III. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Bingöl, Türkiye, 12 Kasım 2021, ss.231-238
INTERNATIONAL EUROASIA CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCHES AND RECENT TRENDS-VII, Baku, Azerbaycan, 6 - 09 Aralık 2020, cilt.2, ss.194-203 Creative Commons License
VII. DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018
4.ULUSLARARASI KÜLTÜR VE MEDENİYET KONGRESİ, Mardin, Türkiye, 21 - 23 Aralık 2018, ss.140-150
XVI. European Conference on Social and Behavioral Sciences, Prizren, Sırbistan, 10 - 12 Mayıs 2018
4.ULUSLARARASI SOSYALBEŞERİ VE İDARİ BİLİMLERSEMPOZYUMU, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.174
THE 11th TOURISM OUTLOOK CONFERENCEHeritage Tourism beyond Borders and Civilizations, Eskişehir, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2018, ss.96
International Association of Social Science Research, Prizren, Sırbistan, 10 - 12 Mayıs 2018
I. Uluslararası Kadın Araştırmaları SempozyumuEskişehir, 13-14 Ekim 2017, Eskişehir, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017
7th International Conference of Strategic Research on Social Science and Education, Antalya, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2017, ss.266-274 Creative Commons License
1st International Women Research Symposium, Eskişehir, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017, ss.142-143
I. Uluslararası Kadın Araştırmaları SempozyumuEskişehir, 13-14 Ekim 2017, Eskişehir, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017
4th International Congress of Tourism Management Researches, Girne, Kıbrıs (Kktc), 12 - 14 Mayıs 2017, ss.344-358
17. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, ss.659-666
17. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, ss.659-666 Creative Commons License
International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, Miami, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 13 Mayıs 2016, ss.38-44
6th International Interdiscipliary Business-Economics Advancement Conference, Miami, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 13 Mayıs 2016, ss.19-24
I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.2, ss.534-541 Creative Commons License
EITOC-2015 1. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators, 28 - 30 Mayıs 2015
EITOC-2015 1. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators 28-30 Mayıs 2015. Selçuk Üniversitesi, Konya, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.3, ss.615-622
I. Eurasia International Tourism Congress:Current Issues, Trends, and Indicators(EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, ss.615-622
14. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Kayseri, Türkiye, 5 - 08 Aralık 2013, ss.1150-1162 Sürdürülebilir Kalkınma

Ansiklopedide Bölümler

Detay Yayıncılık, ss.---, 2022
Detay Yayıncılık, ss., 2022
Detay Yayıncılık, ss., 2022
Detay Yayıncılık, ss., 2022
Detay Yayıncılık, ss.---, 2022
Detay Yayıncılık, ss.---, 2022
Detay Yayıncılık, ss.---, 2022
Detay Yayıncılık, ss.---, 2022
Detay Yayıncılık, ss., 2022
Detay Yayıncılık, ss., 2022