Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Eskişehirde Bazı Yassı Ekmeklerin Üretilmesinde Kullanılan Unların Fizikokimyasal, Gluten Agregasyon ve Hamur Reolojik Özelliklerinin Karakterize Edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARADUMAN Y. (Yürütücü), ÇİÇEK O., KAYMAK E., ÜSTÜNKAYA Z. S., SARSILMAZER N.
-
2024 - Devam Ediyor Kuraklık Stresi Altındaki Buğday Genotiplerinde Fizyolojik Enzimatik Moleküler Verim ve Kalite Özelliklerindeki Değişimin Multispektral Fenotipleme ile Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KUTLU İ. (Yürütücü), KARADUMAN Y., TUĞRUL K. M., GÜNEŞ N., ÖNAL O., ÖZYILDIRIM M.
-
2023 - Devam Ediyor Soğuk Atmosferik Plasma Uygulamasının Tritikale Unlarının Gluten Kalitesi İle Bazı Biyoaktif Bileşenleri Üzerine Etkisi
-
2023 - Devam Ediyor Makarnalık ve Ekmeklik Buğday Bulgurlarının Çiğ Köfte Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2023 - Devam Ediyor Ekmeklik Un Üretiminde Farklı Tavlama Uygulamaları İle Uygun Paçal Oranlarının Belirlenmesi
-
2022 - 2025 Ekmeklik Buğdayın Azot, Çinko ve Selenyum İçeriği Bakımından Biyolojik Olarak Zenginleştirilmesi ve Zenginleştirilmiş Ürünün İşlenme Kalitesine Etkilerinin Belirlenmesi
-
2023 - 2024 Farklı Ploidi Seviyelerine Sahip Buğday Aksesyonlarının Verim, Kalite ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2023 - 2024 Gizli Açlıkla Mücadelede Fonksiyonel Potansiyele Sahip Antosiyanince Zengin Mavi, Mor Ve Siyah Renkli Buğday Genotiplerinin Fitokimyasal, Verim Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2023 - 2024 TR41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
-
2023 - 2024 Mor Siyez ve Spelt Buğday Unlarının EkmekYapım Performansları İle Ekmeğin Bazı Beslenme Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
-
2023 - 2024 Gluten Kalitesinin Değerlendirilmesinde GlutoPeak Cihazında Kullanılan Farklı Metodların Etkinliğinin Değerlendirilmesi
-
2022 - 2024 Salihli Ekşi Mayalı Ekmeğinin Biyofortifiye Buğday Tam Tane Unu Kullanımı İle Çinko ve Selenyumca Zenginleştirilmesi
-
2022 - 2024 Kavuzsuz Arpa ve Yulaf İle Zenginleştirmenin Ekmeğin Bazı Beslenme ve Ürün Özelliklerine Etkisinin Değerlendirilmesi
-
2020 - 2024 Geçit Bölgesi Tritikale Islah Araştırmaları
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Yıldırım Y.(Yürütücü), Belen S., Yüksel S., Sönmez A. C., Sağır F., et al.
-
2014 - 2024 Geçit Kuşağı Yulaf Islah Araştırmaları
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Sönmez A. C.(Yürütücü), Belen S., Yüksel S., Çakmak M., Yıldırım Y.
-
2022 - 2023 TR-41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
-
2022 - 2023 Eskişehir Yöresinde Geleneksel Olarak Üretilen Salamura Beyaz Köy Tipi Peynirlerin Mikrobiyal Kalitesi Fizikokimyasal ve Uçucu Bileşen Profillerinin Tespit Edilmesi
-
2021 - 2023 Eskişehir İlinde Yaygın Olarak Tüketilen Çukurhisar ve Söğütönü Ekmeklerinin Biyofortifikasyonla Elde Edilmiş Tam Buğday Unu İle Çinko Zn ve Selenyum Se Bakımından Zenginleştirmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Karaduman Y. (Yürütücü), Gülbandılar A., Akın A., Doğan S., Savaşlı E.
-
2020 - 2022 Ülkesel Ekmeklik Buğday Alım Baremi İçin Taşınabilir V-NIR Cihazı Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
(Proje Özeti) (Proje Sonuç Raporu)
Özkan K. (Yürütücü), Seke E., Olgun M., Belen S., Karaduman Y., Uzun İ., et al.
-
2018 - 2022 Geçit Bölgesi Kuru Fasulye Islah Araştırmaları-Kalite Araştırmaları
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Atmaca E.(Yürütücü), Topal M., Kılınç A. T., Akın R., Ateş Ö.
-
2018 - 2022 Geçit Bölgesi Nohut Islah Araştırmaları-Kalite Çalışmaları
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Karaduman Y., Atmaca E.(Yürütücü), Akın R., Kılınç A. T., Topal M., Ateş Ö.
-
2013 - 2022 Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arpa Kalite Çalışmaları
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Akın A.(Yürütücü), Yüksel S., Ermişer D., Güler S., Ulucan O.
-
2020 - 2021 Sevgili Dostum Ekmek-119B699 (Bilim ve Toplum Projesi)
-
2020 - 2021 Kuru ve Sulu Koşullarda Yetiştirilen Farklı Buğday Türleri (Triticum spp.) ile Birlikte İnterspesifik ve İntergenerik Türlerin Morfolojik ve Biyokimyasal Karakterizasyonu
-
2020 - 2021 Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Yemeklik Tane Baklagil Islah Programı İçin Bazı Besin İçerikleri Yüksek Kuru Fasulye ve Nohut Ebeveynlerin Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Yılmaz E.(Yürütücü), Akın A., Atmaca E., Akın R., Kılınç A. T., et al.
-
2020 - 2021 Ekmeklik Buğdayın Anter Kültürüne Yanıtında Gen Etkilerinin Diallel Analizler İle Araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Sirel Z.(Yürütücü), Yorgancılar Ö., Yorgancılar A., Doğan İ., Belen S., et al.
-
2019 - 2021 Farklı Azot Bantları Kullanılarak Kalitesi Yüksek ve Stabil Ekmeklik Buğday Islahı Proje No: 7190097 (TÜBİTAK 1507-KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ PROGRAMI)
-
2012 - 2021 Eskişehir Koşullarında Azotlu Gübre Kalibrasyonu-TAGEM/TBAD/16/A12/P01/004
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Savaşlı E.(Yürütücü), Önder O., Dayıoğlu R., Özen D., Karaduman Y., Özdemir S., et al.
-
2004 - 2021 Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Kışlık Ekmeklik Buğday Islah Materyalinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y. (Yürütücü), Avcıoğlu R., Türkölmez S., Yorgancılar Ö., Yüksel S., Çakmak M., et al.
-
2003 - 2021 Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Kışlık Makarnalık Buğday Islah Materyalinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y. (Yürütücü), Tunca Z. Ş., Uçarer E., Akın A., Türkölmez S., Çakmak M., et al.
-
2017 - 2020 6K SNP Genotiplemesi Tamamlanmış Türkiye Orijinli Yerel Yulaf Genotiplerinde Bazı Tarımsal ve Kalite Özellikleri ile Yulaf Taçlı Pasa Dayanıklılıklarının Belirlenmesi ve İlişkili Haritalama Analizleri
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Dumlupınar Z.(Yürütücü), Akkaya A., Dokuyucu T., Bardak A., Akan K., Gezginç H., et al.
-
2015 - 2020 Bisküvilik Kalitesi Yüksek Buğday Genotiplerinin Geliştirilmesi ve Yerel Populasyonların Bisküvilik Kalitesi Bakımından Taranması
TÜBİTAK Projesi
Karaduman Y. (Yürütücü), Şahin M.(Yürütücü), Akın A., Sayaslan A., Sönmez A. C., Belen S., et al.
-
2018 - 2019 Doubled Haploid Ekmeklik Buğday (T. Aestivum L.) Hatlarında Genetik Uzaklıklar ,Başak Özellikleri, Tane Protein, Demir ve Çinko İçeriğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Karaduman Y., Kutlu İ. (Yürütücü), Yorgancılar Ö.
-
2017 - 2018 Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Line x Tester Melezlerinin Verim ve Kalite Özellikleri ile Anter Kültürüne Yanıtlarının Kalıtımının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Karaduman Y., Kutlu İ. (Yürütücü), Yorgancılar Ö., Yorgancılar A., Sirel Z.
-
2016 - 2018 NBC Tarım Islah Materyalinden Kalitesi Yüksek Ekmeklik ve Bisküvilik Buğday Çeşit Adaylarının Belirlenmesi Proje No:7160196 (TÜBİTAK 1507-KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ PROGRAMI)
TÜBİTAK Projesi
Bolat N.(Yürütücü), Çekiç C., Karaduman Y., Ertuğral E., Atlı S., Uçak S. A.
-
2012 - 2018 Anter Kültürü Yöntemi Kullanılarak (Double Haploidi ) Ekmeklik ve Bisküvilik Buğday Hattı Geliştirme Projesi
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Karaduman Y., Yorgancılar Ö.(Yürütücü), Çakmak M., Belen S., Yorgancılar A., Şentürk Ş., et al.
-
2014 - 2017 Vejetatif ve Generatif Dönemlerde Yapraktan N, S ve Zn Uygulamalarının Ekmeklik Buğdayın Verim, Mineral Element ve Kalite Parametreleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Barut H.(Yürütücü), Ezici A., Akın A., Aşıklı S., Eker S.
-
2013 - 2017 Geçit Kuşağı Arpa Islah Araştırmaları
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Yüksel S.(Yürütücü), Çakmak M., Belen S., Kılınç A. T., Yılmaz B., et al.
-
2013 - 2017 Ülkesel Kışlık Dilim Makarnalık Buğday Kalite Araştırmaları
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Şanal T.(Yürütücü), Özdere T., Kaplan Evlice A., Keçeli A., Subaşı A. S., et al.
-
2013 - 2017 Ülkesel Kışlık Dilim Ekmeklik Buğday Kalite Araştırmaları
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Şanal T.(Yürütücü), Kılınç G., Kahraman T., Aydoğan S., Özderen T., et al.
-
2001 - 2017 Geçit Bölgesi Makarnalık Buğday Islah Araştırmaları
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Belen S.(Yürütücü), Bolat N., Altay F., Çolak N., Yorgancılar A., et al.
-
2000 - 2017 Geçit Bölgesi Ekmeklik Buğday Islah Araştırmaları
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Belen S.(Yürütücü), Yıldırım A. F., Altay F., Bolat N., Çakmak M., et al.
-
2016 - 2016 Ekmeğin Serüveni
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
-
2013 - 2016 Derine Azot Uygulamasının Ekmeklik Buğdayın Tane Protein Kapsamı Üzerine Etkisi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Savaşlı E.(Yürütücü), Özen D., Özdemir S., Ateş Ö., Akın A., et al.
-
2013 - 2014 Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Kalite ve Biyoteknoloji Altyapısının Geliştirilmesi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
-
2010 - 2014 Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tane Baklagiller (Kuru Fasulye, Nohut ve Mercimek) Islah Materyallerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Akın R.(Yürütücü), Çakır S., Atmaca E., Demir B.
-
2011 - 2013 Orta Anadolu Bölgesinde Bazı Serin İklim Tahılları Çeşitlerinin Yaygınlığının İzlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Küçükçongar M.(Yürütücü), Kan M., Karabak S., Bolat N., Özer E., et al.
-
2011 - 2012 Seçilmiş Yumuşak Ekmeklik Buğday Hatlarında Bisküvilik Kalite Özelliklerinin Araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y. (Yürütücü)
-
2010 - 2011 Bazı Buğday Genotiplerinde Farklı Zamanda Erken Hasat Uygulamasının Dane Kalitesi ve Dane Verimi Üzerine Etkisi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Gezginç H.(Yürütücü), Yıldırım M., Kara R., Arıkan B. A.
-
2007 - 2010 Eskişehir Koşullarında Mevsim İçi Azotlu Gübre Yönetim Sistemlerinin Ekmeklik Buğdayın Verim ve Kalitesi Üzerine Etkisinin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi
Karaduman Y., Çekiç C.(Yürütücü), Gezgin S., Kalaycı H. M., Savaşlı E., Önder O., et al.
-
2004 - 2008 Ülkesel Süne Projesi–2004 K120160-Çatı Proje. Süne Türleri (Eurygaster spp.) ile Buğday (Triticum aestivum L. Em. Thell., Triticum durum Desf.) Hat ve Çeşitleri Arasındaki İlişkilerin Araştırılması-BS-04/01-05-167-Ana Proje. Eskişehir’xxde Süneye Tolerant Buğday Hat ve Çeşitlerinin Belirlenmesi-Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-BS-04/01-05-167 (3)-Alt Proje
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Yıldırım A. F.(Yürütücü), Bolat N., Tülek A., Yorgancılar A., Avcıoğlu R.
-
2003 - 2008 Ekmeklik Buğdayda Azot Dozu, Ekim Zamanı ve Sıklık İle Kalite Kriterleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Çekiç C.(Yürütücü), Savaşlı E., Dayıoğlu R., Önder O., Avcıoğlu R.
-
2003 - 2005 Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarafından Geliştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin ve İleri Kademe Hatlarının Bisküvilik Kalitelerinin Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y. (Yürütücü), Avcıoğlu R., Bolat N., Uçarer E.
-
2003 - 2003 Seçilmiş Altı Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Çeşidinin Diallel F1 Melez Döllerinde Bazı Tarımsal, Fizyolojik ve Kalite Karakterlerinin Kalıtımı Üzerinde Bir Araştırma
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y., Yıldırım M.(Yürütücü), Bolat N., Çolak N., Çekiç C., Avcıoğlu R., et al.
-
2000 - 2002 Eskişehir İli Buğday Ekim Alanlarının Kaliteleri Yönünden İncelenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karaduman Y. (Yürütücü), Avcıoğlu R.
Patent
-
2022 KANATLI BUĞDAY ÇEŞİDİ
-
2021 KARADUMAN BİSKÜVİLİK BUĞDAY ÇEŞİDİ
-
2021 RAMİSBEY BİSKÜVİLİK BUĞDAY ÇEŞİDİ
-
2020 Aksungur Ekmeklik Buğday Çeşidi
-
2020 Beyhan Ekmeklik Buğday Çeşidi
-
2020 Levent Makarnalık Buğday Çeşidi
-
2020 Yüksel Arpa Çeşidi
-
2019 Sabribey Arpa Çeşidi
-
2016 Reis Ekmeklik Buğday Çeşidi
-
2013 ÜNVER ARPA ÇEŞİDİ
-
2013 Mesut Ekmeklik Buğday Çeşidi
-
2012 Yunus Ekmeklik Buğday Çeşidi
-
2010 ES26 Ekmeklik Buğday Çeşidi
-
2008 NACİBEY EKMEKLİK BUĞDAY ÇEŞİDİ
-
2006 DUMLUPINAR ÇEŞİDİ
-
2006 MÜFİTBEY EKMEKLİK BUĞDAYI