Yayınlar & Eserler

Makaleler 73
Tümü (73)
SCI-E, SSCI, AHCI (22)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (25)
ESCI (3)
Scopus (23)
TRDizin (24)
Diğer Yayınlar (28)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 73

1. ESKİŞEHİR’E ÖZGÜ LEZZET ÇİBÖREK: ÜRETİMİNDE KULLANILAN UNLARIN TEKNOLOJİK KALİTE ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI

HAGIA SOPHIA 9th INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC STUDIES, İstanbul, Türkiye, 14 Temmuz 2025, ss.1293-1309, (Tam Metin Bildiri)

2. ESKİŞEHİRDE YAYGIN OLARAK SATILAN ÖZEL AMAÇLI BUĞDAY UNLARININ TEKNOLOJİK KALİTE ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI

6. INTERNATIONAL ULUDAĞ SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Bursa, Türkiye, 22 Haziran 2025, ss.386-407, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

3. INVESTIGATION OF THE USE POTENTIAL OF DURUM AND BREAD WHEAT BULGURS IN ÇİĞ KÖFTE PRODUCTION

6. INTERNATIONAL 5 OCAK CONGRESS on APPLIED SCIENCES, Adana, Türkiye, 4 - 05 Ocak 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri) Creative Commons License

5. THE EFFECT OF COLD ATMOSPHERIC PLASMA APPLICATION ON GLUTEN QUALITY AND SOME BIOACTIVE COMPONENTS OF TRITICALE FLOURS

6th INTERNATIONAL 5 OCAK CONGRESS ON APPLIED SCIENCES, Adana, Türkiye, 4 - 05 Ocak 2025, ss.16-18, (Özet Bildiri) Creative Commons License

7. DETERMINING APPROPRIATE BLENDING RATIOS FOR DIFFERENT TEMPERING APPLICATIONS IN THE PRODUCTION OF BREAD FLOUR

6TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Trabzon, Türkiye, 23 - 25 Ağustos 2024, ss.495-496, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

10. Gluten Kalitesinin Değerlendirilmesinde GlutoPeak Cihazında Kullanılan Farklı Metodların Etkinliğinin Değerlendirilmesi

2. International Scientific Studies Congress, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2023, ss.1475-1476, (Özet Bildiri)

11. Kavuzsuz Arpa ve Yulaf İle Zenginleştirmenin Ekmeğin Bazı Beslenme ve Ürün Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi

3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve Yenilikçi Çalışmalar Sempozyumunu (ISSRIS'23), Balıkesir, Türkiye, 15 - 18 Mart 2023, ss.633-635, (Özet Bildiri) Creative Commons License

12. FARKLI BUĞDAY TÜRLERİ VE YEREL ÇEŞİTLERİ İLE SON ÜRÜN KALİTE VE BESLENME ÖZELLİKLERİ

1. International Traditional Foods and Sustainable Food Systems Symposium, 10 Ağustos 2022, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

13. Ekmeklı̇k Buğday Islah Programlarında Gluten Kalı̇tesı̇nı̇n Değerlendı̇rı̇lmesı̇

Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve Yenilikçi Çalışmalar Sempozyumu, BANDIRMA, Türkiye, 22 Şubat 2021, ss.387-388, (Özet Bildiri) Creative Commons License

14. Some Practices Using GlutoPeak Tester: A High Shear Gluten Quality Evaluation Method

LACC IGW-13th International Gluten Workshop, Mexico City, Meksika, 14 Mart - 17 Ekim 2018, ss.140-142, (Tam Metin Bildiri)

15. Kuru ve Sulu Koşullarda Seçilmiş Yumuşak Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Bisküvilik Kalite Özelliklerinin Araştırılması

Türkiye 13. Ulusal I. Uluslararası Tarla Bitkileri Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2019, ss.49, (Özet Bildiri)

16. Development of Soft Wheat (Tr. Aestivum L.) Varıeties Suitable for Demands of The Biscuit Industry

International Cenference on Wheat Diversity and Human Health, İstanbul, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2019, ss.32, (Özet Bildiri)

17. Technologıcal And Nutritional Propertıes of Isogenıc Wheat Lines Carrying Purple (Pp) Allels

International Cenference on Wheat Diversity and Human Health, İstanbul, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2019, ss.80, (Özet Bildiri)

19. Ekmeklik Buğday Islah Programları İçin Teknolojik Kalitenin Değerlendirilmesinde CIMMYT Modeli

Türkiye 13. Ulusal I. Uluslararası Tarla Bitkileri Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2019, ss.33-38, (Tam Metin Bildiri)

21. A Study on The Selection of Some Triticale Lines in Terms of Yield and Quality Parameters in Eskisehir Different Growing Conditions

2. International Conference on Triticale Biology Breeding and Production, Erzurum, Türkiye, 25 - 28 Haziran 2018, ss.18, (Özet Bildiri)

23. Determination of Grain Yield and Quality Characteristics of Some Barley (Hordeum vulgare L.) Genotypes in Eskişehir Conditions

1. International Erciyes Agriculture Animal and Food Sciences Conference, Kayseri, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.32, (Özet Bildiri)

25. Increasing Sunn Pest Damage Thereshold Level by Using Strong Gluten Genotypes

LACC IGW 13th Gluten Workshop, Mexico City, Meksika, 14 - 17 Mart 2018, ss.54-55, (Özet Bildiri)

26. Some Practises Using GLUTOPEAK TESTER: A High Shear Gluten Quality Evaluation Method

LACC/IGW 13 th International Gluten Workshop, Mexico City, Meksika, 14 Mart 2018, ss.115-116, (Özet Bildiri)

27. Development of Wheat Genotypes with High Biscuit-Making Quality and Evaluation of Biscuit-making Quality of Landraces

LACC IGW 4th Latin American Cereal Conference, Mexico City, Meksika, 11 - 14 Mart 2018, ss.32, (Özet Bildiri)

35. Kuru Fasulye ve Nohutta Pişme Süresinin Belirlenmesinde Geliştirilen Bilgisayar Tabanlı Pişirme Sistemi

XII. Tarla Bitkileri Kongresi, Kahramanmaraş, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.271, (Özet Bildiri)

37. Maltlık ve Beslenme Kalitesi Açısından Kaliteli Arpa Genotiplerinin Belirlenmesi

XII. Tarla Bitkileri Kongresi, Kahramanmaraş, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

40. Developing Bread Wheat (Triticum aestivum L. em Thell) Genotypes Having Low-Amylose Content

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.210, (Özet Bildiri)

41. Wheat Landraces Valuable Sources for Enriching the Quality and Nutritional Values of Modern Germplasm

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 Nisan - 21 Ekim 2016, ss.44, (Özet Bildiri)

43. Makarnalık Kalite Özellikleri Taşıyan Buğday Genotiplerinin Belirlenmesi

11. Tarla Bitkileri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 7 - 10 Eylül 2015, ss.212, (Özet Bildiri)

44. Teknolojik Kalite ve Sağlık Açısından Buğdayda Kükürtün Önemi

2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2015, cilt.25, ss.197-198, (Özet Bildiri)

45. Using Particle Size Index Hardness in Biscuit Wheat Selection

25th International Scientific-Experts Congress On Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.44, (Özet Bildiri)

46. Fast And Easily Applicable Quality Parameters For Soft Wheat Breeding

International Plant Breeding Congress, Antalya, Türkiye, 10 - 14 Kasım 2013, ss.346, (Özet Bildiri)

47. Determination of Durum Wheat Genotypes Having Suitable Quality Traits

International Plant Breeding Congress, Antalya, Türkiye, 10 - 14 Kasım 2013, ss.262, (Özet Bildiri)

48. Using Of Mixolab Properties in Cookie Wheat Quality Evaluation

EuroFoodChem XVII, İstanbul, Türkiye, 7 Mayıs - 10 Ekim 2013, ss.570, (Özet Bildiri)

49. Eskisehir Transitional Zone Agricultural Research Institute studies of development of biscuit wheat 2002-2012

23rd Internatıonal Scıentific-Experts Congress On Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2012, ss.24, (Özet Bildiri)

51. Effect of nitrogen fertilizer application on biscuit wheat quality characteristics

6 th International Congress Flour-Bread’xx11 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brasno-Kruh, OPATIJA, Hırvatistan, 12 Ekim 2011 - 14 Ekim 2010, ss.135-143, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

52. Mumsu Buğday Hatlarında Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.240, (Özet Bildiri)

55. Bir arpa çeşidinin ıslah öyküsü (İnce04)

Türkiye IV. Tohumculuk Kongresi, Samsun, Türkiye, 14 - 17 Haziran 2011, ss.302-305, (Tam Metin Bildiri)

57. Mumsu buğday ve özellikleri

Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, cilt.3, ss.2195-2202, (Tam Metin Bildiri)

58. Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Kışlık Ekmeklik Buğday Islah Materyali Kalite Çalışmaları

Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, cilt.3, ss.2103-2112, (Tam Metin Bildiri)

59. Eskişehir Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarafından 2004-2007 yılları arasında tescil ettirilen arpa çeşitlerinin bazı tarımsal özellikleri

Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, cilt.3, ss.2181-2195, (Tam Metin Bildiri)

60. Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Kışlık Makarnalık Buğday Islah Materyali Kalite Çalışmaları

Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, cilt.3, ss.2095-2101, (Tam Metin Bildiri)

61. Orta Anadolu ve Batı Geçit Bölgesinde kuraklık stresinin ekmeklik buğdayda tane verim ve kalitesine etkileri

Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, cilt.3, ss.2203-2213, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

62. Fonksiyonel gıdalar

Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, cilt.2, ss.1061-1065, (Tam Metin Bildiri)

63. Ekmeklik Buğdayda Azot Dozu İle Kalite Kriterleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi

I. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2010, ss.611-618, (Tam Metin Bildiri)

68. Evaluation of bread-making quality of some bread wheat varieties and lines

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.163, (Özet Bildiri)

70. Kırmızı daneli buğdaylarda çeşit karışımlarının (5x5) diallel analizi

Türkiye VII. Tarla Bitkileri Kongresi, Erzurum, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2007, ss.521-524, (Tam Metin Bildiri)

71. Buğday ıslahında kalite çalışmaları

. Un Sanayii-Sorunları ve Çözüm Yolları Toplantısı Tebliğler-Panel, Eskişehir, Türkiye, 25 Nisan 2002, ss.34-37, (Tam Metin Bildiri)

72. Çeşitlerin kalite özellikleri

Un Sanayii-Sorunları ve Çözüm Yolları Toplantısı Tebliğler-Panel, Eskişehir, Türkiye, 25 Nisan 2002, ss.38-54, (Tam Metin Bildiri)

73. Eskişehir İlinde Üretilen Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri

Eskişehir İlinin Tarımsal Potansiyeli, Sorunları ve Çözüm Yolları-2 (Un ve Yem Sanayİi), Eskişehir, Türkiye, 12 - 13 Ocak 2000, ss.1-11, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 2

1. Some Practices Using GlutoPeak Tester: A High Shear Gluten Quality Evaluation Method

LACC/ICW 13th International Gluten Workshop. Proceedings, Carlos GUZMAN, Editör, UCOPress. Editorial Universidad de Cordoba, Cordoba, ss.140-142, 2019

2. Buğdayın Bisküvilik Kalite Özellikleri

Türkiye Alim Kitapları https://www.morebooks.shop/store/tr/deal, 2014
Metrikler

Yayın

149

Yayın (WoS)

25

Yayın (Scopus)

23

Atıf (WoS)

52

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

95

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (Scholar)

24

H-İndeks (Scholar)

3

Atıf (TrDizin)

52

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Diğer Toplam)

79

Proje

62

Fikri Mülkiyet

16

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

16
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları