Makaleler
73
Tümü (73)
SCI-E, SSCI, AHCI (22)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (25)
ESCI (3)
Scopus (23)
TRDizin (24)
Diğer Yayınlar (28)
2. Investigation of the potential of hull-less barley and hull-less oat to improve the nutritional and technological quality of bread
ENGINEERING SCIENCES
, cilt.14, sa.3, ss.1, 2025 (Hakemli Dergi)
12. Hızlı Islah Teknolojisi Kullanılarak Ekmeklik Buğdayda Rekombinant Kendilenmiş Hat Popülasyonunun Geliştirilmesi
Cihannüma Teknoloji Fen Mühendislik Bilimleri Akademi Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.36-57, 2023 (Hakemli Dergi)
15. Effect of Deep Nitrogen Fertilizer Application on Grain Protein Content and Quality of Bread Wheat
COMMUNICATIONS IN SOIL SCIENCE AND PLANT ANALYSIS
, cilt.54, sa.17, ss.2412-2424, 2023 (SCI-Expanded)
18. Characterization of Seed Lipid Composition in Some Crops Grown in Eskisehir Province in Turkiye
International Journal of Applied Biology and Environmental Sciences
, cilt.5, sa.2, ss.42-52, 2023 (Hakemli Dergi)
20. MAKARNALIK BUĞDAY ISLAH PROGRAMINDA GENOTİPLERİN TEKNOLOJİK KALİTE DEĞERLENDİRMELERİ
Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi
, cilt.15, sa.1, ss.1-10, 2022 (Hakemli Dergi)
23. Determination of precipitation-quality relationship by different statistical methods in bread wheat (Triticum aestivum L.)
International Journal of Agriculture, Forestry and Life Sciences
, cilt.5, sa.2, ss.171-183, 2021 (Hakemli Dergi)
31. Yulafın (Avena sativa L.) Verim ve Kalitesine Çinko Uygulaması ve Ekim ZamanınınEtkileri
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
, cilt.7, sa.1, ss.137-145, 2021 (Hakemli Dergi)
35. ÜLKESEL EKMEKLİK BUĞDAY ALIM BAREMİNDE EKMEKLİK BUĞDAY ÇEŞİTLERİNİN AYRIMI: YAPAY ZEKA DESTEKLİ ÖRÜNTÜ TANIMA UYGULAMALARININ KULLANILABİLİRLİĞİ
Research Journal of Biology Sciences
, cilt.13, sa.2, ss.45-59, 2020 (Hakemli Dergi)
37. NMR SPEKTROSKOPİSİ İLE EKMEKLİK BUĞDAYDA KİMYASAL İÇERİK ANALİZİ
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ DERGİSİC- YAŞAM BİLİMLERİ VE BİYOTEKNOLOJİ
, cilt.9, sa.2, ss.190-197, 2020 (Hakemli Dergi)
39. A calibration study for sensor-based in season nitrogen management of irrigated winter wheat
Turkish Journal of Agriculture- Food Science and Technology
, cilt.8, sa.9, ss.1882-1891, 2020 (Hakemli Dergi)
40. Sensor based calibration study for in-season nitrogen management of winter wheat in Turkey
Asian Journal of Medical and Biological Research
, cilt.6, sa.2, ss.204-211, 2020 (Hakemli Dergi)
41. Yerel Yulaf (Avena sativa L.) Genotiplerinin Eskişehir Koşullarında Tane Verimi ve Bazı Kalite Özellikleri
Turkish Journal of Agriculture- Food Science and Technology
, cilt.8, sa.8, ss.1697-1704, 2020 (Hakemli Dergi)
46. The Effect of Soil and Foliar Urea Application at Heading Stage on Grain Yield and Quality Traits of Bread Wheat (Triticium aestivum L.)
Turkish Journal of Agriculture- Food Science and Technology
, cilt.7, sa.11, ss.1928-1936, 2019 (Hakemli Dergi)
47. Effect of Foliar Urea and Zinc Sulphate Treatments Before and After Flowering on GlutoPeak, Some Protein Quality and Farinograph Properties of Wheat
Turkish Journal of Agriculture- Food Science and Technology
, cilt.7, sa.10, ss.1730-1742, 2019 (Hakemli Dergi)
49. Ekmekllik Buğday Çeşitlerindeki RGB, HSV ve Lab Renk Değerleri ile Nitrojen Dozları ve Kalite Parametreleri Arasındaki İlişki
Research Journal of Biology Sciences
, cilt.11, sa.2, ss.46-51, 2018 (Hakemli Dergi)
50. Ekmeklik Buğday Çeşitlerindeki RGB, HSV ve Lab Renk Değerleri ile Nitrojen Dozları ve KaliteParametreleri Arasındaki İlişki
Research Journal of Biology Sciences
, cilt.11, sa.2, ss.46-51, 2018 (Hakemli Dergi)
51. Ekmeklik Buğday Çeşitlerindeki RGB, HSV ve Lab Renk Değerleri ile Nitrojen Dozları ve Kalite Parametreleri Arasındaki İlişki
Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi
, cilt.11, sa.2, ss.46-51, 2018 (Hakemli Dergi)
52. Buğdaydan Çavdara Kromozom Parçacıklarının Aktarılması
Journal of Bahri Dagdas Crop Research
, cilt.7, sa.2, ss.55-65, 2018 (Hakemli Dergi)
53. Ekmeklik buğday çeşitlerindeki RGB, HSV ve Lab renk değerleri ile nitrojen dozları ve kalite parametreleri arasındaki ilişki
Research Journal of Biology Sciences
, cilt.11, sa.2, ss.46-51, 2018 (Hakemli Dergi)
57. The Effects of Foliar Nitrogen Treatments at Heading Stage on Grain Protein Contents of Bread Wheat Cultivars
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences
, cilt.31, sa.1, ss.42-47, 2017 (Hakemli Dergi)
58. Bisküvilik Buğday Çeşit Geliştirme Projesi TUBİTAK 1003
Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi
, sa.11, ss.8-10, 2016 (Hakemsiz Dergi)
59. Serin İklim Tahıllarında Embriyo Kararması
Journal of Bahri Dagdas Crop Research
, cilt.5, sa.1, ss.14-21, 2016 (Hakemli Dergi)
60. Comparison of some quality characteristics in Kinoa Chenopodium quinoa), Buckwheat (Fagopyrum esculentum), Siyez Wheat (Triticum monococcum) and Bread Wheat (Triticum aestivum) by Principle Component Analysis.
Biological Diversity and Conservation
, cilt.8, sa.3, ss.153-158, 2015 (Hakemli Dergi)
62. İleri Kademe Ekmeklik Buğday Hatlarının Bazı Teknolojik Kalite Özelliklerinin Değerlendirilmesi
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi
, cilt.24, sa.1, ss.24-29, 2015 (Hakemli Dergi)
66. Eskisehir Transitional Zone Agricultural Research Institute studies of development of biscuıt wheat 2002-2012
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.1, ss.95-100, 2013 (Hakemli Dergi)
67. Süper Daneler
Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi
, sa.9, ss.12-15, 2013 (Hakemsiz Dergi)
68. Önemli Bir Tıbbi Aromatik Bitkimiz Safran (Crocus Sativus L.)
Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi
, sa.8, ss.26-29, 2013 (Hakemsiz Dergi)
69. Bisküvilik buğday araştırmaları
Eskişehir Ticaret Borsası
, sa.7, ss.36-37, 2012 (Hakemsiz Dergi)
71. Unun hammaddesi-buğday
Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi
, sa.5, ss.17-19, 2011 (Hakemsiz Dergi)
72. Buğdayda Kalite Değerlendirmesi
Eskşehir Ticaret Borsası
, sa.1, ss.34-36, 2010 (Hakemsiz Dergi)
73. Kavuzsuz arpa potansiyeli
Unlu Mamuller Teknolojisi
, cilt.74, ss.21-26, 2006 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
73
14. Some Practices Using GlutoPeak Tester: A High Shear Gluten Quality Evaluation Method
LACC IGW-13th International Gluten Workshop, Mexico City, Meksika, 14 Mart - 17 Ekim 2018, ss.140-142, (Tam Metin Bildiri)
15. Kuru ve Sulu Koşullarda Seçilmiş Yumuşak Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Bisküvilik Kalite Özelliklerinin Araştırılması
Türkiye 13. Ulusal I. Uluslararası Tarla Bitkileri Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2019, ss.49, (Özet Bildiri)
20. Anter kültürü tekniği ile elde edilen doubled hapolid hatlar ve ebeveynlerinin kalite parametreleri arasındaki farklılıkların biyokimyasal yöntemlerle araştırılmas
Ali Numan Kıraç Tarım Çalıştayı Tema:Bitki Biyoteknolojisi, İstanbul, Türkiye, 30 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
21. A Study on The Selection of Some Triticale Lines in Terms of Yield and Quality Parameters in Eskisehir Different Growing Conditions
2. International Conference on Triticale Biology Breeding and Production, Erzurum, Türkiye, 25 - 28 Haziran 2018, ss.18, (Özet Bildiri)
22. Bisküvilik Kalitesi Yüksek Buğday Genotiplerinin Geliştirilmesi
Bisküvilik Buğday Çalıştayı, Eskişehir, Türkiye, 20 Haziran 2018
24. Winter Wheat Genetic Resources for End-use Quality: Modern Gerplasm, Landraces and Primary Synthetics
LACC IGW 3th Gluten Workshop., Mexico City, Meksika, 14 - 17 Mart 2018, ss.28-29, (Özet Bildiri)
25. Increasing Sunn Pest Damage Thereshold Level by Using Strong Gluten Genotypes
LACC IGW 13th Gluten Workshop, Mexico City, Meksika, 14 - 17 Mart 2018, ss.54-55, (Özet Bildiri)
26. Some Practises Using GLUTOPEAK TESTER: A High Shear Gluten Quality Evaluation Method
LACC/IGW 13 th International Gluten Workshop, Mexico City, Meksika, 14 Mart 2018, ss.115-116, (Özet Bildiri)
27. Development of Wheat Genotypes with High Biscuit-Making Quality and Evaluation of Biscuit-making Quality of Landraces
LACC IGW 4th Latin American Cereal Conference, Mexico City, Meksika, 11 - 14 Mart 2018, ss.32, (Özet Bildiri)
39. Development of Near Infrared Spectroscopy (NIRS) Calibration Equations for Determining Some Barley Quality Parameters
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, ss.292, (Özet Bildiri)
40. Developing Bread Wheat (Triticum aestivum L. em Thell) Genotypes Having Low-Amylose Content
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.210, (Özet Bildiri)
41. Wheat Landraces Valuable Sources for Enriching the Quality and Nutritional Values of Modern Germplasm
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 Nisan - 21 Ekim 2016, ss.44, (Özet Bildiri)
42. Relationships Between Some Quality Parameters and Particle Size Index Hardness Value in Soft Wheat (Triticum aestivum L.)
15 th Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.132, (Özet Bildiri)
43. Makarnalık Kalite Özellikleri Taşıyan Buğday Genotiplerinin Belirlenmesi
11. Tarla Bitkileri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 7 - 10 Eylül 2015, ss.212, (Özet Bildiri)
44. Teknolojik Kalite ve Sağlık Açısından Buğdayda Kükürtün Önemi
2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2015, cilt.25, ss.197-198, (Özet Bildiri)
45. Using Particle Size Index Hardness in Biscuit Wheat Selection
25th International Scientific-Experts Congress On Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.44, (Özet Bildiri)
46. Fast And Easily Applicable Quality Parameters For Soft Wheat Breeding
International Plant Breeding Congress, Antalya, Türkiye, 10 - 14 Kasım 2013, ss.346, (Özet Bildiri)
47. Determination of Durum Wheat Genotypes Having Suitable Quality Traits
International Plant Breeding Congress, Antalya, Türkiye, 10 - 14 Kasım 2013, ss.262, (Özet Bildiri)
48. Using Of Mixolab Properties in Cookie Wheat Quality Evaluation
EuroFoodChem XVII, İstanbul, Türkiye, 7 Mayıs - 10 Ekim 2013, ss.570, (Özet Bildiri)
49. Eskisehir Transitional Zone Agricultural Research Institute studies of development of biscuit wheat 2002-2012
23rd Internatıonal Scıentific-Experts Congress On Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2012, ss.24, (Özet Bildiri)
50. Farklı Ekolojik Koşulların Arpa Verim ve Kalitesine Etkisi
Ekoloji Sempozyumu, Kilis, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2012, ss.64, (Özet Bildiri)
52. Mumsu Buğday Hatlarında Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.240, (Özet Bildiri)
53. Son yıllarda geliştirilen ekmeklik buğday çeşitlerinde bazı kalite özelliklerinin araştırılması
Türkiye IX. Tarla Bitkileri Kongresi, Bursa, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2011, ss.322-325, (Tam Metin Bildiri)
55. Bir arpa çeşidinin ıslah öyküsü (İnce04)
Türkiye IV. Tohumculuk Kongresi, Samsun, Türkiye, 14 - 17 Haziran 2011, ss.302-305, (Tam Metin Bildiri)
56. Buğday çeşitlerinin muhafaza ıslahında biyokimyasal işaretleyicilerden gliadin analizinin kullanımı
Türkiye IV. Tohumculuk Kongresi, Samsun, Türkiye, 14 - 17 Haziran 2011, ss.306-311, (Tam Metin Bildiri)
57. Mumsu buğday ve özellikleri
Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, cilt.3, ss.2195-2202, (Tam Metin Bildiri)
58. Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Kışlık Ekmeklik Buğday Islah Materyali Kalite Çalışmaları
Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, cilt.3, ss.2103-2112, (Tam Metin Bildiri)
59. Eskişehir Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarafından 2004-2007 yılları arasında tescil ettirilen arpa çeşitlerinin bazı tarımsal özellikleri
Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, cilt.3, ss.2181-2195, (Tam Metin Bildiri)
60. Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Kışlık Makarnalık Buğday Islah Materyali Kalite Çalışmaları
Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, cilt.3, ss.2095-2101, (Tam Metin Bildiri)
61. Orta Anadolu ve Batı Geçit Bölgesinde kuraklık stresinin ekmeklik buğdayda tane verim ve kalitesine etkileri
Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, cilt.3, ss.2203-2213, (Tam Metin Bildiri)
62. Fonksiyonel gıdalar
Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, cilt.2, ss.1061-1065, (Tam Metin Bildiri)
63. Ekmeklik Buğdayda Azot Dozu İle Kalite Kriterleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi
I. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2010, ss.611-618, (Tam Metin Bildiri)
64. Bazı tescilli ekmeklik buğday çeşitlerinden seçilen tip dışı materyallerde dane verimi ve bazı dane kalite karakterlerinin belirlenmesi üzerine bir çalışma
Ülkesel Tahıl Sempozyumu, Konya, Türkiye, 2 - 05 Haziran 2008, ss.581-585, (Tam Metin Bildiri)
65. Bazı ekmeklik buğday çeşitleri ve ileri kademe hatların bisküvilik kalite özelliklerinin belirlenmesi
Ülkesel Tahıl Sempozyumu, Konya, Türkiye, 2 - 05 Haziran 2008, ss.401-406, (Tam Metin Bildiri)
66. Ekmeklik buğdayda (triticum aestivum l.) ekim zamanı ve sıklığı ile kalite kriterleri arasındaki ilişkilerin belirlenmesi
Ülkesel Tahıl Sempozyumu, Konya, Türkiye, 2 - 05 Haziran 2008, ss.201-209, (Tam Metin Bildiri)
67. Makarnalık Buğday ıslah materyalinde karotenoid pigment miktarının ekstraksiyon ve reflektans kolorimetre metotları ile belirlenmesi
Ülkesel Tahıl Sempozyumu, Konya, Türkiye, 2 - 05 Haziran 2008, ss.447-452, (Tam Metin Bildiri)
68. Evaluation of bread-making quality of some bread wheat varieties and lines
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.163, (Özet Bildiri)
69. Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin un sanayinde kullanım olanakları
Türkiye VII. Tarla Bitkileri Kongresi, Erzurum, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2007, ss.34-36, (Tam Metin Bildiri)
70. Kırmızı daneli buğdaylarda çeşit karışımlarının (5x5) diallel analizi
Türkiye VII. Tarla Bitkileri Kongresi, Erzurum, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2007, ss.521-524, (Tam Metin Bildiri)
71. Buğday ıslahında kalite çalışmaları
. Un Sanayii-Sorunları ve Çözüm Yolları Toplantısı Tebliğler-Panel, Eskişehir, Türkiye, 25 Nisan 2002, ss.34-37, (Tam Metin Bildiri)
72. Çeşitlerin kalite özellikleri
Un Sanayii-Sorunları ve Çözüm Yolları Toplantısı Tebliğler-Panel, Eskişehir, Türkiye, 25 Nisan 2002, ss.38-54, (Tam Metin Bildiri)
73. Eskişehir İlinde Üretilen Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri
Eskişehir İlinin Tarımsal Potansiyeli, Sorunları ve Çözüm Yolları-2 (Un ve Yem Sanayİi), Eskişehir, Türkiye, 12 - 13 Ocak 2000, ss.1-11, (Tam Metin Bildiri)
Metrikler
Yayın (WoS)
25
Yayın (Scopus)
23
Atıf (WoS)
52
H-İndeks (WoS)
5
Atıf (Scopus)
95
H-İndeks (Scopus)
6
Atıf (Scholar)
24
H-İndeks (Scholar)
3
Atıf (TrDizin)
52
H-İndeks (TrDizin)
3
Atıf (Diğer Toplam)
79
Proje
62
Fikri Mülkiyet
16
Tez Danışmanlığı
1