Eğitim Bilgileri
2008 - 2011
2008 - 2011Doktora
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2005 - 2008
2005 - 2008Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İleri Teknolojiler Anabilim Dalı (Disiplinlerarası), Türkiye
1992 - 1998
1992 - 1998Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2011
2011Doktora
Farklı hidroliz yöntemleriyle bazı sebzelerden elde edilen sebzelerin fitoöstrojenlerin HPLCve GC-MS ile belirlenmesi
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
2008
2008Yüksek Lisans
Domates karotenoidlerinden likopenin doğal renklendirici ve antioksidan olarak fonksiyonel gıda üretiminde kullanımı
Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İleri Teknolojiler Anabilim Dalı (Disiplinlerarası)
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorProf. Dr.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Siirt Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorYrd. Doç. Dr.
Siirt Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü
2004 - 2011
2004 - 2011Uzman
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDekan
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBAP Bilimsel Komisyon Üyesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDekan Yardımcısı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Bazı Yüzey Aktif Maddelerin Çeşni Adhezyon Özelliklerine Etkisi
Konar N. (Eş Danışman), Toker Ö. S.
E.KAPLAN(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Model şekerli jel yapılarda jelatin düzeyi ve proses koşulları interaksiyonunun tekstürel özellikler üzerinde etkisinin incelenmesi
Konar N. (Danışman)
M.ERHAN(Öğrenci)
2021
2021Doktora
Bazı doğal renklendiricilerin beyaz kokolin ve sürülebilir krema üretiminde kullanımı ve biyoerişilebilirliklerinin belirlenmesi
Konar N. (Eş Danışman), Sağdıç O.
A.BAYCAR(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Jelly tipi yumuşak şekerleme kalori düzeyinin çözünür lif ve poliol kullanımı ile azaltılması
Konar N. (Danışman)
Ş.GÖK(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Porphyridium cruentum mikroalg türü biyomasının yumuşak şekerlemelerde doğal renklendirici olarak kullanım olanaklarının araştırılması
Konar N. (Danışman)
H.ELİF(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Nannochloropsıs oculata mikroalg türü biyomasının beyaz çikolata ve sürülebilir beyaz kremada kullanımının kalite özelliklerine etkileri
Konar N. (Eş Danışman), Taşan M.
D.GENÇ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Sakaroz partikül boyutunun, sütlü çikolata ve kokolinde tekstür, su aktivitesi ve duyusal özellikler üzerindeki etkisinin incelenmesi
Konar N. (Danışman)
S.POLAT(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Konçlama işleminde bazı fiziksel özelliklerin değişim kinetiğinin farklı çikolata çeşitleri için belirlenmesi
Konar N. (Danışman)
İ.BİNGÖL(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Farklı polimerizasyon derecesine sahip inulinin kaplamalık çikolatada kullanım olanaklarının araştırılması
Sağdıç O., Konar N. (Eş Danışman)
H.GÖKTAŞ(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Effect of different alkaline solutions in cocoa powder alkalization: Effects on pasteurized chocolate milk
Atalar İ., Apaydın A., Elmacı C., El-Obeid T., Konar N.
APPLIED FOOD RESEARCH
, cilt.5, sa.1, ss.1, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20252. Raspberry Powder (Rubus idaeus L.) as a Natural Preservative in Aerobically Packaged Ground Beef: The Phytochemical Profile and Effect on Lipid Oxidation, Color Deterioration, and Microbial Growth during Storage
AKSU M. İ., Turan E., GÜLBANDILAR A., KONAR N., Tamtürk F.
ACS OMEGA
, cilt.10, sa.21, ss.22146-22157, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Carnauba wax and adipic acid oleogels as an innovative strategy for cocoa butter alternatives in chocolate spreads
Roufegarinejad L., Khiabani A. H., KONAR N., Toofighi S., Pirouzian H. R.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.61, sa.2, ss.331-339, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20234. Using paprika extract in chocolate spread and white compound chocolate: effects on color stability and bioavailability
Goktas H., Baycar A., KONAR N., Yaman M., SAĞDIÇ O.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.17, sa.4, ss.3403-3412, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20235. A model study on the site-specificity of (−)-epicatechin-induced reactions in β-lactoglobulin by high-resolution mass spectrometry in combination with bioinformatics
Börsig A., KONAR N., Dalabasmaz S.
Food Chemistry
, cilt.408, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. Effects of various milk powders on main quality parameters of cocoa butter substitute-based chocolate
KONAR N., Genc Polat D., Dalabasmaz S., Erdogan M., Sener S., Kelleci Sarıkaya E.
International Dairy Journal
, cilt.139, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20237. Improvement of spreadability of grape molasses with induced crystallization for production of creamed molasses as a novel product
Özmen D., Metin Yıldırım R., Bursa K., Kian-Pour N., Toker Ö. S., Palabıyık İ., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE
, cilt.31, ss.1-10, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20238. Determination and numerical modeling of sugar release from model food gels
Göztok S. P., Palabiyik I., Bölük E., Gunes R., TOKER S. M., KONAR N.
Journal of Food Engineering
, cilt.338, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20239. Polyols and chocolate technology: Recent developments and advances
Rad A. H., Konar N., Pirouzian H. R., Mirtajeddini S. B., Toker O. S., Pirouzian R. R.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.58, ss.1-8, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202310. Chocolate flow behavior: Composition and process effects.
Toker O. S., Pirouzian H. R., Palabiyik I., Konar N.
Critical reviews in food science and nutrition
, cilt.63, sa.19, ss.3788-3802, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202211. Investigation of the use of various fruit juice concentrates instead of corn syrup in marshmallow type products: A preliminary study
Pekdogan Goztok S., Gunes R., TOKER Ö. S., Palabiyik I., KONAR N.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.30, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202212. Soft confectionery products: Quality parameters, interactions with processing and ingredients
Gunes R., Palabiyik I., Konar N., Said Toker O.
Food Chemistry
, cilt.385, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202213. Utilising grape juice processing by-products as bulking and colouring agent in white chocolate
Altinok E., Kurultay S., KONAR N., TOKER Ö. S., Kopuk B., Gunes R., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.57, sa.7, ss.4119-4128, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202214. Investigation of using possibility of grape pomace in wafer sheet for wheat flour substitution
Altinok E., Kurultay S., Boluk E., Atik D. S., Kopuk B., Gunes R., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.57, sa.6, ss.3634-3642, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202215. Formulating and studying compound chocolate with adding dried grape pomace as a bulking agent
Bursa K., Kilicli M., Toker Ö. S., Palabiyik I., Gulcu M., Yaman M., et al.
Journal of Food Science and Technology
, cilt.59, sa.5, ss.1704-1714, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202216. Investigation of process parameters and albumin concentration as foaming agent on quality of marshmallow dough: production simulation with rheometer
Mardani M., Kilicli M., Toker Ö. S., Yeganehzad S., Niazmand R., Palabiyik I., et al.
Rheologica Acta
, cilt.61, ss.339-351, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202217. Health conscious consumers and sugar confectionery: Present aspects and projections
KONAR N., Gunes R., Palabiyik I., TOKER Ö. S.
TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.123, ss.57-68, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202218. Optimization of spray drying for Chlorella vulgaris by using RSM methodology and maltodextrin
KONAR N., Durmaz Y., Polat D. G., MERT B.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.5, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202219. Using spray-dried and encapsulated Nannochloropsis oculata biomasses in white spread
Polat D. G., DURMAZ Y., KONAR N., Pirouzian H. R., TOKER Ö. S., Palabiyik I., et al.
JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY
, cilt.34, ss.375-383, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202220. The effects of beetroot powder as a colorant on the color stability and product quality of white compound chocolate and chocolate spread
Baycar A., Konar N., Goktas H., Sağdıç O., Polat D. G.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.42, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202121. Investigation effects of inulin degree of polymerization on compound chocolate quality
Goktas H., Konar N., Sağdıç O., Toker Ö. S.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.45, sa.11, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202122. Physicochemical properties of chocolate spread with hazelnut cake: Comparative study and optimization
Acan B. G., Toker Ö. S., Palabiyik I., Rasouli Pirouzian H., Bursa K., Kilicli M., et al.
LWT
, cilt.147, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202123. Using white spread and compound chocolate as phenolic compound delivering agent: A model study with black carrot extract
Baycar A., Konar N., Poyrazoglu E. S., Goktas H., Sağdıç O.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.45, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202124. Valorization of hazelnut cake in compound chocolate: The effect of formulation on rheological and physical properties
Bursa K., Toker Ö. S., Palabiyik I., Yaman M., Kian-Pour N., Konar N., et al.
LWT
, cilt.139, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202125. Effect of grape pomace usage in chocolate spread formulation on textural, rheological and digestibility properties
Acan B. G., Kilicli M., Bursa K., TOKER Ö. S., Palabiyik I., Gulcu M., et al.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.138, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202126. SÜTLÜ ÇİKOLATA İÇİN KATI FAZ MİKROEKSTRAKSIYON YÖNTEMİNİN OPTİMİZASYONU
OBA İLTER Ş., TOKER Ö. S., Rasouli Pirouzian H., PALABIYIK İ., KONAR N., ARTIK N., et al.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , cilt.46, sa.1, 2021 (TRDizin)
2020
202027. A fundamental optimization study on chewing gum textural and sensorial properties: The effect of ingredients
Palabiyik I., Güleri T., Gunes R., Öner B., TOKER Ö. S., KONAR N.
Food Structure
, cilt.26, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202028. Using encapsulatedNannochloropsis oculatain white chocolate as coloring agent
Polat D. G., DURMAZ Y., KONAR N., TOKER Ö. S., PALABIYIK İ., TAŞAN M.
JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY
, cilt.32, sa.5, ss.3077-3088, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202029. Pre-crystallization process in chocolate: Mechanism, importance and novel aspects
Pirouzian H. R., KONAR N., PALABIYIK İ., OBA Ş., TOKER Ö. S.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.321, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202030. Investigating the effects of lLecithin-PGPR mixture on physical properties of milk chocolate
Atik D. S., Boluk E., TOKER Ö. S., PALABIYIK İ., KONAR N.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.129, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202031. Usage possibility of mannitol and soluble wheat fiber in low calorie gummy candies
Gok S., TOKER Ö. S., PALABIYIK İ., KONAR N.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.128, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202032. Chocolate aroma: Factors, importance and analysis
Toker Ö. S., Palabıyık İ., Pirouzian H. R., Aktar Küçükaslan T., Konar N.
Trends in Food Science and Technology
, cilt.99, ss.580-592, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202033. Using spray -dried microalgae in ice cream formulation as a natural colorant: Effect on physicochemical and functional properties
DURMAZ Y., Kilicli M., TOKER Ö. S., Konar N., Palabiyik I., Tamturk F.
ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS
, cilt.47, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202034. Determining Honey Adulteration by Seeding Method: an Initial Study with Sunflower Honey
Kurt A., Palabiyik I., Gunes R., Konar N., TOKER Ö. S.
FOOD ANALYTICAL METHODS
, cilt.13, sa.4, ss.952-961, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202035. Using spray-dried sugar beet molasses in ice cream as a novel bulking agent
Acan B. G., TOKER Ö. S., Aktar T., Tamturk F., Palabiyik I., Konar N.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.55, sa.3, ss.1298-1310, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202036. Valorisation of grape by-products as a bulking agent in soft candies: Effect of particle size
Altinok E., Palabiyik I., Gunes R., TOKER Ö. S., Konar N., Kurultay S.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.118, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202037. Effect of Various Bulk Sweeteners on the Survivability of Lactobacillus casei 431 in Milk Chocolate: Rheological and Sensory Properties Analysis
Rad A. H., Pirouzian H. R., Toker O. S., KONAR N.
CURRENT PHARMACEUTICAL BIOTECHNOLOGY
, cilt.21, sa.12, ss.1224-1231, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201938. Application of simplex lattice mixture design for optimization of sucrose free milk chocolate produced in a ball mill
Rad A. H., Pirouzian H. R., TOKER Ö. S., Konar N.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.115, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201939. Effect of ball-mill process on some quality parameters of chocolate and compound chocolate: A modeling approach
Konar N., Bingol I.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.42, sa.6, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201940. Alternative Tempering of Sugar-Free Dark Chocolates by beta(v) Seeding: Sensorial, Micro-Structural and Some Physical Properties and Volatile Profile
TOKER Ö. S., Oba S., Palabiyik I., Pirouzian H. R., Konar N., Artik N., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.15, sa.10, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201941. Effects of polyols on the quality characteristics of sucrose-free milk chocolate produced in a ball mill
Rad A. H., Pirouzian H. R., Konar N., TOKER Ö. S., Polat D. G.
RSC ADVANCES
, cilt.9, sa.51, ss.29676-29688, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201942. Chocolate quality and conching
TOKER Ö. S., Palabiyik I., Konar N.
TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.91, ss.446-453, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201943. Incorporation of defatted apple seeds in chewing gum system and phloridzin dissolution kinetics
Gunes R., Palabiyik I., TOKER Ö. S., Konar N., Kurultay S.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.255, ss.9-14, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201944. Effects of Process Conditions on Citrus Beverage Emulsions’ Creaming Index: RSM Approach
KONAR N., Özarda Ö., Şenocak S., Ünlütürk N. N., OBA İLTER Ş.
International Journal of Food Engineering , cilt.5, sa.1, ss.22-27, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201845. Phenolics release kinetics in sugared and sugar-free chewing gums: microencapsulated pomegranate peel extract usage
Palabiyik I., TOKER Ö. S., Konar N., Gunes R., Guleri T., Alasalvar H., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.53, sa.12, ss.2657-2663, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201846. Enrichment of Milk Chocolate by Using EPA and DHA Originated from Various Origins: Effects on Product Quality
Konar N., TOKER Ö. S., Pirouzian H. R., Oba S., Polat D. G., Palabiyik I., et al.
SUGAR TECH
, cilt.20, sa.6, ss.745-755, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201847. Formulation of dark chocolate as a carrier to deliver eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids: Effects on product quality
TOKER Ö. S., Konar N., Palabiyik I., Pirouzian H. R., Oba S., Polat D. G., et al.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.254, ss.224-231, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201848. Development of a Natural Chewing Gum from Plant Based Polymer
Palabiyik I., TOKER Ö. S., Konar N., Oner B., Demirci A. S.
JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
, cilt.26, sa.5, ss.1969-1978, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201849. Using spray-dried microalgae as a natural coloring agent in chewing gum: effects on color, sensory, and textural properties
Palabiyik I., DURMAZ Y., Oner B., TOKER Ö. S., Coksari G., Konar N., et al.
JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY
, cilt.30, sa.2, ss.1031-1039, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201850. Conventional and sugar-free probiotic white chocolate: Effect of inulin DP on various quality properties and viability of probiotics
Konar N., Palabiyik I., TOKER Ö. S., Polat D. G., Kelleci E., Pirouzian H. R., et al.
JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
, cilt.43, ss.206-213, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201851. Influence of Storage Conditions on Bisphenol A in Polycarbonate Carboys of Water
Bingöl M., KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N.
European International Journal of Science and Technology , cilt.7, sa.3, ss.107-123, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201852. Developing functional white chocolate by incorporating different forms of EPA and DHA - Effects on product quality
TOKER Ö. S., Konar N., Pirouzian H. R., Oba S., Polat D. G., Palabiyik I., et al.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.87, ss.177-185, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201853. Arı Ürünleri ve Apiterapi-1: Arı Ürünlerinden Bal, Arı Sütü ve Perga Bileşimi
ARTIK N., KONAR N.
Turkiye Klinikleri Animal Nutrition and Nutritional Diseases , cilt.4, sa.3, ss.11-19, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201854. Oleogels, a promising structured oil for decreasing saturated fatty acid concentrations: Production and food-based applications
Pehlivanoglu H., Demirci M., Toker Ö. S., Konar N., Karasu S., Sağdıç O.
CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
, cilt.58, sa.8, ss.1330-1341, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201855. BV Seeding As An Alternative Pre-Crystallization Technique In Synbiotic Milk Chocolate Production
TOKER Ö. S., Pirouzian H. R., KONAR N., Genç Polat D.
Gıda
, cilt.43, sa.3, ss.422-431, 2018 (TRDizin)
2018
201856. Arı Ürünleri ve Apiterapi-2: Arı Ürünlerinden Propolis, Polen ve Apilarnil Bileşimi
ARTIK N., KONAR N.
Turkiye Klinikleri Animal Nutrition and Nutritional Diseases , cilt.4, sa.3, ss.20-25, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201857. Effect of Myo-inositol Concentration on the Growth of Marine Porphyridium Cruentum
ERBİL G. Ç., DURMAZ Y., Tamtürk F., KONAR N.
Journal of Advanced Agricultural Technologies , cilt.5, sa.4, ss.289-292, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201758. Rapid tempering of sucrose-free milk chocolates by beta(V) seeding: textural, rheological and melting properties
Konar N., Oba S., TOKER Ö. S., Palabiyik I., Goktas H., Artik N., et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.243, sa.10, ss.1849-1860, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201759. Effect of Inulin DP on Various Properties of Sugar-Free Dark Chocolates Containing Lactobacillus paracasei and Lactobacillus acidophilus
Konar N., Palabiyik I., TOKER Ö. S., Polat D. G., Sener S., Akcicek A., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.13, sa.9, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201760. Phenolic profile of meals obtained from defatted hazelnut (Corylus avellana L.) varieties
ŞİMŞEK A., ARTIK N., KONAR N.
International journal of life sciences biotechnology and pharma research , cilt.6, sa.1, ss.7-12, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201761. Effect of Pigment Composition of Porphyridium Cruentum as Continuously Culture Method in Industrial Scale Tubular Photobioreactor
DURMAZ Y., tamtürk f., KONAR N., TOKER Ö. S., PALABIYIK İ.
International Journal of Life Sciences Biotechnology and Pharma Research , cilt.6, sa.1, ss.18-21, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201762. Investigating the effect of production process of ball mill refiner on some physical quality parameters of compound chocolate: response surface methodology approach
TOKER Ö. S., Zorlucan F. T., Konar N., Daglioglu O., SAĞDIÇ O., Sener D.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.52, sa.3, ss.788-799, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201763. Stability of lactic acid bacteria in synbiotic sugared and sugar-free milk chocolates
TOKER Ö. S., Polat D. G., Gulfidan O. G., Konar N., Palabiyik I., Akcicek A., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.20, ss.1354-1365, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201764. The Presence of Some Mycotoxins in Corn Growh in Turkey
ARTIK N., ŞİRELİ U. T., YARANGUMELİ K., KONAR N.
Internatinal Journal of Food Engineering , cilt.3, sa.2, ss.159-164, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201765. Rheological and melting properties of sucrose-free dark chocolate
Oba S., TOKER Ö. S., Palabiyik I., Konar N., Goktas H., Cukur Y., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.20, ss.2096-2106, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201666. Chewing gum: Production, quality parameters and opportunities for delivering bioactive compounds
Konar N., Palabiyik I., TOKER Ö. S., SAĞDIÇ O.
TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.55, ss.29-38, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201667. The influence of particle size on some physicochemical, rheological and melting properties and volatile compound profile of compound chocolate and cocolin samples
TOKER Ö. S., SAĞDIÇ O., Sener D., Konar N., Zorlucan T., Daglioglu O.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.242, sa.8, ss.1253-1266, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201668. Improving functionality of chocolate: A review on probiotic, prebiotic, and/or synbiotic characteristics
Konar N., TOKER Ö. S., Oba S., SAĞDIÇ O.
TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.49, ss.35-44, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201669. Aflatoxin and Genetically Modified Organisms Analysis in Turkish Corn
ARTIK N., KONAR N., ÖZKAN M. M., Çakmakçı Ö. L.
Journal of Food and Nutrition Sciences , cilt.7, ss.138-148, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201670. Chlorophylls reductions in fresh-cut chard (Beta vulgaris var. cicla) with various sanitizing agents Farklı sanitasyon ajanları kullanımı ile taze, yıkanmış ve doğranmış Pazılarda (Beta vulgaris var. cicla) klorofil düzeyinin azalması
Karaca H., Sevilgen O., Konar N., Velioglu Y. S.
Tarim Bilimleri Dergisi
, cilt.22, sa.1, ss.9-19, 2016 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2015
201571. Influence of calcium fortification on physical and rheological properties of sucrose-free prebiotic milk chocolates containing inulin and maltitol
Konar N., Poyrazoglu E. S., Artik N.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.52, sa.4, ss.2033-2042, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201572. Sütlü Çikotalarda Partikül Büyüklük Dağılımının Kalite Üzerine Etkisi
KONAR N., TOKER Ö. S., Derya G. P.
Gıda Teknolojisi
, cilt.19, sa.10, ss.72-75, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
201473. The determination of the caffeic acid derivatives of Echinacea purpurea aerial parts under various extraction conditions by supercritical fluid extraction (SFE)
Konar N., Dalabasmaz S., Poyrazoglu E. S., Artik N., Colak A.
JOURNAL OF SUPERCRITICAL FLUIDS
, cilt.89, ss.128-136, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201474. Using polydextrose as a prebiotic substance in milk chocolate: effects of process parameters on physical and rheological properties
Konar N., Ozhan B., Artik N., Poyrazoglu E. S.
CYTA-JOURNAL OF FOOD
, cilt.12, sa.2, ss.150-159, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201475. Street milk and urban consumers in Turkey: a descriptive study
Konar N., Kaya I. H., Dalabasmaz S., Poyrazoglu E. S., Artik N.
JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY
, cilt.9, sa.1, ss.23-35, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201476. Genetik Modifikasyon ve Türk Tüketiciler - Kentli Tüketicilerin Genetik Modifiye Organizma ve Gıdalara Yönelik Tutumları
Konar N.
Tarım Bilimleri Dergisi , cilt.20, ss.71-82, 2014 (SCI-Expanded)
2014
201477. Rheological and physical properties of Inulin-containing milk chocolate prepared at different process conditions
Konar N., Ozhan B., Artik N., Dalabasmaz S., Poyrazoglu E. S.
CYTA-JOURNAL OF FOOD
, cilt.12, sa.1, ss.55-64, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201478. Urban consumer's attitudes toward genetically modified organisms and foods in Turkey Türkiye'de kentli tüketicilerin genetik modifiye organizma ve gıdalara yönelik tutumları
Haspolat Kaya I., Konar N., Artik N.
Tarim Bilimleri Dergisi
, cilt.20, sa.1, ss.71-82, 2014 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2013
201379. Non-isoflavone phytoestrogenic compound contents of various legumes
Konar N.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.236, sa.3, ss.523-530, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201380. Academicans s Perceptions and Attitudes toward GM Organisms and Foods
Haspolat Kaya I., KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N.
International Journal of Biological, Ecological and Environmental Sciences , cilt.2, sa.20, ss.20-24, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201381. Genetically modification and consumers in Turkey -Turkish urban consumers' awareness toward Genetically Modified Organisms and Foods
Kaya I. H., Konar N., Poyrazoglu E. S., Artik N.
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.60, sa.3, ss.213-220, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2013
201382. Influence of conching temperature and some bulk sweeteners on physical and rheological properties of prebiotic milk chocolate containing inulin
Konar N.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.236, sa.1, ss.135-143, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201283. Effect of different sample preparation methods on isoflavone, lignan, coumestan and flavonoid contents of various vegetables determined by triple quadrupole LC-MS/MS
Konar N., Poyrazoglu E. S., Demir K., Artik N.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.26, ss.26-35, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201284. Determination of conjugated and free isoflavones in some legumes by LC-MS/MS
Konar N., Poyrazoglu E. S., Demir K., Artik N.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.25, sa.2, ss.173-178, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201285. Phytoestrogens: Plant-derived Estrogenic Compounds
Konar N.
Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi , cilt.1, sa.2, ss.69-75, 2012 (TRDizin)
2012
201286. Çikolatanın Tekstürel Özellikleri
Bilge Ö., Haspolat Kaya I., ARTIK N., KONAR N.
Standart , cilt.604, ss.36-41, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201287. A Review on Supercritical Fluid Extraction SFE of Lycopene From Tomato and Tomato Products
KONAR N., Haspolat I., POYRAZOĞLU E. S., DEMİR K., ARTIK N.
Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.69-75, 2012 (TRDizin)
2011
201188. Fitoöstrojenler Bitkisel Kaynaklı Östrojenik Bileşikler
KONAR N., Haspolat I., POYRAZOĞLU E. S., DEMİR K., ARTIK N.
Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi , cilt.1, sa.2, ss.69-75, 2011 (TRDizin)
2011
201189. Alzheimer Hastalığı ve Beslenme
KONAR N., Haspolat I., POYRAZOĞLU E. S., DEMİR K., ARTIK N.
Gıda Mühendisleri Odası Dergisi , cilt.34, ss.45-51, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201190. Bunama Rahatsızlığına Karşı Yeni Bir Umut Melissa officinalis
KONAR N., DEMİR K., ARTIK N.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , cilt.6, sa.1, ss.50-58, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201191. Yaşlı Popülasyon İçin Mikronutrient İhtiyaç Düzeyleri Açısından Sebze ve Meyvelerin Önemi
KONAR N., Haspolat I., POYRAZOĞLU E. S., DEMİR K., ARTIK N.
Gıda Mühendisleri Odası Dergisi , cilt.32, ss.28-39, 2011 (Hakemli Dergi)
2009
200992. Domates Salçası Üretim Teknolojisi
ARTIK N., KONAR N.
Standart , cilt.561, ss.84-89, 2009 (Hakemli Dergi)
2007
200793. Dondurulmuş Gıda ve Gıda Güvenliği
ARTIK N., KONAR N.
Standart
, cilt.547, ss.97-99, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
200794. Gıda Dondurma İşlemi ve Ekipmanları
ARTIK N., KONAR N.
Standart , cilt.547, ss.19-23, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
200795. Dondurulmuş Gıda Standartlarımız
ARTIK N., KONAR N.
Standart , cilt.547, ss.76-90, 2007 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF RASPBERRY POWDER AND ITS EFFECTS ON THE MICROBIOLOGICAL PROPERTIES OF AEROBIC-PACKAGED GROUND BEEF
AKSU M. İ., TURAN E., GÜLBANDILAR A., KONAR N., TAMTÜRK F.
9th International Aegean Congress on Innovation Technologies & Engineering, İzmir, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)
2021
20212. Investigation of the effect of sucrose particle size on the texture, water activity and sensory properties in milk chocolate
Polat S., KONAR N.
International Scientific Conference of Young Scientist and Students, Kiev, Ukrayna, 15 - 16 Nisan 2021, (Tam Metin Bildiri)
2020
20203. Functional Food Studies on Chocolate
BAYCAR A., SAĞDIÇ O., KONAR N., Maraşlı S.
International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry, 16 - 18 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)
2020
20204. Application of Natural Colors to White Chocolate
BAYCAR A., SAĞDIÇ O., KONAR N.
3rd International GAP Food,Agriculture and Veterinary Sciences Congress, 4 - 06 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Effect Grape Pomace Usage in Chocolate Spread Formulation on Textural and Rheological Properties
Açan B. G., Gülcü M., TOKER Ö. S., PALABIYIK İ., KONAR N., Bursa K., et al.
6th International Conference of Thermophysical and Mechanical Properties of Advanced Materials, September, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
2019
20196. Usage Possibility of Grape Pomace in Compound Chocolate Instead of Sugar, Whey and Milk: Effect on Thermal and Rheological Properties
Bursa K., Kılıçlı M., TOKER Ö. S., PALABIYIK İ., KONAR N., Açan B. G., et al.
6th International Conference of Thermophysical and Mechanical Properties of Advanced Materials, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
2019
20197. Effects of Hydrocolloids on Quality Parameters in Fruit Molasses Based Soft Candies: A Model Study
KONAR N., TOKER Ö. S., Genç Polat D.
4th International Congress on Advances in Veterinary Sciences Technics, Kiev, Ukrayna, 10 - 14 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
2019
20198. Maltitol Including Milk Chocolates by V Seeding: Sensorial, Micro-structural and Some Physical Properties
KONAR N., TOKER Ö. S., Genç Polat D., OBA İLTER Ş., PALABIYIK İ.
4th International Congress on Advances in Veterinary Sciences Technics, Kiev, Ukrayna, 10 - 14 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
2018
20189. Determination of Phenolic Acid and Flavonoid Profile of Floral and Honeydew Honeys Produced in Turkey
ARTIK N., KONAR N.
6th International Mugla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 Ekim 2018 - 19 Ekim 2108, (Tam Metin Bildiri)
2018
201810. Alternative Tempering in Sugar-Free Milk Chocolate Technology: Effects on Sensorial, Micro-Structure and Vairous Physcial Properties
TOKER Ö. S., KONAR N., OBA İLTER Ş., PALABIYIK İ., SAĞDIÇ O., ARTIK N.
International Eurasian Congress on Natural Nutrition Healthy Life, 12 - 15 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201811. Using Seeding Technique in Synbiotic White Chocolate Including Lactobacillus acidophilus, Low DP Inulin and Maltitol as Bulk Sweetener
TOKER Ö. S., Akçiçek A., Genç Polat D., KONAR N., YETİM H.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucaus”, Kyrenia, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201812. Effects of Process Conditions on Citrus Beverage Emulsions’ Creaming Index: RSM Approach
KONAR N., Özarda Ö., Şenocak S., Ünlütürk N. N., OBA İLTER Ş.
4th International Conference on Food and Enviromental Sciences, Dha-Nang, Vietnam, 25 - 27 Şubat 2018, (Özet Bildiri)
2018
201813. Effect of Myo-Inositol Concentration on the Growth of Marine Porphyridium cruentum
ERBİL G. Ç., DURMAZ Y., Tamtürk F., KONAR N.
4th International Conference on Food and Enviromental Sciences, Dha-Nang, Vietnam, 25 - 27 Şubat 2018, (Özet Bildiri)
2017
201714. Research on The Compound of Kyrgyzstan Honeys
SOLAK A. O., ARTIK N., KONAR N., ÇOKSARI G., SEVEROĞLU Z., İMANBERDİYEVA N.
The Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, 20 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201715. Usage possibilities of microalgae types in the chewing gum formulation as a natural colouring agent.
DURMAZ Y., TOKER Ö. S., ÇAM M., KONAR N., PALABIYIK İ.
2nd Internatıonal Balkan Agrıculture Congress, 15 - 18 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201716. Effect of Pigment Composition of Porphyridium Cruentum as Continuously Culture Method in Industrial Scale Tubular Photobioreactor.
DURMAZ Y., tamtürk f., KONAR N., TOKER Ö. S., PALABIYIK İ.
8th International Conference on food Engineering and Biotechnology, 24 - 26 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
201717. The Presence of Some Mycotoxins in Corn Grown in Turkey
ARTIK N., ŞİRELİ U. T., KONAR N., Yarangümeli K.
8th International Conference on Food Engineering and Biotechnology (ICFEB 2017), 24 - 26 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
201718. Effect of Various Process Conditions on Efficiency and Colour Properties of Pistacia terebinthus oil Encapsulated by Spray Drying
POYRAZOĞLU E. S., TEMEL ÖZAT E., ÇOKSARI G., Özat E., KONAR N.
8th International Conference on Food Engineering and Biotechnology (ICFEB 2017), 24 - 26 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
201719. Phenolic profile of meals obtained from defatted hazelnut (Corylus avellana L.) varieties
ŞİMŞEK A., ARTIK N., KONAR N.
8th International Conference on Food Engineering and Biotechnology (ICFEB 2017), 24 - 26 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2016
201620. The importance of hydrocolloids in confectionery products
TOKER Ö. S., KONAR N., SAĞDIÇ O.
2nd Congress on Food Structure & Design, İstanbul, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201621. Effect of honey powder on the rheological properties of different gums
KURT A., KONAR N., TOKER Ö. S., KAHYAOĞLU T.
2nd Congress on Food Structure & Design, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201622. Rheological and Textural Properties of Compound Chocolate Effect of Different Vegetable Oils and Their Concentrations
TOKER Ö. S., SAĞDIÇ O., DAĞLIOĞLU O., KONAR N., TAŞAN M., ŞENER D.
IFT’16, CHICAGO, 16 - 19 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
2016
201623. Production of Sugar free Milk Chocolate using V Seed Crystals
OBA Ş., GÖKTAŞ H., TOKER Ö. S., KONAR N., SAĞDIÇ O., ARTIK N.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016
2016
201624. Functional Chocolate and Chocolate Products Reality or Fiction
TOKER Ö. S., GENÇ POLAT D., OBA Ş., KONAR N., SAĞDIÇ O., ARTIK N.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016
2016
201625. Investigating the Usage Possibilities of Different Oils in Formulation of Compound Chocolate Considering Melting and Color Porperties
TOKER Ö. S., ŞENER D., SAĞDIÇ O., DAĞLIOĞLU O., KONAR N., TAŞAN M., et al.
15th International Cereal and Bread Congress, Istanbul, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201626. Textural and Sensory Properties of Jellies Effect of Glucose Syrup and Sucrose Concentration
ÖZCAN Ö., TOKER Ö. S., MUTLU Z., SAĞDIÇ O., AKBAŞ N., ÇELİK G., et al.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201627. Recent Developments in Chocolate Science and Technology
ARTIK N., KONAR N.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016
2016
201628. Using Some Hydrocolloids in Milk Chocolate as Prebiotic Agent Interaction Between Process Conditions and Rheological Parameters
KONAR N., TOKER Ö. S., ÖZHAN B., POYRAZOĞLU E. S., GENÇ POLAT D., ARTIK N., et al.
2nd Food Structure and Functionality Forum Symposium - From Molecules to Functionality, 28 Şubat - 02 Mart 2016, (Özet Bildiri)
2016
201629. The determination of the antioxidant activity of Echinacea purpurea aerial parts under various extraction conditions by supercritical fluid extraction SFE
KONAR N., DALABASMAZ S., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N., ÇOLAK A.
2nd Food Structure and Functionality Forum Symposium - From Molecules to Functionality, 28 Şubat - 02 Mart 2016, (Özet Bildiri)
2015
201530. Effect of ball mixing rate and time on the rheological properties of compound chocolate
TOKER Ö. S., Şener D., SAĞDIÇ O., Tugce Z., DAĞLIOĞLU O., KONAR N.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic and Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.411, (Özet Bildiri)
2015
201531. Rheological properties of compound chocolate refined at different levels
TOKER Ö. S., Şener D., SAĞDIÇ O., Tugce Z., DAĞLIOĞLU O., KONAR N.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic and Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201532. Using Inulin to Develop Prebiotic Milk Chocolate Stability Under Various Process Conditions
KONAR N., Bilge Ö., TOKER Ö. S., SAĞDIÇ O., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N.
International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics (IPC 2015), Budapest, Macaristan, 23 - 25 Haziran 2015, ss.83, (Özet Bildiri)
2015
201533. Toplu Tüketim Yerleri İçin Hijyen ve HACCP Uygulamaları
ARTIK N., KONAR N.
Turizm Sağlık ve Hukuk Sempozyumu, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2015, ss.9-21, (Tam Metin Bildiri)
2014
201434. Development Functional Juice by Using Echinacea purpurea Extract Obtained by Supercritical Fluid Extraction
Dalabasmaz S., KONAR N., ÇOKSARI G., AKKOYUN H. T., BAYRAMOĞLU AKKOYUN M., POYRAZOĞLU E. S., et al.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
2014
201435. Determination of Phytoestrogenic Compounds of Chickpea Cicer Arientinum L By Acid Hydrolysis and LC MS MS
KONAR N., Aygüneş D., ARTIK N., ERMAN M., ÇOKSARI G., POYRAZOĞLU E. S.
International Conference on Food, Agriculture and Biology (FAB-2014), Kuala-Lumpur, Malezya, 11 - 12 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201436. Aydın İli nde Yetiştirilen Ficus carica İncir Yapraklarının HS SPME GC MS ile Aromatik Bileşenlerinin Tespiti
ÇOKSARI G., ÖZDEMİR N., KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., SALTAN H. G.
XXI. Bitkisel İlaç Hammaddeleri (BİHAT), Kayseri, Türkiye, 28 Mayıs - 01 Haziran 2014, (Özet Bildiri)
2014
201437. Şalgam Suyunda Tağşişin Belirlenmesinde Farklı Bir Yöntem Aromatik Bileşiklerin SPME GC MS ile Tespiti
ÇOKSARI G., KONAR N., GÜÇER Y., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)
2013
201338. Partikül Büyüklüğü ve Konçlama Süresinin Sütlü Çikolata Fiziksel ve Reolojik Özellikleri Üzerindeki Etkisi
Özhan B., KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N.
TGDF Gıda Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.21, (Özet Bildiri)
2013
201339. Genetik Modifikasyon ve Akademisyenler
Özhan B., KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N.
TGDF Gıda Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.3, (Özet Bildiri)
2013
201340. Genetik Modifikasyon Tüketici Tutum ve Algısı
Özhan B., KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N.
TGDF Gıda Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.4, (Özet Bildiri)
2013
201341. Sokak Sütü Kim Neden Niçin
Özhan B., KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N.
TGDF Gıda Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.5, (Özet Bildiri)
2013
201342. Traditional Turkish Food Regulation
POYRAZOĞLU E. S., KONAR N., Haspolat Kaya I., ARTIK N.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.64, (Tam Metin Bildiri)
2013
201343. Determination of Phytoestrogenic Compounds of Capsicum Annum var Grossum and Capsicum Annum var Longum by Triple Quadruple LC MS MS
Küçükhüseyin E. B., DEMİR K., KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N.
13th Asean Food Conference, Singapur, 9 - 11 Eylül 2013, ss.139, (Özet Bildiri)
2013
201344. Academicans Perceptions and Attitudes toward GM Organisms and Foods
Haspolat Kaya I., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N., KONAR N.
International Conference on Biological, Medical and Pharmaceutical Sciences (ICBMPS’2013), Tayland, 23 - 24 Haziran 2013, ss.88-92, (Tam Metin Bildiri)
2013
201345. Recent Developments in Fruit and Vegetable Technology
ARTIK N., KONAR N.
The First Turkish – International Circle’s Workshop on Food Science and Technology, Kayseri, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.10-12, (Tam Metin Bildiri)
2013
201346. Physical and Rheological Properties of Milk Chocolate Supplemented with Inulin and Isomalt
KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N.
EuroFoodChem XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, ss.142, (Özet Bildiri)
2013
201347. Tooth friendly and prebiotic milk chocolate containing inulin and maltitol
KONAR N., POYRAZOĞLU E. S.
Pharma-Nutrition’13, Changji, Çin, 15 - 17 Nisan 2013, ss.80, (Özet Bildiri)
2012
201248. Determination of Phytoestrogenic Compounds of Soybean Sprouts Grown in Antalya Turkey
KONAR N.
International Conference on Chemical Engineering and its Applications (ICCEA'12), Bangkok, Tayland, 24 - 25 Kasım 2012, ss.15-17, (Tam Metin Bildiri)
2012
201249. Organic Acid Profiles and Contents of Turkish Honeydew and Floral Honeys
Haroun M. I., KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N.
International Conference on Environment, Agriculture and Food Sciences (ICEAFS’2012), Cape Panwa, Tayland, 11 - 12 Ağustos 2012, ss.59-62, (Tam Metin Bildiri)
2012
201250. Sugar Profiles and Contents of Turkish Honeydew and Floral Honeys
Haroun M. I., KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., ARTIK N.
International Conference on Environment, Agriculture and Food Sciences (ICEAFS’2012), Cape Panwa, Tayland, 11 - 12 Ağustos 2012, ss.55-58, (Tam Metin Bildiri)
2012
201251. Innovations in the Food and Beverage Industry
KONAR N., ARTIK N.
International Advanced Nonthermal Processing in Food Technology: Effects on Quallity and Shelf Life of Food and Beverages (ANPFT2012), İzmir, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2012, ss.44-47, (Tam Metin Bildiri)
2012
201252. Determination of Free and Conjugated Isoflavones in Defatted Soy Flour for Consumer Informing In Turkey by Different Sample Preparation Methods
KONAR N., Aygüneş D., POYRAZOĞLU E. S., Haspolat I., DEMİR K., ARTIK N.
International Conference on Food Science and Nutrition 2012, Kota-Kinabalu, Malezya, 2 - 04 Nisan 2012, ss.330-341, (Tam Metin Bildiri)
2012
201253. Thirteen Phytoestrogenic Compound Content of Acidified Enzymatic Hydrolysates of Chickpea Cicer arientium L
KONAR N., Aygüneş D., POYRAZOĞLU E. S., Haspolat I., DEMİR K., ARTIK N.
International Conference on Food Science and Nutrition 2012, Kota-Kinabalu, Malezya, 2 - 04 Nisan 2012, ss.342-351, (Tam Metin Bildiri)
2010
201054. Üzüm Pekmezinde Yapılan Hilelerin Fenolik Bileşik Organik Asit Dağılımı ve C13 Analizi İle Belirlenmesi
KONAR N., Bayraktar F. Ş., ARTIK N.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2010, ss.16-22, (Tam Metin Bildiri)
2009
200955. Using of Lycopene A Tomato Carotenoid As A Natural Colorant and Antioxidant at Functional Food Production
KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., DEMİR K., ARTIK N.
3rd International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Nisan 2009, ss.130, (Özet Bildiri)
2009
200956. Functional Drinks and Fruit Juices Containing Herbal Extracts
KONAR N., POYRAZOĞLU E. S., DEMİR K., ARTIK N.
3rd International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Nisan 2009, ss.139, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. Improving Functionality of Chocolate
Konar N., Palabiyik İ., Toker Ö. S., Saputro A. D., Rasouli Pirouzian H.
Trends in Sustainable Chocolate Production, Charis M. Galanakis, Editör, Springer, London/Berlin , Geneve, ss.75-112, 2022
2019
20192. A Novel Delivering Agent for Bioactive Compounds: Chewing Gum
Palabıyık İ., Rasouli Pirouzian H., Konar N., Toker Ö. S.
Bioactive Molecules in Food, Jean-Michel Mérillon,Kishan Gopal Ramawat, Editör, Springer, London/Berlin , London, ss.1561-1596, 2019
2018
20183. Importance of Chocolates in Functional Foods: Formulation, Production Process and Potential Health Benefits
Konar N., Toker Ö. S., Palabıyık İ., Genc Polat D., Oba Ş., Sağdıç O.
Bioprocessing Technology in Food and Health, Deepak Kumar Verma,Ami Patel,Prem Prakash Srivastav, Editör, CRC, New York , New York, ss.3-42, 2018
2016
20164. Gıdalarda Bulunan Fenolik Bileşikler
ARTIK N., ANLI R. E., KONAR N., Vural N.
Sidas, 2016
2013
20135. Domates Salçası Üretiminde HACCP Uygulaması
ARTIK N., KONAR N., POYRAZOĞLU E. S.
Domates ve Domates Ürünleri, Sabahattin Nas, Çetin Kadakal, Editör, Sidas Medya, ss.61-163, 2013
2010
20106. Bitkiler Fonksiyonel Özellik Beslenme ve Sağlık İlişkileri
ARTIK N., POYRAZOĞLU E. S., DEMİR K., KONAR N.
Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara, 2010
2009
20097. Küresel Kriz ve Gıda Güvenliği Sunumlar Kitabı 1
ARTIK N., Mert İ., POYRAZOĞLU E. S., KONAR N.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kitaplar Serisi, Ankara, 2009
Desteklenen Projeler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÇikolata Teknolojisi İçin Alternatif Temperleme Tekniği Olarak Sonokristalizasyon Prosesi Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ATALAR İ. (Yürütücü), KONAR N., TOKER Ö. S., POLAT D. G., AKSU M. İ.
2022 - 2025
2022 - 2025Yenilikçi Tekniklerle Yüksek Basınç ve Ultrason Soğuk Pres Atıklarından İzole Edilen Fındık Proteinlerinin Modifiye Edilerek Probiyotik Bakterilerin Enkapsülasyonunda Kullanılması ve Fonksiyonel Ürün Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ATALAR İ. (Yürütücü), GÜL O., AKSU M. İ., KONAR N., SARİCAOĞLU F. T.
2023 - 2024
2023 - 2024TR41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KARADUMAN Y. (Yürütücü), AKSU M. İ., KONAR N., ATALAR İ.
2022 - 2024
2022 - 2024
TR-41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
Kalkınma Ajansı
(Proje Özeti)
Karaduman Y. (Yürütücü), Aksu M. İ., Olgun M., Konar N., Atalar İ.
2022 - 2024
2022 - 2024Sakaroz İkamesi Olarak Otolize ve Kurutulmuş Saccharomyces cerevisiae Kullanımı ile Fonksiyonel Şekerlemeler Geliştirilmesi In vitro Biyoerişilebilirlik ve Biyoyararlılık Yaklaşımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ATALAR İ. (Yürütücü), TOKER Ö. S., AKSU M. İ., KONAR N.
2021 - 2022
2021 - 2022
Marshmallow Ürünlerinde Poliol ve Çözünür Lifler Kullanimi ile Mono ve Disakkaritlerin İkamesi Sonucu Düşük Kalorili ve Ketojenik Ürün Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
Konar N., Palabiyik I.(Yürütücü), Toker Ö. S.
2020 - 2022
2020 - 2022Farklı pH ve Ahududu Ekstrakt Seviyelerinin Pastırma Çemeni Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Aksu M. İ. (Yürütücü), Konar N., Tamtürk F., Serpen A.
2020 - 2022
2020 - 2022Ultrasound Destekli Kristalizasyon ile Çiğnenebilir Şekerleme Prosesi Geliştirilmes
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Konar N. (Yürütücü), Toker Ö. S., Güneş R., Genç Polat D.
2020 - 2022
2020 - 2022Yumuşak Şekerlemeler için Enkapsüle Mikroalgal Biyomaslardan Doğal Renklendirici Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Konar N. (Yürütücü), Mert B., Durmaz Y., Genç Polat D.
2019 - 2022
2019 - 2022Çikolata Pre-Kristalizasyon Kinetiğinin ve Oluşan Polimorf Çeşitlerinin Belirlenmesine Yönelik Reometre Temelli Yeni Metot Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Konar N., Toker Ö. S.(Yürütücü), Palabıyık İ.
2020 - 2020
2020 - 2020
Jelly Tipi Şekerleme Kalori Düzeyinin Bitkisel ÇözünürLif ve Poliol Kullanımı ile Azaltılması
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Konar N. (Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Model JellerdeTekstürel ÖzelliklereBağlı Olarak Şeker Salınımın Belirlenmesi ve Nümerik Olarak Modellenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Palabıyık İ.(Yürütücü), Konar N., Toker Ö. S.
2018 - 2020
2018 - 2020
Endüstriyel Gıda Atıklarının Çikolata Türevi Ürünlerde Maliyet Optimizasyonu Amacı ile Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Toker Ö. S.(Yürütücü), Konar N.
2015 - 2018
2015 - 2018Pistacia terebinthus spp. terebenthus (Menengiç) Yağının Spray Dryer Tekniği ile Mikro-Enkapsülasyonu Yönteminin Geliştirilmesi ve Farklı Gıda Modellerinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Poyrazoğlu E. S.(Yürütücü), Konar N.
2016 - 2017
2016 - 2017EPA ve DHA İlaveli Fonksiyonel Çikolata Çeşitlerinin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Konar N. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017Farklı yağ çeşitlerinin kaplamalık çikolatanın reolojisine etkisinin incelenmesi ve kaplamalık çikolata kalitesinin geliştirilmesi
Sanayi Tezleri Projesi
KONAR N.
2015 - 2017
2015 - 2017Kırgızistan Ballarının Bileşimi Üzerine Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KONAR N.
2015 - 2016
2015 - 2016Beta-V Tohum Kristalleri Kullanımı ile Non Karyojenik Çikolata Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Konar N. (Yürütücü)
2012 - 2013
2012 - 2013Sokak Sütü Tüketim Düzey ve Nedenlerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Konar N., Artık N.(Yürütücü), Poyrazoğlu E. S., Haspolat Kaya I.
Patent
2021
2021Ekmek Mayası Endüstriyel Atıklarından Yem Hammaddesi Üretim Yöntemi
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2010 10289 , Standart Tescil
2020
2020Toksin Bağlayıcı Yem Katkı Maddesi
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2016 09139 , Standart Tescil
2019
2019RUMİNANTLAR İÇİN MONOPROPİLEN GLİKOL İÇEREN YEM KATKI MADDESİ
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2016 269985 , Standart Tescil
2018
2018SÜRÜLEBİLİR KIVAMDA KREM PEKMEZ ÜRETİM YÖNTEMİ
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2016 16007 , Standart Tescil
2018
2018KORUYUCU YEM KATKI MADDESİ
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2016 09147 , Standart Tescil
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2022
Mayıs 2022INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2022
Mayıs 2022JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2022
Nisan 2022FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2022
Nisan 2022FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2022
Mart 2022INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2022
Şubat 2022JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2022
Ocak 2022EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2021
Aralık 2021FOOD HYDROCOLLOIDS
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2021
Aralık 2021INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2021
Nisan 2021TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2021
Mart 2021LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2021
Mart 2021TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2021
Ocak 2021TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2018
Nisan 2018FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2016
Haziran 2016INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2016
Haziran 2016TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2016
Nisan 2016INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2016
Şubat 2016TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2014
Şubat 2014LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Danışmanlıklar
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Tübittak Teydeb
Siirt Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorKurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
İstanbul İhracatçılar Birliği
Siirt Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Tübitak Teydeb
Siirt Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2018 - 2020
2018 - 2020Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Tübitak Teydeb
Siirt Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2018 - 2020
2018 - 2020Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Tübitak Teydeb
Siirt Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2015 - 2018
2015 - 2018Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Tübitak Teydeb
Siirt Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2016 - 2017
2016 - 2017Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Tübitak Teydeb
Siirt Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2015 - 2016
2015 - 2016Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Tübitak Teydeb
Siirt Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 850
h-indeksi (WOS): 18
Jüri Üyelikleri
Mart-2022
Mart 2022Tez Savunma (Doktora)
Emir Altınok Doktora - Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Mart-2022
Mart 2022Tez Savunma (Doktora)
Recep Güneş Doktora - Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Şubat-2022
Şubat 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Hafif Özalp YL Tez - Siirt Üniversitesi
Ocak-2022
Ocak 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Muhammed Tayyip Çakır - Siirt Üniversitesi
Ocak-2022
Ocak 2022