SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
ETNİK RESTORANLARDA MÜZİĞİN MEMNUNİYET VE DAVRANIŞSAL NİYET ÜZERİNDEKİ ETKİSİNDE ALGILANAN OTANTİKLİĞİN ARACILIK ROLÜ
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.7, sa.3, ss.884-896, 2024 (Hakemli Dergi)
MUTFAKTA EL LEZZETİ Mİ MAKİNE LEZZETİ Mİ (IS IT THE TASTE OF HANDS OR THE MACHINES IN THE KITCHEN)
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.4, ss.1691-1701, 2023 (Hakemli Dergi)
An Investigation Of The Key Determinants Of Intention To Use Payment With Cryptocurrency: The Case Of Restaurant Businesses
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.7, sa.2, ss.461-479, 2023 (Hakemli Dergi)
SÖĞÜT’ÜN GASTRONOMİK KİMLİĞİNİN İNCELENMESİ
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.7, sa.2, ss.346-364, 2023 (Hakemli Dergi)
TURİSTLERİN YEREL MUTFAK TÜKETİM DEĞERİNİN TUTUM, DESTİNASYON İMAJI VE DAVRANIŞSAL NİYET ÜZERİNE ETKİLERİ: HATAY ÖRNEĞİ
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.1, ss.197-217, 2023 (Hakemli Dergi)
Hedonik ve Faydacı Değerlerin Tüketici Memnuniyeti ve Davranışsal Niyetlere Etkisi: Üçüncü Nesil Kahve Tüketicileri Örneği
Karabuk University Journal of Institute of Social Sciences
, cilt.13, sa.2, ss.320-337, 2023 (Hakemli Dergi)
ESKİŞEHİR’DE DÜZENLENEN GASTRONOMİ FESTİVALLERİNİN BİLİNİRLİĞİ VE ŞEHRİN TANITIMINDAKİ ROLÜ
Review of Tourism Administration (ROTA) Journal
, cilt.3, sa.2, ss.153-162, 2022 (Hakemli Dergi)
THE EFFECT OF GASTRONOMIC EXPERIENTIAL VALUES ON REVISIT INTENTION: THE CASE OF ESKIŞEHIR
Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
, cilt.12, sa.3, ss.1919-1950, 2022 (Hakemli Dergi)
KUŞAKLARA GÖRE ÇERKES MUTFAĞINDAKİ DEĞİŞİM (CIRCASSIANS BY GENERATIONS CHANGE IN THE CUISINE)
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.3, ss.1241-1251, 2022 (Hakemli Dergi)
Turizm Fakültesinde Eğitim Alan Öğrencilerin Çevresel Tutumlarının ''Yeni Çevresel Paradigma'' Bağlamında Değerlendirilmesi: Eskişehir Örneği
Journal of humanities and tourism research (Online)
, cilt.12, sa.2, ss.347-363, 2022 (Hakemli Dergi)
UZAKDOĞU MUTFAĞI KONSEPTLİ RESTORANLARI TERCİH EDEN TÜKETİCİLERİN NEOFİLİ DÜZEYLERİ İLE TEKRAR ZİYARET NİYETİ İLİŞKİSİ (The Relationship Between Neophilia Levels and Revisit Intention of Consumers Who Prefer Far Eastern Cuisine Concept Restaurants)
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.6, sa.2, ss.456-467, 2022 (Hakemli Dergi)
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetimi Sınırlayan Faktörler (Limiting Factors to Management of Food and Beverage Business)
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi
, cilt.13, sa.2, ss.837-852, 2022 (Hakemli Dergi)
CİDDİ BOŞ ZAMAN AKTİVİTESİ OLARAK GÖNÜLLÜ SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETİ: ESKİŞEHİR AKUT ÖRNEĞİ (VOLUNTEER SOCIAL RESPONSIBILITY ACTIVITY AS A SERIOUS LEISURE TIME ACTIVITY: THE CASE OF IN AKUT ESKİSEHİR)
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.1, ss.250-256, 2022 (Hakemli Dergi)
TURİST REHBERLERİNİN DENEYİMLERİ ÇERÇEVESİNDE TURİSTLERİN RESTORAN SEÇİMİNDE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUĞU KRİTERLER
Akademik MATBUAT
, cilt.5, sa.2, ss.45-60, 2021 (Hakemli Dergi)
Uzaktan turist rehberliği eğitimi alanların memnuniyet algılarının değerlendirilmesi: Kapadokya Üniversitesi örneği
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.24, ss.1283-1294, 2021 (Hakemli Dergi)
Coğrafi İşarete Aday Gastronomik Bir Değer: Eskişehir Simidi
Turizm Akademik Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.229-241, 2021 (Hakemli Dergi)
Hedonik ve Faydacı Değerlerin Tüketici Tatmini ve Davranışsal Niyetlere Etkisi: Etnik Restoranlar Örneği
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.5, sa.3, ss.522-539, 2021 (Hakemli Dergi)
Türkiye'de Turizm ve Gastronomi Alanında Menü ile İlgili Araştırmaların Bibliyometrik Analizi
Journal of humanities and tourism research (Online)
, cilt.11, sa.3, ss.569-576, 2021 (Hakemli Dergi)
Profesyonel Turist Rehberlerinin Yurtdışı Turlarında Yaşadıkları Sorunlar
Journal of humanities and tourism research (Online)
, cilt.11, sa.4, ss.844-862, 2021 (Hakemli Dergi)
EVALUATION OF GASTRONOMY TOURISM FROM PERSPECTIVES OF PROFESSIONAL TOURIST GUIDES
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.5, sa.2, ss.135-154, 2021 (Hakemli Dergi)
YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE TEDARİK ZİNCİRİ VE BLOKZİNCİR TEKNOLOJİSİ
JOURNAL OF GASTRONOMY, HOSPITALITY AND TRAVEL
, cilt.3, sa.2, ss.244-259, 2020 (Hakemli Dergi)
Gastronomi mi Yiyecek İçecek İşletmeciliği mi (Gastronomy or Food and Beverage Management )
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.3002-3020, 2020 (Hakemli Dergi)
Thoughts of Academics on the Use of Mobile Augmented Reality in Tourism Education: The Case of Eskisehir
Journal of Tourism Leisure and Hospitality
, cilt.1, sa.2, ss.85-93, 2019 (Hakemli Dergi)
Foodstagramming ve Tatil Deneyimine Etkisi
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.21, sa.4, ss.1335-1347, 2019 (Hakemli Dergi)
Turizm Eğitimi Lisans Mezunları ve İstihdam Durumları
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.3, sa.3, ss.437-461, 2019 (Hakemli Dergi)
Restoranlardaki Menü Tasarım Unsurlarının Müşterilerin Tekrar Ziyaret Etme Niyeti Üzerindeki Etkisi
Turizm Akademik Dergisi
, cilt.6, sa.1, ss.249-261, 2019 (Hakemli Dergi)
İŞLETMELERDE YENİLİK UYGULAMALARI: RESTORAN İŞLETMELERİ ÖRNEĞİ
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.3, sa.2, ss.225-240, 2019 (Hakemli Dergi)
Seyahat Bloglarında Yer Alan Destinasyon Rehberlerinde Yeme-İçme Önerileri: Turistler Gerçekten Etkileniyor Mu?
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.19, sa.2, ss.65-82, 2018 (Hakemli Dergi)
Bodrum Yarımadası ve Zeytinyağı Turizmi: Uygulanabilirliği Açısından Swot Analizi İle Değerlendirilmesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
, cilt.13, sa.3, ss.55-68, 2018 (Hakemli Dergi)
Food and Beverage Education and Scholars in Turkey
Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (joghat)
, cilt.1, sa.2, ss.18-25, 2018 (Hakemli Dergi)
Food and Beverage Business and Social Media Usage
Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (joghat)
, cilt.1, sa.1, ss.29-37, 2018 (Hakemli Dergi)
Turizm Diplomalıların İstihdam Sorunu
Journal of Recreation and Tourism Research
, cilt.3, sa.4, ss.1-12, 2016 (Hakemli Dergi)
GASTRONOMİK MİRAS VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ESKİŞEHİR ÖRNEĞİ
Eko-gastronomi dergisi
, sa.2, ss.27-46, 2015 (Hakemli Dergi)
Turizm Personeli Meslek Yasası Mümkün Mü
Journal of Recreation and Tourism Research
, cilt.1, sa.4, ss.22-30, 2014 (Hakemli Dergi)
Otel Seçiminde Dini Hayat Tarzlarının Etkisi
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.11, sa.39, ss.193-217, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Hüzün Turizmi: Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi ile SavaşAlanlarına Bir Zaman Yolculuğu
II. International Congresson Geographical Education, Eskişehir, Türkiye, 3 - 05 Ekim 2019
Tourism Higher Education Experiences of A Leading Country: The Case of Turkey
XVI. European Conference on Social and Behavioral Sciences, Prizren, Sırbistan, 10 - 12 Mayıs 2018
TURİST REHBERİ ADAYLARININ TURİST REHBERLİĞİ EĞİTİMİVE MESLEĞE KABUL ŞARTLARINA KARŞI TUTUMU
I. TURİZM REHBERLİĞİ KONGRESİ, Balıkesir, Türkiye, 27 - 28 Nisan 2018, ss.34
Turizm Yükseköğretiminde Yiyecek İçecekle İlgili Bölümlerde Görevli Akademisyenlerin Profili
VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İskenderun, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.1441-1446
İmpulsif (Dürtüsel) Tatil Satın Alma: Kapadokya Bölgesi Örneği
17. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, ss.659-666
National Tourism Planning Based on University Degrees and Tourism Professions TIYADER Model
International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, Miami, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 13 Mayıs 2016, ss.38-44
TURİZMDE NİTELİKLİ PERSONELİN SEKTÖRE KAZANDIRILMASI TİYADER MODELİ
I. Eurasia International Tourism Congress:Current Issues, Trends, and Indicators(EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, ss.615-622
REKABET GÜCÜ İŞLETME PERFORMANSI İLİŞKİSİ KONAKLAMA İŞLETMELERİ ÖRNEĞİ
I. Eurasia International Tourism Congress:Current Issues, Trends, and Indicators(EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, ss.542-553
Turizmde Nitelikli Personelin Sektöre Kazandırılması Tiyader Modeli
EITOC-2015 1. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators 28-30 Mayıs 2015. Selçuk Üniversitesi, Konya, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.3, ss.615-622
Does Tourism Industry Demonstrate Weak Labour Markets Characteristics An Evaluation
2nd Global Conference on Business, Economics, Management Tourism, PRAGUE, Çek Cumhuriyeti, 30 - 31 Ekim 2014
TÜRKİYE DE ÖRGÜN TURİZM EĞİTİMİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERLEMÜCADELEDE TİYADER VE TURİZM MESLEKLERİ VE TURİZM KONSEYİMESLEK YASASI TASLAĞI
15. ulusal turizm kongresi, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, ss.1301-1315
Sakaryanın Turistik Destinasyon İmajını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
XII. GELENEKSEL TURİZM PANELİ, Düzce, Türkiye, 17 Nisan 2013
Kitap & Kitap Bölümleri
Dijital Platformlarda Yer Alan Gastronomi Temalı Belgesellerin Kimliği ve İçeriği Açısından Değerlendirilmesi
SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.823-848, 2024
Use of Blockchain in the Context of Sustainable Gastronomy
Handbook of Research on Sustainable Tourism and Hotel Operations in Global Hypercompetition, Sezerel Hakan, Bryan Christiansen, Editör, IGI Global, ss.220-234, 2023
ETNİK KİMLİK VE GASTRONOMİ
GASTRO-COĞRAFYA, Oğuz Diker, Nuray Türker, Faruk Alaeddinoğlu, Duran Cankül, Rahman Temizkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.282-302, 2023
ESKİŞEHİR UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞINDA GASTRONOMİ DESTİNASYONU OLABİLİR Mİ?
GREEN INSPIRATION (YEŞİL İLHAM), İRFAN YAZICIOĞLU, FULDEN NURAY KÜÇÜKERGİN, ERDEM ŞİMŞEK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.577-597, 2023
OSMANLIDAN GÜNÜMÜZE KÜLTÜREL MİRAS OLARAK SOKAK LEZZETLERİ
Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras II, Nuray Türker, Derman Küçükaltan, Tülay Cengiz Taşlı, Oğuz Diker, Ayşe Kurtlu, Ayşe Nur Uslu, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-14, 2022
Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak
Gastronomide Yeni Akımlar, Hakan Yılmaz, Editör, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, ss.3-33, 2022
Beslenme, Gastronomi ve Turizm
Beslenme ve Diyetetikte Biyopsikososyal Konulara Multidisipliner Yaklaşım, Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim, Konya, ss.417-424, 2022
KALİTE KONTROL ARAÇLARI VE TEKNİKLERİ
Kalite Yönetimi, Muharrem Tuna, Oğuz Diker, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.105-132, 2021
Divriği
Sivas Turizmi, IŞKIN Mustafa, Editör, Ekin Basım Yayın Dağıtım, ss.39-53, 2021
İçecek Turizmi
Alternatİf Turizm (Turizmin 41 Türü), Temizkan Rahman, Cankül Duran, Gökçe Fikret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.169-183, 2020
MODERN TURİZM İÇİN YENİ BİR TREND:GASTRONOMİ TURİZMİ
GÜNCEL TURİZM EĞİLİMLERİ, Hakan Sezerel, Uğur Akdu, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.141-163, 2018
TURİST REHBERİ ADAYLARININ TURİST REHBERLİĞİ EĞİTİMİ VE MESLEĞEKABUL ŞARTLARINA KARŞI TUTUMU
TURİST REHBERLİĞİ ÜZERİNE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR, Necdet HACIOĞLU, Cevdet AVCIKURT, Arzu KILIÇ, Hasret ULUSOY YILDIRIM, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.190-199, 2018
ÜÇÜNCÜ YAŞ TURİZMİ
SAĞLIK TURİZMİ, SAADET PINAR TEMİZKAN, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.219-245, 2015
Ansiklopedide Bölümler
TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ
Detay Yayıncılık, ss., 2022
TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ
Detay Yayıncılık, ss., 2022
TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ
Detay Yayıncılık, ss., 2022
Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye)
Detay Yayıncılık, ss., 2020