Yayınlar & Eserler

Makaleler 70
Tümü (70)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (4)
ESCI (2)
Scopus (5)
TRDizin (44)
Diğer Yayınlar (20)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 37

1. TÜRKİYE’DE LİSANS DÜZEYİNDEKİ GASTRONOMİ EĞİTİMİNDE TÜRK MUTFAĞI DERSLERİNİN NİCELİK AÇISINDAN İNCELENMESİ

12. ULUSAL KIRSAL TURİZM KONGRESİ / 7th INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS, Kütahya, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2023, ss.125-131, (Tam Metin Bildiri)

2. Gastronomi ve Müzik

4th Congress on Architecture and Cultural Heritage in Tourism, Karabük, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2023, ss.93-94, (Özet Bildiri)

3. Gastronomi Müzeleri ile İlgili Yapılan Çalışmaların Değerlendirilmesi

4th Congress on Architecture and Cultural Heritage in Tourism, Karabük, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2023, ss.92-93, (Özet Bildiri)

4. DİJİTAL PLATFORMLARDA YER ALAN GASTRONOMİ TEMALI BELGESELLERİN KİMLİĞİ VE İÇERİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

7th INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Kastamonu, Türkiye, 28 Eylül 2023, ss.46-47, (Özet Bildiri)

5. THE IMPACT OF SOCIAL MEDIA INFLUENCERS ON THE CONSUMER DECISION-MAKING PROCESS

INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH-VIII, Roma, İtalya, 13 - 15 Temmuz 2023, ss.1015-1023, (Tam Metin Bildiri)

7. Determination of Tourists Raw Food Perceptions

MTCON’22, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Mart 2022, ss.282, (Özet Bildiri)

8. Street Food as Cultural Heritage from the Ottomans to the Present

3rd Architecture and Cultural Heritage on Tourism, 06 Haziran 2022, ss.5-6, (Özet Bildiri)

9. Turizm Fakültesinde Eğitim Alan Öğrencilerin Çevresel Tutumlarının “Yeni Çevresel Paradigma” Bağlamında Değerlendirilmesi: Eskişehir Örneği

International Travel and Tourism Dynamics: Restart Tourism (ITTD 21), Ankara, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2021, ss.2, (Özet Bildiri)

10. Eskişehir'de Düzenlenen Gastronomi Festivallerinin Bilinirliği ve Şehrin Tanıtımındaki Rolü

III. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Bingöl, Türkiye, 12 Kasım 2021, ss.231-238, (Özet Bildiri)

11. Turist Rehberlerinin Restoran Seçiminde Göz Önünde Bulundurduğu Kriterler

III. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Bingöl, Türkiye, 12 Kasım 2021, ss.195-202, (Özet Bildiri)

12. Turist Rehberi Adaylarının Türk Mutfağına Yönelik Algıları ve Gastronomi Rehberliğinde Uzmanlaşmaya İlişkin Görüşleri

International Travel and Tourism Dynamics Congress (ITTD20), 8 - 10 Ekim 2020, ss.110-120, (Tam Metin Bildiri)

14. Corporate Social Responsibility Activities in Food and Beverage Enterprises: The Case ofEskişehir

4th International Tourism Congress: City Tourism, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.152-163, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

15. Is the Availability of Mobile Augmented Reality Applications in Tourism EducationPossible? Thoughts of Tourism Academicians: The Case of Eskişehir

4th International Tourism Congress: City Tourism, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.58-65, (Tam Metin Bildiri)

16. Hüzün Turizmi: Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi ile SavaşAlanlarına Bir Zaman Yolculuğu

II. International Congresson Geographical Education, Eskişehir, Türkiye, 3 - 05 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

17. Turizm İşletmelerinin Menülerinde Yöresel Ürünler: Sandıklı Örneği

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

18. Mobil Artırılmış Gerçeklik ve Gastronomi Eğitiminde Kullanılabilirliği

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

19. Assessing the Quality of Gastronomy Education: Turkey Case

THE 11th TOURISM OUTLOOK CONFERENCEHeritage Tourism beyond Borders and Civilizations, Eskişehir, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2018, ss.96, (Özet Bildiri)

20. Tourism Higher Education Experiences of A Leading Country: The Case of Turkey

XVI. European Conference on Social and Behavioral Sciences, Prizren, Sırbistan, 10 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

21. TURİST REHBERİ ADAYLARININ TURİST REHBERLİĞİ EĞİTİMİVE MESLEĞE KABUL ŞARTLARINA KARŞI TUTUMU

I. TURİZM REHBERLİĞİ KONGRESİ, Balıkesir, Türkiye, 27 - 28 Nisan 2018, ss.34, (Özet Bildiri)

22. Turizm Yükseköğretiminde Yiyecek İçecekle İlgili Bölümlerde Görevli Akademisyenlerin Profili

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İskenderun, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.1441-1446, (Özet Bildiri)

23. GASTRONOMY TOURISM AND DESTINATION COMPETITIVENESS

3rd. International Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 7 - 09 Aralık 2017, ss.100-109, (Tam Metin Bildiri)

24. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Presenteeism (İşte Varolamama): Kadın Çalışanlar Örneği

I. Uluslararası Kadın Araştırmaları SempozyumuEskişehir, 13-14 Ekim 2017, Eskişehir, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

25. Presenteeism (absence at work) in Food and Beverage Business: The case of Female Employees

1st International Women Research Symposium, Eskişehir, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017, ss.142-143, (Özet Bildiri)

26. İMPULSİF (DÜRTÜSEL) TATİL SATIN ALMA: KAPADOKYA BÖLGESİ ÖRNEĞİ

17. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, ss.659-666, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

27. İmpulsif (Dürtüsel) Tatil Satın Alma: Kapadokya Bölgesi Örneği

17. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, ss.659-666, (Tam Metin Bildiri)

28. National Tourism Planning Based on University Degrees and Tourism Professions TIYADER Model

International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, Miami, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 13 Mayıs 2016, ss.38-44, (Tam Metin Bildiri)

29. TURİZMDE NİTELİKLİ PERSONELİN SEKTÖRE KAZANDIRILMASI TİYADER MODELİ

I. Eurasia International Tourism Congress:Current Issues, Trends, and Indicators(EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, ss.615-622, (Tam Metin Bildiri)

30. REKABET GÜCÜ İŞLETME PERFORMANSI İLİŞKİSİ KONAKLAMA İŞLETMELERİ ÖRNEĞİ

I. Eurasia International Tourism Congress:Current Issues, Trends, and Indicators(EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, ss.542-553, (Tam Metin Bildiri)

31. Turizmde Nitelikli Personelin Sektöre Kazandırılması Tiyader Modeli

EITOC-2015 1. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators 28-30 Mayıs 2015. Selçuk Üniversitesi, Konya, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.3, ss.615-622, (Tam Metin Bildiri)

33. Does Tourism Industry Demonstrate Weak Labour Markets Characteristics An Evaluation

2nd Global Conference on Business, Economics, Management Tourism, PRAGUE, Çek Cumhuriyeti, 30 - 31 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

36. Turizm Personeli Meslek Yasası Girişimi TİYADER Örneği

14. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Kayseri, Türkiye, 5 - 08 Aralık 2013, ss.1150-1162, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

37. Sakaryanın Turistik Destinasyon İmajını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma

XII. GELENEKSEL TURİZM PANELİ, Düzce, Türkiye, 17 Nisan 2013, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 29

1. Dijital Platformlarda Yer Alan Gastronomi Temalı Belgesellerin Kimliği ve İçeriği Açısından Değerlendirilmesi

SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.823-848, 2024

2. Use of Blockchain in the Context of Sustainable Gastronomy

Handbook of Research on Sustainable Tourism and Hotel Operations in Global Hypercompetition, Sezerel Hakan, Bryan Christiansen, Editör, IGI Global, ss.220-234, 2023

3. ETNİK KİMLİK VE GASTRONOMİ

GASTRO-COĞRAFYA, Oğuz Diker, Nuray Türker, Faruk Alaeddinoğlu, Duran Cankül, Rahman Temizkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.282-302, 2023

4. ESKİŞEHİR UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞINDA GASTRONOMİ DESTİNASYONU OLABİLİR Mİ?

GREEN INSPIRATION (YEŞİL İLHAM), İRFAN YAZICIOĞLU, FULDEN NURAY KÜÇÜKERGİN, ERDEM ŞİMŞEK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.577-597, 2023

5. Web Tabanlı Pazarlama Çerçevesinde Fine Dining Restoranların Web Sitelerinin İncelenmesi: Dünyanın En İyi 50 Restoran Örneği

DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM SAYI 2, Levent Altınay, Osman. M. Karatepe, Muharrem Tuna, Editör, University of South Florida (USF) M3 Publishing, Florida, ss.1-13, 2022

6. OSMANLIDAN GÜNÜMÜZE KÜLTÜREL MİRAS OLARAK SOKAK LEZZETLERİ

Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras II, Nuray Türker, Derman Küçükaltan, Tülay Cengiz Taşlı, Oğuz Diker, Ayşe Kurtlu, Ayşe Nur Uslu, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-14, 2022

7. Turistlerin Çiğ Beslenme Algılarının Belirlenmesi

DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM SAYI 2, Levent Altınay, Osman. M. Karatepe, Muharrem Tuna, Editör, University of South Florida (USF) M3 Publishing, Florida, ss.1-10, 2022

8. Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak

Gastronomide Yeni Akımlar, Hakan Yılmaz, Editör, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, ss.3-33, 2022

9. Beslenme, Gastronomi ve Turizm

Beslenme ve Diyetetikte Biyopsikososyal Konulara Multidisipliner Yaklaşım, Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim, Konya, ss.417-424, 2022

10. TEMATİK MÜZECİLİK VE GASTRONOMİ MÜZELERİ

TURİZMDE MİMARLIK VE KÜLTÜREL MİRAS, Yurdanur Yumuk, Oğuz Diker, Nuray Türker, Derman Küçükaltan, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.61-80, 2021

11. KALİTE KONTROL ARAÇLARI VE TEKNİKLERİ

Kalite Yönetimi, Muharrem Tuna, Oğuz Diker, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.105-132, 2021

12. TURİST REHBERLERİNİN VEGANLIK ve VEGAN TURİSTLERE DAİR BİLGİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ

Turizmde Araştırma Temaları, DEMİRCİ, Barış, SOLUNOĞLU, Ali, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları (e-kitap), İstanbul, ss.142-151, 2021

13. GASTRONOMİ ve SANAT İLİŞKİSİ

TURİZMDE ARAŞTIRMA TEMALARI, DEMİRCİ, Barış, SOLUNOĞLU, Ali, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları (e-kitap), İstanbul, ss.122-127, 2021

14. TURİZM EĞİTİMİNDE MESLEKİ STAJ

TURİZM VE KÜLTÜREL MİRAS EĞİTİMİ DİSİPLİNLERARASI YAKLAŞIMLAR, Hakan SEZEREL, Zülfikar BAYRAKTAR, Editör, Sonçağ akademi, Ankara, ss.213-232, 2021

15. Turizm İşletmelerinde Entelektüel Liderlik

Turizm İşletmelerinde Liderlik, Eren Erkılıç, Fazıl Kaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.79-88, 2021

16. İstanbul

Dünyada En Çok Ziyaret Edilen Destinasyonlar, Mustafa Işkın, Editör, Ekin, Bursa, ss.187-216, 2021

17. Divriği

Sivas Turizmi, IŞKIN Mustafa, Editör, Ekin Basım Yayın Dağıtım, ss.39-53, 2021

18. Destinasyon Pazarlama Sürecinde Resmi Web Sitelerinin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM, Cihan Cobanoglu, Ebru Gunlu Kucukaltan, Muharrem Tuna, Alaattin Basoda, Seden Dogan, Editör, University of South Florida M3 Center Publishing, Florida, ss.335-353, 2021

19. Türkiye’de Turizm ve Gastronomi Alanında Coğrafi İşaretler İle İlgili Araştırmaların Bibliyometrik Analizi

DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM, Cihan Cobanoglu, Ebru Gunlu Kucukaltan, Muharrem Tuna, Alaattin Basoda, Seden Dogan, Editör, University of South Florida M3 Center Publishing, Florida, ss.143-155, 2021

20. Gastronomi Turizmi

Alternatif Turizm (Turizmin 41 Türü), Temizkan Rahman, Cankül Duran, Gökçe Fikret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.131-140, 2020

21. İçecek Turizmi

Alternatİf Turizm (Turizmin 41 Türü), Temizkan Rahman, Cankül Duran, Gökçe Fikret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.169-183, 2020

22. Is Silence the source of Peace, a Heaven, or a Catastrophe? Implications from Tourism Businesses

Organizational Behavior Challenges in the Tourism Industry, Şule Aydın, Bekir Bora Dedeoğlu, Ömer Çoban, Editör, IGI Global, ss.126-146, 2020

23. LODGQUAL (Hizmet Kalitesi Ölçüm Modeli)

Hizmet Kalitesi El Kitabı: Ölçekler ve Modeller Üzerine Çalışmalar, Murat Aksu, Oğuz Diker, Erdem Temeloğlu, Özge Güdü Demirbulat, Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.155-162, 2020

24. Menü Fiyatlandırma

Menü Yönetimi, Saadet Pınar Temizkan, Duran Cankül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.147-166, 2019

25. Menü Kavramı ve Sınıflandırılması

Menü Yönetimi, Saadet Pınar Temizkan ve Duran Cankül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.63-84, 2019

26. MODERN TURİZM İÇİN YENİ BİR TREND:GASTRONOMİ TURİZMİ

GÜNCEL TURİZM EĞİLİMLERİ, Hakan Sezerel, Uğur Akdu, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.141-163, 2018

27. Tourism Higher Education Experiences of a Leading Country: The Case of Turkey

Recent Researches On Social Sciences, Roman Dorczak, Hasan Arslan, Rafał Musialik, Editör, Jagiellonian University Institute of Public Affairs, Krakow, ss.127-136, 2018

28. TURİST REHBERİ ADAYLARININ TURİST REHBERLİĞİ EĞİTİMİ VE MESLEĞEKABUL ŞARTLARINA KARŞI TUTUMU

TURİST REHBERLİĞİ ÜZERİNE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR, Necdet HACIOĞLU, Cevdet AVCIKURT, Arzu KILIÇ, Hasret ULUSOY YILDIRIM, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.190-199, 2018

29. ÜÇÜNCÜ YAŞ TURİZMİ

SAĞLIK TURİZMİ, SAADET PINAR TEMİZKAN, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.219-245, 2015
Metrikler

Yayın

141

Yayın (WoS)

4

Yayın (Scopus)

5

Atıf (WoS)

6

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

24

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

5

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

78

H-İndeks (TrDizin)

4

Atıf (Sobiad)

4

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

232

Proje

3

Tez Danışmanlığı

6

Açık Erişim

15
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları